reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mari_ka, a ty jakos sie staralas o konkretna plec? zazdoszcze córeczek....:*** Teraz uda sie tu z nami - czytaj z Piranhą;))) zaplanowac synia;***
przperaszam, ze dopiero teraz wiedzialam, ze mialam komus odpisac na pytanie, a potem mi jakos umknelo... dlatego pisze dopiero teraz, ja zazdroszcze synka ;-) tak po Nadii staralam sie wedlug ksiazki "planowanie plci dziecka", ale nie wiem czy sie udalo, bo ta blizniacza ciaze stracilam, a ze bylo to naturalne poronienie, to 2 miesiace pozniej staralismy sie i to bylo na zasadzie nie wazne jaka plec, byleby bylo zdrowe i urodzilo sie w terminie, Livia to bylo moje lekarstwo na bolace serce po stracie...
a z tym pragnieniem synka to u mnie jest jeszcze kwestia taka, ze jak tesc umieral, to mu obiecalam, ze urodze mu wnuka, tylko niech walczy, no i niestety umarl, a ja jestem taka, ze jak cos obiecam to musze to zrobic, bo mnei to meczy i wiem, ze roznie z ta plcia bywa, ale sprobuje, jak sie uda z synkiem bede najszczesliwsza kobieta w Rosenheim, a jak bedzie kolejna dziewczynka tez bede szczesliwa byle dziecko zdrowe bylo i urodzilo sie w terminie... moje 3 i ostatnia szansa ... :) :-)
a swoja droga to tylko ph sluzu mam niskie wciaz, bo sprawdzilam dla eksperymentu mocz i sline i jest ph 9-9,5 ...
no i teraz czlowiek wie wiecej o planowaniu dzieki pomocy Piranhy

truskaffka dziekuje za mannntree i kciuki :-)

Ja od poczatku staran staralam sie o chlopca, pilam wode z cytryna, okropny napoj sodowy no ale skutek byl co m-c taki sam.... pusto, nie ma fasolki. Teraz juz nie mysle o plci, teraz to bardzo chcemy drugie dziecko :-)
no nie zartuj ,ze ci napoj sodowy nie smakuje heh ;-) przeciez jest taki pyyysznyyy ... bleee a do tego alka sezter gold tez taki smakowity ;-)

kate to super, ze maly jest tkai grzeczny i tak dobrze spi, moje dziewczyny cale noce przesypialy dopiero po 2 roku zycia

Ostatnia edycja:
reklama
hejka :)))
mam Was w pracy:)) ogarnęłam salon,zrobiłam sobie mikro i hybrydowy i wlatuję z herbatą ;)

Mama jesli chodzi o bol (.)(.) to ja tez tak mialam i zmoich obserwacji stwierdzilam ze ten bol pojawial sie zaraz po owulacji i jak mial przyjsc okres to przed przestawaly bolec. wiec moze tez tak masz? to byl tez dla mnie taki znak ze jak te (.)(.) przestawaly mnie bolec to wiedzialam ze w ciazy nie jestem. i jakos sie sprawdzalo.

Marzycielka -dziękuję Ci kochana..może masz rację ....tylko,że ja mam ten cykl mieć pusty...gdyby miały mnie bolec po owu to bym się cieszyła bo tempki nie trzeba mierzyc ,żeby wiedziec kiedy jest się po owu:tak:
dziś nadal bolą-zobaczę w przyszłym cyklu jak bedzie...

Kate buzia ;))

Truskafffka juz myślałam,że nas opuściłaś;(( cały dzień Cie wczoraj nie było...ale najważniejsze ,że jesteś ;)
czyli Ty ten cykl też masz stracony...;/cóż -nadal jedziemy na tym samym wózku,ale,ale ...najważniejsze,że sex udany hahahahaaa..

Martika- przytulam.....nie wiedziałam,że straciłaś bliźniaki..;(

Pirania,Natusia-no dba o mnie mężulo;))

Gal co tam u Ciebie kochana ??działania były wczoraj??

Czarodziejka no to git ,że zębol juz nie boli..

pozdrawiam wszystkie babeczki i słonko przesyłam ;)

Martika- przytulam.....nie wiedziałam,że straciłaś bliźniaki..;(
dziekuje ... tak stracilam, w dodatku w swoje urodziny... ale najwazniejsze, ze mam swoje zdrowe dziewczynki i zdrowego synka jako trzecie dziecko tez bede miala ;-)i tego sie trzymam...
i wiem, ze u ciebie, truskaffki i calej reszty wspanilych dziewczyn pojawi sie upragnione, wymarzone, zdrowe dziecko :-)

MissBella gdzie jestes?

Martika dzięki kochana za Twoją wiarę...
mam nadzieję szczerą,że wszystkie staraczku tu i na innych wątkach się doczekają:tak:
ja mam za sobą 2 poronienie....1 maja bedzie kolejna -8 rocznica-:-(i wciąż myślę i jak przychodzą "te" dni to mimo ,że mam 2 zdrowych dzieci swoje w kąciku muszę wypłakać ..bo tamte dzieci były by inne...ale mam je w sercu i pamiętam-bo nie da się inaczej..

Martika dzięki kochana za Twoją wiarę...
mam nadzieję szczerą,że wszystkie staraczku tu i na innych wątkach się doczekają:tak:
ja mam za sobą 2 poronienie....1 maja bedzie kolejna -8 rocznica-:-(i wciąż myślę i jak przychodzą "te" dni to mimo ,że mam 2 zdrowych dzieci swoje w kąciku muszę wypłakać ..bo tamte dzieci były by inne...ale mam je w sercu i pamiętam-bo nie da się inaczej..
jak kazda mama ktora przezyla strate, ja czasami siadam i wyciagam zdjecia z usg i lzy same mi leca, tak jak teraz kiedy o tym wspominam, zastanawiam sie jakie by byly, bo te dzieci tak jak piszesz byly by tak samo nasze jak te ktore mamy obok siebie, ale jednoczesnie byly by inne, niepowtarzalne i tez byly wyczekane, chciane, kochane... dlatego nie da sie o nich zapomniec, mimo, ze byly z nami bardzo krotko... przytulam mocno...

Martika no to żeśmy się poprzytulały....i to jest czasem potrzebne!!
wspomnienie o naszych maluszkach..

Patrysia* &&&& za jazdę...

miałam nie jeść słodniego już i znowu zaniemogłam ...;/poleciałam do sklepu obok i wsunęłam snickersa:zawstydzona/y:

Martika no to żeśmy się poprzytulały....i to jest czasem potrzebne!!
wspomnienie o naszych maluszkach..

Patrysia* &&&& za jazdę...

miałam nie jeść słodniego już i znowu zaniemogłam ...;/poleciałam do sklepu obok i wsunęłam snickersa:zawstydzona/y:
smacznego i ee tam to tylko snickers, czekolada zawiera: Całą serię mikroelementów: wapń, fosfor, potas, magnez, żelazo, cynk, miedź, a także witaminy: B6, B2, B3, B12, A oraz E. Czekolada pobudza także hormony szczęścia – endorfiny, a to za sprawą zawartych w niej fenylotylaminy.
W czekoladzie znajdują się także przeciwutleniacze, które poprawiają pracę naczyń krwionośnych, chronią przed miażdżycą i niedokrwieniem serca. Badania dowodzą, że nawet kilka kostek dziennie przyczynia się do zmniejszenie ryzyka wystąpienia zakrzepów serca.
a orzechy tez zdrowe wiec na zdrowie
:-) jeden nie zaszkodzi ;-)

Martika-dziękuję-na Ciebie zawsze można liczyć :-D:-D:-D:-D
no hormony szczęścia obudzone;)))i czuję jak naczynia krwionośne lepiej pracują ;))

u mnie w pracy cisza i spokój..jak to po świętach..babki się jedynie umawiają na przyszły tydzień.
dzieci dziś chętnie polecieli do szkoły i przedszkola,ja też chętnie przyjechałam do pracy -odpocząć:)) i zrobić coś dla siebie..
jeszcze czekam na kumpelę ,ma być po 13.00 w pracy to mi woskowanie pach zrobi bo 1dną sobie zrobię ,ale drugiej nie dam rady:-p

reklama
hej dziewczynki

a u mnie zaczeły sie dni płodne bo dostałam sluz taki lekko biały i miało ciagliwy wiec zaczynamy działanie zobaczymy co z tego wyjdzie
zaczełam diete na dziewczynke i łykam niektóre suplementy które podałyscie troche mam obawy ale chce róznicy 3 lat dla mojego synka i jego rodzenstwa fajnie by było mniec córke u nas na wsi same dziewczyny w tym roku sie rodza jest ich 5 2 w drodze i jedn chłopczyk

miłego dnia wam zycze

ale najwazniejsze by dziecko było zdrowe :)

Do góry