reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dzień dobry Paniom:-)

ja mam dziś na 12 do pracy. M zawiózł Małego do żłoba.. wczoraj mi dzwonią ze żłobka, żeby po Marcepana przyjechać, bo ma 37,8.. M pojechał po niego, w domu Malutki spał 3 godziny:szok:a jaki genialny humor miał potem:tak: nie wiem, z czego ta gorączka.. albo mu piątki idą albo to z winy palca..bo wczoraj wchodząc do żłobka przytrzasnął sobie paluszka drzwiami-płakał bardzo, dzisiaj palec siny.. może to z tego płaczu ta gorączka była? sama nie wiem..
mam nadzieję, ze paznokieć mu nie będzie schodził:-(

axarai pobieram część wirusków dziewczynkowych, a co:-D

andziak przykre, że nie masz wsparcia ze strony mamy:-( tulę

ladies, noemi u nas, jak się uda, to będzie ok 2,5-3 lat różnicy

ladies co to za program i na jakim kanale?

pirania a jakie było wskazanie do cc przy Krzysiu? poród SN nie jest wykluczony po przebytym cięćiu.. można próbować:tak: a jeśli zobaczą, że coś idzie nie tak, to wtedy zawsze mogą cc zrobić

miłego dzionka GIRLS :tak:

reklama
czesc dziewczyny :-)

Wow..ale u Was jest milutko.
Moja coreczka ma juz prawie 8lat, ( ojej, nawet nie wiem kiedy ten czas mi uciekl). Mam nadzieje iz w krotce spelnie jej marzenie o rodzenstwie. Ja od poczatku staran staralam sie o chlopca, pilam wode z cytryna, okropny napoj sodowy no ale skutek byl co m-c taki sam.... pusto, nie ma fasolki. Teraz juz nie mysle o plci, teraz to bardzo chcemy drugie dziecko :-)

Wszystkim gratuluje upragnionych dziewczynek i fasolek :-):-)

Prosze wyslijcie kilka bocianow w moja strone, ja tez chce :tak::tak:;-)

Milego dnia

.... pamietam ze bylo pytanko odnosnie testow owul, ja uzywalam i w tym cyklu tez juz czekaja One Step Ovul Test, mysle ze to sa te same ktore miala Piranha. Ja testuje 2xdziennie, poniewaz moje cykle byly bardzo poszarpane w dlugosci ( 24-27dc). Od stycznia biore Vit B complex i....ollleeee mam 28dc :-) Nie wiem czy czasowo to jest dobrze no ale u mnie to godz 12 i 21. Mimo wszystko mysle ze wynik z godz.21 jest najlepszym wynikiem do odczytu. Ja dzis mam 9dc tak wiec od dzis testy sa na pierwszym miejscu !!!!

Axarai- Mega Ogromniaste Gratulacje!!!!!!
34340_129090520465890_122447781130164_141481_3116569_n.jpg
Wszystko sie zgadza, Dziewczyny pisaly ze corcia to juz ci sie z urzedu nalezy i prosze bardzo:)))))
Bardzo Sie ciedze ze Twoje wielkie marzenie sie spelnilo:))))

Natusia- tez slyszalam ze woda utleniona pomaga przy bolu zeba. Na szczescie przeszlo mi....maz mi doradzil zebym porzadnie wynitkowala zeby i ...pomoglo ale i tak ide w piatek do dentysty bo musze przygotowac zeby na zalozenie aparatu.

Daria, ja miałam CC w maju 2 lata temu i prawdopodobnie znów czeka mnie cesarka ...a chciałabym SN ze znieczuleniem tylko strasznie się boję, że blizna nie wytrzyma i że poród będzie ciężki i przez to dzidzia ucierpi (u mnie jakoś rodzinne są ciężkie porody, do tego położna w pierwszej ciąży nastraszyła mnie wąskimi biodrami).

wlasnie moja kuzynka tez miala roznice 2 lata po blizniakach jak sie uprala na naturalny ponoc okropnie sie meczyla i przez to wpadla w depresje po porodowa malej nie chciala widziec..;/
a z tymi biodrami to nie prawda ja mialam mierzone bo mialam ponizej normy a lekarka mi powiedziala ze te kobiety co maja duze biodra rodza gorzej niz z malymi i to jest prawda w moim przypadku tylko nie zapomne dzwieku jak one sie rozchodzily maz to wymiekal
:-p
moja mam po trojce dzieci a byla chudsza niz ja nie ma w ogole bioder a innym po porodzie sie rozszerzają tez bym tak chciala zeby mi tak zostalo :)ja sie wlasnie obawiam znieczulenia i wole chyba jednak bez nie wiem moze mi minie i sie zdecyduje ale narazie nie potrafie
:-p

hej wczoraj nie miałam czasu żeby do Was wejść, a tu proszę- takie wieści!!!
Axarai- wielkie gratulacje!!! rzeczywiście należało ci sie z urzędu:-)
lece doczytać co jeszcze się wczoraj u Was działo
Miłego dnia dziewczynki

WITAM;)

No i po świętach :)

AXARAI i tu napisze GRATULACJE!!!!kobito to jest mega szczeście co:)))

Wyczytałam ze piszecie o porodach :)ja miałam pierwsze cc a drugie sn gdzie jestem z tego bardzo zadowolona:))i teraz także chce sn :))ogólnie jesli chodzi o sam poród to pierwszy był gorszy bo od "0"wywoływany to i mocniejsze skurcze któe odbierały mi siły i jak już miałam przeć ciężko mi było przez to a potem jeszcze spadające tętno synka dlateog decyzja o cc...drugi poród był z bólem jak przebito mi wody ale udało się wszystko fajnie poszło(super położna miałąm pomogła duużo)i byłam dumna z siebie mega hehe :D dochodzenie po porodzie to zdecydowanie sn!od razu wstałam zajmowałam sie synkiem jak i mogłam jeść itd.także mam nadzieję że będę miałą teraz również sn:))

To tak na szybkiego ;)dzisiaj jazda na 12 :p

zadzwonilam do ginekologa w sprawie tgo usg 3/4d i chyba sie nie zdecyduje bo ta lekarka mi powiedziala ze nie ma sensu zeby isc w 20 tygodniu bo to zbytnio nic ciekawego nie widac ona poleca 24 -26 tydzien ale mowi ze na zwykl usg moge przyjsc i teraz nie wiem czy isc ;/

reklama
Witam
U nas super pogoda tylko troszeczke jest wiatr.
mama dziekuje za pamięć
Nastusia dziękuje mały jest super, rośnie jak na drozdżach,
juz mi całe noce przesypia a ma dopiero 7 tygodni, jest grzeczniutki
Ja mam dosyc szerokie biodra a mam porody mam takie sobie, a moja siostra jest bardzo ale to bardzo szcupła i ma bardzo waskie biodra a rodzi expresem, twierdzi że u dentysty bardziej boli niz poród.
Co do znieczulenia to ja byłam bardzo zadowolona wkucie nic nie bolałao, a naprawde przynosi ulge.

Do góry