reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha- dzięki kochana, oby było tak jak piszesz z tym testem owu:tak: No rano ph było piękne, gdybym wiedziała, że takie będzie to może bym sie wstrzymała ze strankami do rana, ale sama nie wedziałam co robić, bo rano byłyby to 2 dni pomiedzy starankami i rano na dodatek jest wiecej plemników w sluzie , a to sprzyja chłpaczkom. O pólnocy druga kreska była tylko trochę słabsza od kontrolnej, a ja opócz tych stranek chciałam jeszcze raz powórzyć w tym cyklu, czyli albo dzisiaj o pólnocy , albo nad ranem, ale trochę boję się, że jutro rano może już byc za późno. Jak myślisz?
Najgorsze jest to, że nie mogę się wyluzować w czasie tych staranek, bo ciągle problem wieczorem z tym ph i ze śluzem, aby był odpowiedni, a jeszcze dopasuj do tego wszystkiego częstotliwość współzycia. wczoraj uzyłam niestety rephresu tak o 18 godz, tak chyba mniej jak 1/4 aplikatora i pózniej na palcu na godzne przed starankami o 1.30, bo ciągle ph było powyżej 5, tak gdzieś 5,3-5,5 i teraz trochę boję się, czy plemniki nie utkneły w tym rephresu, ale irygacji już nie będę stosować, bo jak powiedziałam gince , że też stosuję, to powiedziała, że stosuję naturalną antykoncepcję , to i nie dziwne, że w ciąże nie zachodzę. Także został mi rephresh, ale on na długo mi ph nie zbija i tylko trochę.

Mama05- dzięki moja kochana :tak: Aja tam się nie dziwię, jak coś z tego cyklu u Ciebie właśnie wyjdzie, bo jesteś taka wyluzowana, a to nawet ginekolodzy mówią, że tak trzeba. SKoro miałaś śluz płodny, to tylko czekać na dwie kreseczki na teście ciążowym. Mooooooooooooooooooooocno zaciskam za ciebie kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&.
Mama a jak jeszcze Cię cycuszki bolą,to kto wie co tam teraz u Ciebie w środeczku się dzieje:)
Może to Pola, albo Filipek dają o sobie już znać:)......

Ostatnia edycja:
reklama
marti_ka, strasznie to skomplikowane gdyż sól przy planowaniu synka jest wskazana ze względu na obecność sodu :-), który to jakoś wpływa na metabolizm potasu. A może kup do solenia kuchenną sól morską?

Mama, mnie (.)(.) od B-100 nie bolały ale parę dziewczyn na forum zaobserwowało takie objawy. Nie umiem jednak tego wyjaśnić gdyż przecież witamina B6 obniża PRL a ból piersi powoduje najczęściej prolaktyna ...w ciąży PRL rośnie i stąd ten ból, czytałam wręcz, że witamina B6 obniżając PRL wręcz zmniejsza ból piersi (przykładowy cytat, pierwszy z brzegu: the supplement Vitamin B6, taken as part of a B-complex vitamin, can reduce premenstrual breast soreness) ...no ale już kilka dziewczyn na forum zaobserwowało coś innego więc ja już całkowicie zgłupiałam ;-)

Uciekam Krzysia usypiać.

Gal, odpiszę potem bo mały śpiący i marudny i ciężko mi przy nim zebrać myśli do kupy ;-)

Ostatnia edycja:
Pirania a no widzisz ...ja takie małe archiwum x jestem;))powodzenia w szybkim uśpieniu Krzysiaczka ;)

Martika co tam u Ciebie piękności??:) jak dziewczynki ?
no i jak tam sśliczna psiunia? zrzuca sierść??mój Bonusław tak i muszę go teraz 3 razy w tyg wyczesywać:sorry:

Czarodziejka -płucz ta szałwią,kumpela w pracy ostatnio też narzekała na zęba i nawet spuchła i szałwia pomogła-takie herbatki z herbapolu kup Szałwia Fix - Herbapol ,zaparz i płucz...a wrazie wu dobijaj się do dentysty!!

Gal no kurcze jedna babeczka właśnie zaszła w ciążę niby to w pustym cyklu więc wiem ,że takie cuda na kiju się dzieją:tak:teraz jest w połowie ciąży i czeka na córkę:tak:
ciesze sie ,że nadal jestes z nami bo my tu murem za Tobą i Twoim nastawieniem :-)
Polaaaaaaaaaaaa...kochana moja kiedy Ty do mnie zawitasz????????
Filipkuuuuuu możesz się pospieszyć...?????????????????

ehhhhh..bociany,bociany-przylatujcie :-D:-D

hej laski
moj maz sie zgodził abysmy juz terz zaczeli staranka powiem wam ze jestem szczesliwa a zarazem sei boje jak juz zajde w ciaze jak to bedzie pozniej z dówjka dziec
mam dzis bardzo mieszane uczucia

piranio dziekuje za stronke z planowaniem płuci i z tymi produkatami

miłego dnia wam zycze

mało sie udzielam ale codziennie was podczytje jak mam tylko chwilke
jestescie super pomocne i super babkk :)

marti_ka, strasznie to skomplikowane gdyż sól przy planowaniu synka jest wskazana ze względu na obecność sodu :-), który to jakoś wpływa na metabolizm potasu. A może kup do solenia kuchenną sól morską?
no tak troszke ;-)ja sie smieje,ze jak bede miala owulacje to wloze glowe do mikroweli ;-)heh w koncu eneria elektryczna przyciaga meskie plemniczki ;-) hahah
Martika co tam u Ciebie piękności??:) jak dziewczynki ?
no i jak tam sśliczna psiunia? zrzuca sierść??mój Bonusław tak i muszę go teraz 3 razy w tyg wyczesywać:sorry:

ehhhhh..bociany,bociany-przylatujcie :-D:-D
a dziekuje wszystko dobrze :-)na razie nie mam problemu zmieniana siersci, co mnie dziwi bo Damia ma jeszcze szczeniaca i w dodatku zimowa siersc... ale pewnie niedlugo sie zacznie... a u poprzednika to zawsze klebkami wychodzila i podczas czesania jedna sklepowa jednorazowka bialego puchu sie zbierala...
a dziewczynki dobrze, wiosne poczuly i cale dni by na dworze siedzialy, a starszej sie spanie u 8 letniego kuzyna tak spodobalo, ze sie wymieniamy dziecmi heh raz ona ma o jedno wiecej, raz ja ...

hmm bociany, u mnie zawsze to byl dobry znak :-) przed kazda ciaza je widywalam ;-)na pewno szukaja juz twojego domku :-)
P.S. a na twoja robaczka z podpisu co chwile sie lapie i chce ja pacnac heh

aguska no to kciuki za udane starania

Ostatnia edycja:
Piranha czyli dla ''dziewczynki'' trzeba zwracac uwage na te srednio i bardzo zakwaszajace?:ptylko:))

30 Ovulation Tests + 3 FREE Pregnancy Strip BARGAIN New | eBay miala ktoras z was te testy?:)
no i na ile starcza te 30 testow mniej wiecej? wystarczy raz zrobic ten test wieczorem?

Pirana a co to jest te saw palmetto??na tej stronie pisze ze zwieksza progesteron a jak wchodze na ebay to widze ze uzywa sie tego tez na prostate..:p

troche duzo tych pytan za co przepraszam z gory.....;)

Ostatnia edycja:
witam babeczki poświątecznie!!!
Mama - ja tam nie wiem...mnie strasznie (.) (.) bolały na początku ciąży... fiu fiu...a może coś przy okazji się trafiło...
Czarodziejko - no to ulga, że @ przyszła i święta w miarę bezstresowe, pomijam już tego bolącego zęba
Patrysiak - nie bój się połówkowego, mam nadzieję, że lekarze oszczędzą Ci już stresu, miałaś go tyle a przecież kobietki w ciąży nie powinny się denerwować
Axarai - miałaś wizytę dzisiaj??? czy coś pomyliłam???
MissBella - co słychać???
Merylin - no cóż... te mdłości są najgorsze, ale czego się nie robi dla córeczki???
pozdrawiam wszystkie dziewczyny
i witam nowe staraczki!!!

reklama
Hallo Kobitki!!! Trochę mnie nie było, ale przed szpitalem zatrzymali mnie w szpitalu, bo mnie brzuch bolał, a oni taccccy ostrożni! Brzuch przestał boleć po kilku godzinach, a w szpitalu leżałam 3 dni:szok:
Dziękuję za trzymanie kciuków, przydały się!! Dzidzia śliczna, zdrowa, 12 cm do pupci długa i waga ok 205 g.
I najważniejsze DZIEWCZYNKA!!!! Jestem w szoku do teraz i nie wiem kiedy mi przejdzie, pipunia na 100%, pięknie pokazała co ma między nóżkami:-D

Zobacz załącznik 454537
A teraz idę Was doczytać, bo znowu mam w plecy!

Do góry