reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ja mam takie "szczeście"że z każdym dzieciem miałam mdłosci i wymioty :/ jedynie w tej ciąży najmniej jak i wymioty chwyciły mnie nieco w późniejszych tc cos ok 10 ?jakos tak...no i trzymały do 14 skonczonego...potem tylko mdłosci az teraz moge się cieszyć ze ich nie mam!uff...ale fakt taki ze do głodnego dopuścić się nie mogę gdyz słabo i jednak mdło trochę...także współczuję!tym przyszłym mamusiom które je mają:/

jestem w domostwie,dzieci na ogrodzie,pies tez ,ja poodkurzałam i wpierniczyłam 2 kawałki murzynka-niech to szlag:sorry:

Pirania :szok::szok::szok::szok::szok: co się stało?????????//caly dzień Cię nie ma:szok:

Axari ja to pewnie z wrazenia wogole spac bym nie mogla.
A tak ogolnie to niby senna na okraglo jestem zasypiam na stojaco.Ale spac nie moge.Co chwila sie budze.
Dziewczyny ktore mialy mdlosci.Wymiotowalyscie?bo ja nie wymiotuje ale mdli mnie 24 na dobe nawet w nocy.I odbija sie bez przerwy.Tylko rano po wyspaniu na godzinke mam spokoj.

Andziak u mnie było tak-z córką wymiotowałam dalej niż widziałam ,potrafiłam o 5 rano oczy otworzyc i już wymiotować i tak do...38 t.c....kiedy to złapało mnie na wymioty na rondzie w Poznaniu..na szczęście było czerwone światło-wyskoczyłam na skwerek zieleni n arondzie ,zrobiłam swoje(to był lipiec) i do auta i zielone....

z synem było tak,że byłam fioletowa od mdłości ,ale nawet jak palucha pchałam to nie szło zwymiotować...po 14t.c. mdłości ustały i do końca był spokój-z synem ani razu nie wymiotowałam...

Axaria luuuuz przede wszystkim ;):tak:

Axari ja to pewnie z wrazenia wogole spac bym nie mogla.
A tak ogolnie to niby senna na okraglo jestem zasypiam na stojaco.Ale spac nie moge.Co chwila sie budze.
Dziewczyny ktore mialy mdlosci.Wymiotowalyscie?bo ja nie wymiotuje ale mdli mnie 24 na dobe nawet w nocy.I odbija sie bez przerwy.Tylko rano po wyspaniu na godzinke mam spokoj.

ja mialam mdlosci 24 godziny na dobe ale nie wymiotowałam a na sam koniec tak wymiotowałam ze szok i od tamtej pory mdłości przeszly:)

marti_ka mam do ciebie takie pytanie bo znalazlam przedszkole co pracuja same polski i mi to na reke :p
ale powiedz mi kiedy bym musiala nadie tutaj w niemczech zapisac zeby od wrzesnia 2013 roku szla do przedszkola ?

reklama
marti_ka mam do ciebie takie pytanie bo znalazlam przedszkole co pracuja same polski i mi to na reke :p
ale powiedz mi kiedy bym musiala nadie tutaj w niemczech zapisac zeby od wrzesnia 2013 roku szla do przedszkola ?
kazde przedszkole ma swoje pare dni, badz tydzien z zapisami, powinnabyc taka informacja na stronie internetowej tego przedszkola, jezeli przedszkole nie ma strony badz nie ma tam takiej informacji zapytaj w przedszkolu, zwykle zapisy sa w marcu , w przypadku dzieci ponizej 5 roku zycia, musisz pilnowac tych dni w ktorych mozna zapisac Nadie, bo na wolne miejsca najpierw wskakuje dzieci ktorych rodzenstwo juz chodzi do danego przedszkola, potem 5 latki ktore maja obowiazek do niego juz chodzic i potem na wolne miejsca biora z reszty dzieci, wedlug kolejnosci zgloszen, badz widzimisie dyrektorki

Ostatnia edycja:
Do góry