reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

axari ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wow, alez super nowina:) widze ze tylko mi jednej sie nie udalo:szok:

dzisiaj bylam u gina , mialam usg. moje dziecko wazy juz 1600g:tak: lakrza nic nie mowil o plci, a ja nawet nie wpadlam by zapytac bo dla mnie juz wszystko jasne:tak: o pomylce nie ma mowy.
a ja nadal czuje sie niezwykle zmeczona:wściekła/y: to juz mnie naprawde zaczyna wyprowadzac z rownowagi:wściekła/y:

reklama
axari ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wow, alez super nowina:) widze ze tylko mi jednej sie nie udalo:szok:

dzisiaj bylam u gina , mialam usg. moje dziecko wazy juz 1600g:tak: lakrza nic nie mowil o plci, a ja nawet nie wpadlam by zapytac bo dla mnie juz wszystko jasne:tak: o pomylce nie ma mowy.
a ja nadal czuje sie niezwykle zmeczona:wściekła/y: to juz mnie naprawde zaczyna wyprowadzac z rownowagi:wściekła/y:

kosmo nie bedziesz sama ja do ciebie dolacze co sie nie udalo zaplanowac danej plci :-)

Hej Kobitki:-)

Gal a kupiłaś normalnie w sklepie tą colę bezkofeinową light czy musiałaś przez internet zamawiać?

Dzisiaj kupowałam kartkę na urodziny i Pani się pyta czy dla chłopca czy dziewczynki mówię dla chłopca a ona na to że ciągle chłopcy się rodzą, że rzadko kiedy słyszy że dziewczynka, ale w sumie u nas na forum dziewczynkowo i znajoma mówiła że u niej same dziewczyny chyba natura wie co robi:-)

Moja mama uznała, że kiedyś rodziło się więcej dziewczynek dlatego że inaczej się jadło czyt. zdrowiej, że nie było tyle napoi sztucznych i gotowych dań, gdzie jest cukier...I powiem Wam, że coś w tym jest bo przecież cukier zaburza wchłanianie wapnia. Znajomej mąż pił bardzo dużo coli zwykłej i piwa ona mase słodyczy jadła i urodziła synka z 8dc....

Piranha a powiedz mi herbata czerwona, zielona nie jest polecana przy starankach o dziewczynkę?

Hej Kobitki:-)

Gal a kupiłaś normalnie w sklepie tą colę bezkofeinową light czy musiałaś przez internet zamawiać?

Dzisiaj kupowałam kartkę na urodziny i Pani się pyta czy dla chłopca czy dziewczynki mówię dla chłopca a ona na to że ciągle chłopcy się rodzą, że rzadko kiedy słyszy że dziewczynka, ale w sumie u nas na forum dziewczynkowo i znajoma mówiła że u niej same dziewczyny chyba natura wie co robi:-)

Moja mama uznała, że kiedyś rodziło się więcej dziewczynek dlatego że inaczej się jadło czyt. zdrowiej, że nie było tyle napoi sztucznych i gotowych dań, gdzie jest cukier...I powiem Wam, że coś w tym jest bo przecież cukier zaburza wchłanianie wapnia. Znajomej mąż pił bardzo dużo coli zwykłej i piwa ona mase słodyczy jadła i urodziła synka z 8dc....

Piranha a powiedz mi herbata czerwona, zielona nie jest polecana przy starankach o dziewczynkę?

z tym cukrem to chyba tak nie do konca moja mam cukirnik 20 lat w tym robila i w tym czasie 3 cory i zawsze zaczyna dzien od slodkiego i do teraz tak jest a ja jak wstaje zaczynam dzien od batonow ciastek itp dopiero pozniej sniadanie i nadia 100%dziewucha . maz sie smieje ze mi do zycia to tylko slodycze potrzebne:)a teraz tez jadlam tylko sodycze ale teraz akurat czuje ze bedzie synek:)

Piranha a mogłabyś się wypowiedzieć na temat planowania bliźniąt? Masz jakąś tajemną wiedzą na ten temat:-) bo ja sobie pomyślałam, tzn zawsze chciałam mieć 3 dzieci a mój M nie za bardzo ale jakby był postawiony przed faktem bliźniaków to przecież nie odda jednego;p;p;p nie no żartuje ale bardzo bym się ucieszyła na bliźniaki...Czytałam o korzeniu manioku ale nie umiem go znaleźć same przyprawy mi wyskakują...Czytałam, że kobiety spożywające korzeń manioku bardzo często rodzą bliźniaki.

witam wieczorową porą:-) Marcello śpi wykończony smętną pogodą i zajęciami muzycznymi;-) ja się wykąpałam, przyrządziłam mieszankę ziół i teraz mam chwilkę dla Was

martika ja niestety też jestem zepsuta, bo też testy ph w większości pokazują mi takie samo ph-w granicach 4,5-5 :-(

czarodziejka no faktycznie dylemat, czy posyłać 6-cio latka do szkoły.. sama bym chyba nie wiedziała

daria, martika od jakiego wieku jest przedszkole w DE? macie jakieś zasiłki na dzieci? na pewno lepsze, niż tu..

patrysiak no to wspaniale, że u malutkiej wszystko ok.. no i jaka waga przyzwoita:-D

pirania nie dziwę Ci się kochana, że boisz się, jak dasz radę z 2 dzieci.. ja jeszcze w ciąży nie jestem, a też mam takie obawy:-D

gal no to czekam na wieści, czy staranka okażą się owocne i mocno trzymam za to kciuki:tak:

czarodziejka współczuję bólu zęba:no: ja nigdy nie zapomnę, jak miesiąc po porodzie zaczął bardzo boleć mnie ząb i trzeba było kanałówkę robić- tego bólu to nigdy nie zapomnę, po ścianach chodziłam, myślałam, ze zwariuję

dido trzymam kciukasy za szybki i jak najmniej bolesny poród;-)

truskafka a mi się wydawało, że pisałyście z Piranią, żeby ziółka pić od 2-3 dc:eek: i tak też dziś zrobię, bo mam 3 dc.. kurcze, no mam nadzieję, że to nie za późno..

84misia witaj:-)

missbella fajnie, że się odezwałaś:tak: czekamy na dalsze wieści, więc wpadaj czasem

tasha jak tam dziewczynkowe zakupki, ruszyły już?:-D

merylin "branzoletkę na nudności"?? co to takiego?

noemi z tego, co pisała Pirania, to można pić tylko miętę albo herbatę rooibos, a także Inkę

Daria pewnie, że nie do końca:-) a babki z waszej rodziny to potwierdzają, ale na pewno kiedyś jadło się zdrowiej....Próbuję czasami łączyć fakty z płcią, ale nie ma nic na 100% tylko można zwiększyć szansę. Ja Ci powiem, że jak byłam w 1 ciąży to czułam, że synek będzie choć już wtedy marzyłam o córci, ale mój M że syn teraz mówi że na pewno córa będzie jak nam si ę uda ja też mam takie uczucie, ale czasami nachodzą mnie ogromne wątpliwości....jak same wiecie i czytacie wtedy moje żale;p;p;p

reklama
Czesc Dziewczyny...maliny
maliny.jpg

Dzien minal spokojnie..zab dzis nie bolal...rano lekko pulsowal ale potem przestal calkowicie...Oczywiscie im blizej wizyty zab przestaje bolec...normalka..nasza podswiadomosc czyni Cuda!!!!!!:)
Dzien spedzilam z maksiem na powietrzu...zasilalam drzewka w ogrodzie a mlody sie bawil:)))))

Ewcik- a tak zapytam. Czy samo leczenie kanalowe boli? Czy ze znieczuleniem nic sie nie czuje?
Kosmopolitan- nie tylko Tobie nie udalo sie zaplanowac plci...mi tez nie...ale co z tego:) Teraz jestem mega szczesliwa.
Andziak widze wymeczy cie ta cora:)

Do góry