reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

czarodziejka nie chcę Cię straszyć absolutnie.. ale mi dentysta robił z użycie 2 znieczuleń i tak bolało.. powiedział tylko, ze będzie gorzej, jak znieczulenie puści, bo on musi zatruć tego zęba i mam przyjść za 2 tyg zobaczyć, czy nerw został zatruty.. no i jak wyszłam z gabinetu, to M czekał na mnie z miesięcznym synkiem, bo mieliśmy akurat iść na kolację z okazji rocznicy ślubu.. a mi łzy ciekły po twarzy, on coś mówi do mnie, a mnie aż skręcało z bólu..i pojechaliśmy do domu.. a tam to dopiero hard core.. musiał iść z małym do innego pokoju, bo mi dosłownie jak puściło znieczulenie, to nawet najdrobniejszy hałas powowdował potworny ból.. i specjalnie przyjeżdżał mój mój z tabletką Ketonal 100mg, bo myślałam, że zagryzę.. i po tym ketonalu lekko puściło.. następnego dnia już było ok.. ale nigdy tego nie zapomnę:confused2:

reklama
liczylam na inne wiesci....:(
ale wiekszosc osob mowia ze mialy kanalowe i ze nie boli przy znieczuleniu...
moj dentysta mowi ze juz sie nie zatruwa nerwa jest inna metoda...
jesooo posralam sie...

Kosmo ja planowalam Zosie a wyszedl Kuba.Teraz podeszlam do planowania teoretycznie a praktycznie nie zdazylam.A o slowach lekarza na usg marzylam od pierwszej ciazy
czarodziejka ja mialam kanalowe na znieczulenie nie czulam nic.Ale bylam prywatnie zaplacilam 800 zl

Ostatnia edycja:
czarodziejka, andziak no to może ja jakaś inna jestem:-Dale mój M też miał kanałówkę, i też na ketonalu jechał, bo nie mógł wytrzymać.. robił prywatnie, też 800zł

pocieszam sie tym ze moj dentysta 15 lat leczyl w niemczech i jest dobrym stomatologiem , ma wszystko nowoczesne i wg najnowszych metod leczy. Jak mi znieczula zeba to wczesniej posmarowal mi dziaslo "czyms" i nawet uklucia nie czulam!!!! bylam w szoku...a ja sie balam igly...dlatego tlumacze sobie ze nie bedzie bolalo...potem to wiadomo ze moze byc roznie bo ząb naruszony....moze bolec, moze tylko cmic...ale ja sie zabiegu boje...no nic musze dac rade

witam wieczorową porą:-) Marcello śpi wykończony smętną pogodą i zajęciami muzycznymi;-) ja się wykąpałam, przyrządziłam mieszankę ziół i teraz mam chwilkę dla Was

martika ja niestety też jestem zepsuta, bo też testy ph w większości pokazują mi takie samo ph-w granicach 4,5-5 :-(

czarodziejka no faktycznie dylemat, czy posyłać 6-cio latka do szkoły.. sama bym chyba nie wiedziała

daria, martika od jakiego wieku jest przedszkole w DE? macie jakieś zasiłki na dzieci? na pewno lepsze, niż tu..

patrysiak no to wspaniale, że u malutkiej wszystko ok.. no i jaka waga przyzwoita:-D

pirania nie dziwę Ci się kochana, że boisz się, jak dasz radę z 2 dzieci.. ja jeszcze w ciąży nie jestem, a też mam takie obawy:-D

gal no to czekam na wieści, czy staranka okażą się owocne i mocno trzymam za to kciuki:tak:

czarodziejka współczuję bólu zęba:no: ja nigdy nie zapomnę, jak miesiąc po porodzie zaczął bardzo boleć mnie ząb i trzeba było kanałówkę robić- tego bólu to nigdy nie zapomnę, po ścianach chodziłam, myślałam, ze zwariuję

dido trzymam kciukasy za szybki i jak najmniej bolesny poród;-)

truskafka a mi się wydawało, że pisałyście z Piranią, żeby ziółka pić od 2-3 dc:eek: i tak też dziś zrobię, bo mam 3 dc.. kurcze, no mam nadzieję, że to nie za późno..

84misia witaj:-)

missbella fajnie, że się odezwałaś:tak: czekamy na dalsze wieści, więc wpadaj czasem

tasha jak tam dziewczynkowe zakupki, ruszyły już?:-D

merylin "branzoletkę na nudności"?? co to takiego?

noemi z tego, co pisała Pirania, to można pić tylko miętę albo herbatę rooibos, a także Inkę

wiesz nie wiem jak jest z przedszkolem bo nie chce jej dac ale wiem ze od 2 lat biora dzieci jak np oboje rodzice pracuja itp;p a zasilki nie wiem bo mamy tylko rodzinne nic innego nam sie tu nie nalezy;p w moim rejonie :)ale ja i tak twierdze ze pl lepiej i po porodzie chce jezdzic do polski na 2 miesiace i spowrotem a pozniej nastale chce wrocic do pl:)
ide spac;p dobranoc:-)

hej dziewczyny. jestem juz po pracy i nareszcie moge do was zajrzec.
MissBella super ze wszystko w porzadku z dzidzia :-)
Truskafffka nie wiem czy dopiero jestem przed O bo zauwazylam ze sluz zmienia sie w zolty i jeszcze dzisiaj do poludnia pobolewal mnie brzuch. zrobilam jeszcze dzisiaj wieczor test owul. i dalej to samo. jedna kreska...:-( pewnie znowu nic z tego nie wyjdzie...

Czarodziejko, ja miała jeden ząb leczony kanałowo i to był mój pierwszy ząb ze znieczuleniem;))) nic a nic nie bolało.... wgl nie czujesz tych igiel ani nic a jak ci ząb zatrują jest martwy to na nastepnych wizytach juz bez znieczulenia robia bo nic nie czujesz...takze głowa do góry:****

Jagienko
....jaja slodka Laurunia!!!!!!!!!!!!!!!!!!:********************

Miss, no pisz kochana choc co porabiasz, smutno tu bez ciebie:***

Gal &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Musi sie udac kochana no musi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daria, a jak córci ząbek?

Marzycielko, a moze owulka sie przesunie? ja tak mam nieraz , raz nawet o 5 dni! wiec rob dalej testy...

Andziak.... nie stresuj sie kochana jeszcze troszke i sama sie przekonasz, że nosisz córeczke;****

Piranha....jej podziwiam Cie, że masz tyle siły na inne rzeczy skoro tak zle sypiasz w nocy..... Tzrymam &&&&&&&&&&&&&&&&&& By humorki Krzyśka poszły w kąt;***

Miska witaj;****
jesli chodzi o possylanie dzieci wczesniej do szkoly to kazdy musi to przemyslec i zobaczyc czy dzieciatko da sobie rade-ja pracuje z 6-latkami, a kolezanka obok z 5-latkami i uwazam, ze czesc dzieci jest gotowa intelektualnie ale emocjonalnie niestety nie...a to jest bardzo wazne w pozniejszej nauce....

Mama, Truskaffka, Ewcik, tasha,
i inne babeczki Pozdrawiam:**** Miłych i owocnych staranek:*** lub dla relaksu;***

reklama
martika ja niestety też jestem zepsuta, bo też testy ph w większości pokazują mi takie samo ph-w granicach 4,5-5 :-(

czarodziejka no faktycznie dylemat, czy posyłać 6-cio latka do szkoły.. sama bym chyba nie wiedziała

daria, martika od jakiego wieku jest przedszkole w DE? macie jakieś zasiłki na dzieci? na pewno lepsze, niż tu..
tylko Ewcik w przypadku planowania dziewczynki to dobrze, ze masz takie ph :-) gorzej ze mna ;-)
co do przedszkola to od 3 roku zycia, wzesniej to mozna oddac dziecko do zlobka pod warunkiem ze oboje rodzice pracuja, kazde dziecko w De do 18 roku zycia, badz zakonczenia nauki (jezeli po 18 sie uczy) Kindergeld okolo 170 euro na dziecko...

Do góry