reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
PatrysiaK- jestem. Zyje. ...ALE co to za zycie:)
Narazie jest dobrze, Zab tylko pulsuje...Noc spokojna...jeszcze do jutra wieczora i niech mi koles wiersci chocby do mozgu oby wyleczyc chama:))))))

Mama, no właśnie też myślałam nad płotkiem ale boję się, że Krzysiu kiedyś jakoś się na niego wespnie ...a tak to za kilka lat będę mieć pretekst by założyć nowe, większe oczko :-D (obecne ma jakoś 2000l). Znalazłam na Allegro fajne drewniane zamykane piaskownice - zamknięcie to u mnie obowiązkowa opcja gdyż sąsiadka ma pełno kotów a nie chce by piaskownica robiła za kuwetę.

marti_ka
, ja to kiedyś pisałam ale mogło umknąć, podobno jeśli stosuje się restrykcyjna dietę "chłopczykową" to trzeba zażywać dziennie minimum 2000 mcg kwasu foliowego gdyż dieta ta utrudnia wchłanianie tego kwasu. Trzymam kciuki za owukę, według mnie lada dzień powinna być :tak:

Gal
, wczorajsza histeria synka była z trochę podobnego powodu, oblał się herbatką i nie pozwalał się przebrać ;-)

Czarodziejko
, strasznie współczuję i trzymam kciuki by ząb odpuścił sobie nękanie Ciebie a jutro dentysta szybko i bezboleśnie rozwiązał problem (i nie musiał dowiercać się do mózgu :-D).

hej dziewczyny:-)
Ja tez juz po wizycie.
Pierwsze skurcze juz sie pojawily
shocked.gif

Mala wazy 2800.
Przeplywy ok.
Szyjka skrocona.
Jeszcze za tydzien wizyta u mojego gina.
A potem ma urlop.
Wiec jakby cos sie dzialo to prosto do kliniki.
A moj M byl przerazony,ze to juz tak blisko.
Torba na wszelki wypadek spakowana.
I pozostalo czekac.
wink2.gif

Przepraszam ,ze tak tylko o sobie.
Ale musze sie troche polozyc.
Cos mnie brzuch pobolewa:-(

za wszystkie mocne &&&&&&&&&&&&

Ps.Mam prosbe,ktora bylaby chetna podac mi na priv.nr tel kom.
Bo w razie czego nie mam z nikim kontaktu poza bb.

Patrysiak życze kochana trafnej decyzji ze szkołą:tak:ja tez wiele noc nie przespałam...

Dido-skurczeeeee:shocked2:no to my juz w gotowości jesteśmy na wieści porodowe-zaraz Ci napiszę mój nr:)

Pirania aaaa,jak potem chcesz miec powód by zrobic większe oczko to spoko:-Da piaskownice zamykane są si:tak:i jak najbardziej dziecko lubi grzebac w piachu więc dłuuugo Ci posłuzy:)

rozmawiałam z kumpelą przez tel 1,5 h i aż mnie głowa boli:-Da tu za pół h po Zuzę muszę jechać..

Dobry dzień :) ciepły i przyjemny, i czuję się lepiej niż wczoraj ...
bo trochę miałam stracha jak mi słabo było, w głowie się kręciło, oczu otwartych utrzymać nie mogłam..ehh ten dupek mi fiksuje w ciele:-p

co do kwestii sześciolatka w szkole. Mati najprawdowpodobniej pójdzie jako 7latek..ponieważ:
-nikt z jego grupy przedszkolnej nie wybiera się do szkoły jako 6latek
-w szkole klasa byłaby mieszana -6 i 7 latki w jednej klasie
-szkoła zdecydowanie nie jest -moim zdaniem-przystosowana do takich maluchów. To szkoła podstawowa + gimnazujm, wszystkie dzieci razem, jedno wejście i generalnie wiele zastrzeżeń mam. To nasza jedyna szkoła we wsi, jeszcze dokładnie obadam sprawę, ale jeśli warunki będą złe, to biorę pod uwagę zapisanie młodego do szkoły w miasteczku obok.

Generalnie uważam, że jeżeli szkoła jest przygotowana, kadra fajna, dzieciaki w jednym wieku razem (bez mieszania roczników) to 6latki śmiało mogą iść do szkoły :)

Ewcik, ziółka trzymam w pojemniku plastikowym szczelnie zamknietym, w szafce. Te ziółka na ow. pije się od 1dc do owulki, a potem przerzuca się na ziółka drugiej fazy. Można też pić ziółka na owulacje przez trzy pełne cykle i potem zrobić m-c przerwy.
Ja jako że teraz ow nie było piję ziółka na ow cały czas. Jak przejdę na hormony, to będę ziółka na ow piła przez pierwszą część cyklu, a potem przerzucam się na ziółka drugiej fazy :)

Czarodziejka, z tego co piszesz, fajnie macie w szkole, myślę że zdecydowałabym się na nią. Powodzenia w podejmowaniu decyzji :)

Patrysiak, no to moja opinia o sześciolatkach w szkole jest podobna do twojej :)
super że córa płci nie zmieniła :) niech rośnie maleńka :)

Marzycielka, właśnie miałam pytać o tempkę, ale doczytałam że nie mierzysz. Ciężko bez tego stwierdzić co z ow. Ja soobiście trzymam kciuki żeby to testy nawaliły i ow była :)

Piranha, zdecydowanie zainwestuj w ogród :) zgadzam się w 100% z Mamą, to raj dla ziemi dla dzieciaków, mogą się wyszaleć, dotlenić, wybawić..a mama ma więcej czasu na inne obowiązki i relaks ;)

Gal, no to teraz czekamy na te II cudne kreseczki zwastujące córeczkę :)

Mama, weź..ja tu już ze stresu pazurami się objadam...co to będzie z moją dupcią przy hormonach...:szok:

Martika, trzymam &&&&&&&&&&& za ow w tym cyklu i tworzenie synka :)
ja też uważam że cykl masz śliczny i szykuje się ow :)

Dido, widzę że Mama już wysłała kontakt :)
jeszcze troszkę czasu macie, ale zleci raz dwa i będziesz tulić córunię :)

Ostatnia edycja:
Jesli chodzi o szkole ja nie poslalam ze wzgledu na warunki w naszej szkole.Ale Filip z grudnia jest a wiekszosc kolegow z poczatku roku i isc musial.
Nasz kuba jak byl maly to aniol.Spal w nocy tylko raz sie budzil.W dzien spal po 3,4 godz.Tylko pil i spal.Albo sie smial.Mogl byc w wozku w goscinnym pokoju polezal polezal i spal.Ciekawe jak teraz bedzie...
Jesli chodzi o moje nastawienie co do plci to ze wzgledu na kube.Ciaza inna niz dwie poprzednie sex 9 dc bylam pewna corci.Pewna.Wiec wyobrazalam sobie jak lekarz mowi dziewczynka.A tu ledwie glowice do brzucha przylozyl jajeczka.Maz tez szok bo pewny byl Zosi jak nic.A teraz no wiecie typowych staranek nie bylo sprzet do staranek w szafie lezy.Ale z urzedu sie pipusia nalezy co nie

Truskaffka ja mam Zuze właśnie w takiej szkole gdzie jest oki-tam było wcześniej gimnazjum które przenieśli do nowo wybudowanego budynku a tam zrobili podstawówkę -u Zuni sa narazie 2 kl I ,jedna II i jedna III ,oprócz tego 2klasy zerówki więc mamy szkołę państwową na warunkach szkoły prywatnej;))

ale to zawoże Zuzę 3 km dalej ,nie u mnie w miejscowości-u mnie zrobili tyle pierwszych kals ,że jest I a ....aż do I l:szok:dzieci wciąż mają na popołudnie...

lecę po Zuzę..

marti_ka
, ja to kiedyś pisałam ale mogło umknąć, podobno jeśli stosuje się restrykcyjna dietę "chłopczykową" to trzeba zażywać dziennie minimum 2000 mcg kwasu foliowego gdyż dieta ta utrudnia wchłanianie tego kwasu. Trzymam kciuki za owukę, według mnie lada dzień powinna być :tak:

.
dziekuje, tak tak wiem, biore 5000 mcg :-) bo takie tabletki tu znalazlam 2000 nie widzialam...

Dido to juz blizej niz dalej wspaniale :-)
Martika, trzymam &&&&&&&&&&& za ow w tym cyklu i tworzenie synka :)
ja też uważam że cykl masz śliczny i szykuje się ow :)
)
dziekuje oby oby... :-)

Andziak i bedzie corcia bedzie , ja chetnie wezme z puli chlopcow ;-)

reklama
Hej! Jestem tu nowa ale przeczytałam cały temat od początku do dzisiaj bo bardzo mnie to interesuje jaki mamy wpływ na to czy pojawi się dziewczynka czy chłopczyk.A teraz może troch o mnie jestem mamą dwóch chłopców Kubusia 8 lat i Jasia 6 lat i może to dziwne ale od jakiegoś czasu odzywa się we mnie pragnienie posiadania trzeciego dziecka, szczerze mówiąc z początku dusiłam w sobie to pragnienie bo posiadanie trójki dzieci to duże obciążenie głównie finansowe ale te uczucia są coraz silniejsze i zaczęłam o tym rozmawiać z mężem i sytuacja przedstawia się tak z jednej strony owszem bo bardzo kochamy dzieci i chcielibyśmy mieć naszą małą córunię i do razu pytanie JAK TO ZROBIĆ KIEDY MA SIĘ 2 SYNÓW ? A z drugiej strony czy trójka dzieci czy to dobry pomysł w dzisiejszych czasach, ale myśl o dziewczynce mnie zniewala :-).

Do góry