reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gal, jeśli dziś kreski są takie same a wczoraj testowa była bledsza to dopiero dziś test jest pozytywny (albo był pozytywny w nocy) i według mnie jutro rano nie powinno być za późno :tak:, ja tam bym zaszalała i dziś wieczór jeśli pH będzie w miarę sprzyjające (i wysłała bym koniecznie wcześniej M pod gorący prysznic :-D) i jutro rano poprawiła :-)

aguska, tez się boję jak to będzie z dwójką ale chęć posiadania 2 dziecka i rodzeństwa dla synka była silniejsza od tego strachu :-)

Mama, to ja poproszę o tego murzynka i kakao ...choć pewnie już wystygły ;-)

ladies, no właśnie to nie jest takie proste bo jednocześnie trzeba unikać potasu, sodu, kofeiny i testosteronu :-), najlepiej przejrzeć listę oraz te wskazówki Planowanie plci (warto na tej stronce wejść w dział "Syn" i zobaczyć czego unikać) i opracować jakąś wypadkową. Co do testów to ja tych nie używałam, polecam One Step Ovulation Tests. Ja testy owulacyjne robiłam codziennie wieczorem od 10 dc, jeśli zatem owulka wypadała w 13-14 dc to zużywałam miesięcznie tylko 4-5 sztuk :-), w szczęśliwym cyklu owulacja przesunęła mi się aż o 5 dni więc trochę tych testów poszło. A Saw Palmetto obniża u kobiet estrogen i testosteron a podnosi progesteron, czytałam jednak, że może też podnieść prolaktynę więc należy uważać z łykaniem tego jeśli się ma problemy z tym hormonem. U mężczyzn jest to na prostatę gdyż jej rozrost powoduje właśnie m.in. nadmiar testosteronu.

Axarai, WOW, GRATULUJĘ kochana!!! No córeczka jak nic!!! Co za wysyp dziewczynek na naszym forum! :-)

reklama
Axarai wow super wiesci Gratulacje :-) dobrze, ze brzuch przestal boleci wszystko jest dobrze... no to kolejna mala dziewczynka :-) licze, ze skoro obrodzilo w dziewczynki w ostatnim czasie to dla rownowagi ja zajde w ciaze z chlopczykiem ;-) ale by byloooo super... heh marzenia;-)jak to mowi moja mama scietej glowy;-)

Ostatnia edycja:
Dziękuję Kochane! Jestem w takim szoku, że jeszcze to do mnie nie dociera:szok: Dziś w nocy jeszcze mi się śniło, że były jajusia, i jak doktor powiedział, że "tu widać jedną..." to pomyślałam, że chodzi o jajeczko, a on mówi
".....wargę sromową, a tu drugą" Szok! Trzy razy pytałam czy na pewno, i na szczęście malutka mało wstydliwa i pięknie pokazywała co ma:-D

Axarai- cieszę się Twoim szczęsciem;)))))))) ależ musisz być zadowolona-3 synów i córa;)))
no i oby bóle brzuszka nie wróciły:))

Pirania się kakao zrobi świeże:tak:juz podaję :)))

Daria niedługo i Ty się dobiesz czy Brajan czy Naomi:tak:

Tasha cześć czarnulko:))) no nie wiem z tymi (.)(.)...ja mam dzis dopiero 14d.c....jeszcze 12 dni trza czekać do @...

Martika ciesz się ,że u dziewczynek si:)) a jak psiak zacznie zrzucać sierść to bedzie sajgon...ja odkurzam po 4,5 razy;))

Axari aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa GTATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aż mi dreszcze przeszły..... jak sie ciesze...aż łezka się w oku kręci....no jak super;))))))))))))))))))))))

Przypomnisz swoje staranka?
Najwazniejsze,ze brzuch przestal bolec, teraz juz wiesz ze nosisz córunie i na spokojjnie przejjdz przez ciązę;)))

Czarodziejko...ała najgorszy jest bol zęba oby tabl i szałwia ukoiły ból, choć mojej znajomej dentysta zaleciła płukanie ust nawet trzymanie w buzi zwyklej wody utlenionej ponoc działa cuda....

Piranha, czyli dalej ciezko okresli co jesc na ta dziewuszke? kurcze ale to trudne....

Mama, kochana aaaa dwa bociany moze i podwójne szczescie;)))) zeby bylo choc jedno to juz bedziecie szczesliwi;))

Truskaffka, Miss gdzie wy babeczki????

Mari_ka, a ty jakos sie staralas o konkretna plec? zazdoszcze córeczek....:*** Teraz uda sie tu z nami - czytaj z Piranhą;))) zaplanowac synia;***

Daria nie strasz ze juz wysyp dziewczynek sie skonczyl.Ja jeszcze bylam w kolejce.
Axsari super jak ja bym tez chciala to po trzech chlopcach uslyszec.A mi sie sni ze na usg centralnie jajeczka widac tak bylo z kuba.Ledwie co lekarz glowice do brzucha przylozyl.A jak wygladaly starania?

reklama
axarai-gratuluje coreczki.
Wiem co czujesz i jaka musisz byc szczesliwa:-)

Wlasnie dzwonila do mnie polozna.
Jutro rano mam sie wstawic w klinice.,ale tylko na badania i rozmowe.
Zapadnie decyzja czy bedzie cesarka czy porod sn.
Prosze o mocne kciuki:zawstydzona/y:,bo ja nie chce cesarki:no:

Do góry