reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć wszystkim!

Noemi
i Ewcik, na in-gender polecają bezkofeinową i bez cukru gdyż zarówno cukier jak i kofeina nie są polecane przy planowaniu córeczki. Oczywiście taka kofeinowa czy z cukrem też będzie zakwaszać.

Ewcik, może Twój synuś przeżyje ten bunt mniej hardcorowo :-) Ja od rana znów czuję stracha - jak poradzę sobie z dwójką dzieci skoro często nie daję rady z jednym, aż wstyd to mówić przy mamusiach trójki czy czwórki dzieciaczków ;-)

tasha, dzięki kochana! Dzisiejsza nocka jeszcze gorsza, nie dość, że nie mogłam spać to Krzysiu jeszcze rzucał się, stękał, płakał a teraz z niewyspania od rana marudzi i daje w kość.

martika, coś mi się zdaje, że masz jednak to "low ionic strength", występuje gdy w organizmie są złe proporcje Ca do Mg - powinny one wynosić 2:1. Rozwiązaniem byłby miernik cyfrowy. A co do tempki to według mnie wykres wygląda świetnie :tak:, po temperaturze i odczuciach co do śluzu widać, że rosną estrogeny i pewnie niebawem wywołają one pik LH.

Mama, smacznej kawusi! Muszę do czerwca zlikwidować koniecznie oczko wodne no i może zaszaleję z jakąś piaskownicą skoro ogród tak Tobie ułatwiał życie :-) (a niestety też będę mieć podwójny hardcore z 2-latkiem i noworodkiem).

patrysiak
, teraz na każdej wizycie będziesz słyszeć same dobre wieści, zobaczysz!

Marzycielko
, a przypadkiem Kosmo nie pisała, że jej w udanym cyklu test owu nic nie wykazał? U mnie przez kilka miesięcy testy w dniu pozytywa pokazywały zawsze kreskę testową troszkę bledszą od kontrolnej, dopiero po witaminie B6 kreski testowe zrobiły-* się równie mocne a potem nawet mocniejsze

kate, dzięki kochana, aż 2 razy przeczytałam to co napisałaś by wchłonąć jak najwięcej optymizmu z tak pocieszających słów :-)

reklama
Dzięki Piranha! Mam nadzieje ze O była, No albo dopiero będzie. Niestety nie mierze tempki, obserwuje sluz i próbuje badać położenie szyjki. No właśnie, wczoraj sprawdzalam szynkę i wyczuwam na niej taka twarda kuleczke. Może któraś z was tez tak miała?

Witam Was porannie jeszcze!

Och, dziekuję Wam wszystkim za tę masę pozytywnych fluidków w moją stronę, dziękuję z całego serca. Tak bym chciała, aby w końcu się udało.....

Piranha- zmierzyłam dzisiaj pierwszy raz tempkę i jest 36,64, ale ja mam zawsze tak na początku po owu, zobaczę jutro jaka będzie. A po owu to już na pewno jest, bo ph 4,5 , sluz lepki (oczywiście jeżeli była, bo coś dziwny ten mój cykl). Spróbuję zrobić wykres na enpr, ale coś namieszałam, i na razie nie wiem jak z tego wyjść.
A co do buntu dwulatka, to rzeczywiście czasami jest masakra, ostatnio mój synek urządził histerię, jak mu założyłam nowe buty, wszystkie nowe ubrania są beeee, a stare cacy. łączę się w bólu przetrwania buntu;-)

Noemi- ja kupiłam właśnie cole light bezkofeinową -złota nalepka na coca cola light koffeinfrei:-)

Patrysiak- fajnie, że jesteś taka szczęśliwa, obyśmy my starające się niedługo mogły też przychodzić z takimi wieściami z usg:tak:

Marzycielko- dziekuję, tez za Ciebie zaciskam kciuki&&&&&&&&, kurcze ja tak nie miałam, aby nie było drugiej kreski na teście, wieć niestety tu nie doradzę, a może owu jest jednak jeszcze przed Tobą, ja to bym jednak ta wersję obstawiała.

Tasha- ano już po starankch, czekać teraz na efekty...

Mama05- ale Ty to jesteś szybki Bil, juz wszystko zrobiłas, no, no, muszę zaczą brać z Ciebie przykład;-):-)

Marti_ka- ja to aż tak nie znam się na wykresach, ale przecież owulka jeszcze moze być. A to , że dziwne rzeczy się dzieją, to ja uważam, że te wszystkie suplementy które bierzemy, jednostronna dieta, niestety miesza w cyklu, zamist się wzmacniać przed ciąża, to się osłabiamy. Jak np. takie zakwaszanie jest bardzo szkodliwe dla zdrowia, a i pewno nadmierne pochłanianie zasadowych produktów także. Może na krótką metę to nie wyrządzi szkody, ale jeżeli to juz trwa klika miesiecy, to na pewno miesza w całym organizmie, niekoniecznie pozytywnie.
A i jeszcze dopiszę, że ja uważam z własnego doświadczenia, na podstawie mierzenia ph, że Twoje ph w pochwie jest na pewno wyższe, wg mnie to jest niemożliwe, aby w moczu było 9 ,a w pochwie 4,5.

Czarodziejko- to czy posyałać do 1 klasy dziecko, zalezy pewno w dużym stopniu jakie jest dziecko i jakie warunki prezentuje szkoła. Jezeli czujecie, że da radę, to czemu nie. Maciuś jest urodzony z końca listopada?

MissBella, Agulek- ????????????????

Ostatnia edycja:
jestem juz ;)

Patrysiak o siedzenie w ławce bym się nie martwiła;))teraz pierwsza klasa to nie to ca nasza pierwsza-za naszych czasów-teraz nauczyciel widząc zniecierpliwienie dzieci nie siedzi 45 min tylko jak trzeba to przechodza na dywanik-takie są wymogi dla szkół ,że 1/3 sali (minimum 1/3) ma być z dywanikiem..i tam pani np.może sylabizować wyrazy i uczyć odejmowania..a dzieci siedzą po turecku ..w I kl nie obowiązują dzwonki-panie same ustalaja kiedy robią dzieciom przerwy..
Ikl nie wychodzą same na przerwę tylko ZAWSZE z panią..
u Zuzy w szkole jedno pomieszczenie wygospodarowano na jadalnie i wszyscy razem przed 10.00 idą na śniadanko-siedzę przy stolikach a nie jak my pod klasą na podłodze;-)
dostają ciepłą herbatkę za którą płacę 5 zł m-cznie:-)
ja jestem mega zadowolona z decyzji...bo tak jak pisze Martika -moja Zuza też się nudziła w 5cio latkach i jak sobie pomyślałam,że w zerówce znów bedzie to samo to decyzja zapadła-tyle,że moja Zuza chciała bardzo iść do szkoły;)

życzę Wam kochane mądrych decyzji:):) ja rok temu spać nie mogłam bo nie wiedziałam,czy dobrze zrobię-ale teraz wiem ,że jest si:tak:

Pirania a może nie likwiduj oczka tylko czymś ogródź ....
mi ogród ułatwił życie bo p karmieniu D.do wózka i migiem zasypiał na świeżym powietrzu a ja mogłam czas Zuni poświęcić w piaskownicy czy na huśtawce...
a jak przychodziła godzina 13.00 i spało jedno i drugie(po 2,5 do 3 godzin spali ) to miałam czas na kawę ,odpoczynek i zrobienie obiadu..wstawali koło 16.00 a po 17.00 juz był Tom i para rąk do pomocy-wtedy ja mogłam coś tam przy D. zrobić a Tom z Z....
dasz radę kochana -mówię Ci ;)

Marzycielka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za owoc Waszych działań...

mnie (.)(.) dziś mało bolą..wczoraj jeszcze było kiepsko a dzis już mniej...dziś mam 16d.c. jeszcze 10 dni do @ a potem Clo więc i się :-) i :confused2::confused2: bo znów doopka urosnie od hormonów:eek:

Gal no jesteś w końcu ;))) ja pranie włączyłam jak wychodziłam z dziecmi rano..jak wróciłam to juz było wyprane bo się z jedną mamą zagadałam-więc tylko rozwiesiłam..odkurzać lubię więc migusiem poszło.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla Ciebie :))

Czarodziejka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& żeby klasa pierwsza była;))

Ostatnia edycja:
Cześć wszystkim!

martika, coś mi się zdaje, że masz jednak to "low ionic strength", występuje gdy w organizmie są złe proporcje Ca do Mg - powinny one wynosić 2:1. Rozwiązaniem byłby miernik cyfrowy. A co do tempki to według mnie wykres wygląda świetnie :tak:, po temperaturze i odczuciach co do śluzu widać, że rosną estrogeny i pewnie niebawem wywołają one pik LH.
dziekuje za pomoc, pomysle nad miernikiem, ale raczej nie teraz bo teraz mam inne wydatki, komplet opon letnich itp itd :-( w dodatku suplementy sie koncza ,a jak same wiecie to tez nie maly wydatek... tak wiec probujemy w tym miesiacu jak sie pojawi owulka,a potem odkladamy starania, na blizej nie okreslona przyszlosc, bo moj maz ma dosc lykania suplementow itp itd :-(

marzycielka ja szynki ;-)hehe nie badalm bo troche tego nie lapie, albo u siebie nie moge zinterpretowac ;-) wiec nie pomoge :-(

Marti_ka- ja to aż tak nie znam się na wykresach, ale przecież owulka jeszcze moze być. A to , że dziwne rzeczy się dzieją, to ja uważam, że te wszystkie suplementy które bierzemy, jednostronna dieta, niestety miesza w cyklu, zamist się wzmacniać przed ciąża, to się osłabiamy. Jak np. takie zakwaszanie jest bardzo szkodliwe dla zdrowia, a i pewno nadmierne pochłanianie zasadowych produktów także. Może na krótką metę to nie wyrządzi szkody, ale jeżeli to juz trwa klika miesiecy, to na pewno miesza w całym organizmie, niekoniecznie pozytywnie.
A i jeszcze dopiszę, że ja uważam z własnego doświadczenia, na podstawie mierzenia ph, że Twoje ph w pochwie jest na pewno wyższe, wg mnie to jest niemożliwe, aby w moczu było 9 ,a w pochwie 4,5.
na pewno masz racje, zawsze malo zroznicowana dieta zle wplywa predzej czy pozniej na organizm czlowieka, ale sama wiesz czego sie nie robi by spelnic te jedno ,jedyne marzenie o dziecku konkretnej plci...

Ostatnia edycja:
Gal, dzieki. Tobie też się uda zobaczysz!!! Ja zawsze za Ciebie będę trzymała kciuki. Po tym wszystkim czego dokonujesz starając się o córcię, musisz ją miec. Musi być przecież trochę sprawiedliwości na tym świecie.
Mama właśnie trochę się boję tej odpowiedzialności, boję się, że jak Marcinek ciężko zniósłby przenosiny do szkoły to ja permanentnie czułabym się winna. I odpowiedzialna za wszystkie jego potknięcia. A nie ukrywam, że jego pójście bardzo by nas odciążyło finansowo bo on chodzi do przedszkola niepublicznego i płacimy za nie ponad 500zł/mies.
Czarodziejko, gdzies Ty? Jak zębol, pozwala żyć?
Dziewczyny a gdzie zniknęła Missbella?

reklama
Do góry