reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria cześc ..no to niedługo powitamy Cię na naszych ziemiach ;))
a teraz chyba Truskaffka najbliżej testowania..ja mam pusty cykl.

Andziak-przeczytałaś ten link co Ci wstawiłam odnośnie wysokiej bety??
jak tam syn-wraca do zdrowia?

reklama
Witam Was poświątecznie!

Wchodzę do Was z pozytywnym nastawieniem, czytam co Piranha napisała o tych produktach i aż mnie zmroziło odnośnie tego, że maliny są silnie alkalizujące. Boszeeeeeeeeeee, a ja się opijam własnie sokiem malinowym i nie mogę sobie dać rady z ph, a staranka miałam dziś w nocy, po wielu trudach doprowadzenia ph do 5, a i dziś rano jeszcze sobie wypiłam, bo przecież podobno zakwasza, jak twierdzą na in-gender.
Już mam tego wszystkiego dosyc, tak się staram, tyle wyrzeczeń, trucia się tymi wszystkimi suplementami i wszystko do dooooooooooooooopy.
Sorki, że tak z rana z wisielczym humorem, ale jak się tu nie wkurzyć, jak wszystko zawsze coś nie tak:-(

hej dziewczynki

witam po swiętach, obżarta za wsze czasy. Pewnie znowu pod koniec ciąży będę wyglądać jak mały słonik:no: na szczęście dosyć szybko tracę później wagę, mam nadzieję, że teraz nie będzie inaczej.
Daria a wybierasz się w Polsce do lekarza żeby płeć popodglądać?
Z wizyt, jeżeli dobrze kojarzę- w przyszłym tygodniu chyba 18-go ma Patrysia a 17-go Axarai, ale nie wiem czy czegoś nie pomieszałam. Ja mam 19-go połówkowe i niestety po ostatnich przejściach denerwuje się czy czegoś znowu nie wymyślą.
Mama zazdroszczę spaceru, ja miałam takiego lenia, że nie chciało mi się nosa z domu wychylić. Ale na szczęście idzie wiosna, my mamy niedaleko taki domek letniskowy, dookoła same lasy, wszyscy kochamy to miejsce i spedzamy tam wiosenno-letnie weekendy. już nie mogę się doczekać aż tam pojedziemy, wtedy nadrobię spacery. A tak w ogóle Mama będę tu tak długo aż zajdziesz, bo ja wierzę, że zajdziesz. Kto ma mieć te dzieci jak nie takie Kobietki jak Ty?:-)
I wracać mi tu wszystkie, Święta się skonczyły, proszę się zameldować!

Mamo przeczytalam a gdzie pisza ze corki maja?
Kuba lepiej tylko w nocy pokaszluje.
Wiecie ja nie chce sie nakrecac tak jak z kuba bo potem trudne rozczarowanie

Andziak to fajnie,że przeczytałas ;)
z jedną z nich-Mononoke byłam na jednym wątku i wiem ,że ma córkę ..a poza tym widać to na ich suwaczkach:tak:

Gal- przyyytuuulam!!
nawet nie wiem w połowie jakie wyrzeczenia stosujesz bo ja tego nie robię ,więc bardzo mocno przytulam i nadal mega &&& zaciskam!

idę zmyć henne..

Cześć babeczki!

Mama
, jak mi się już marzy by moje szkrabiki tak się same ze sobą bawiły, fajne te Twoje pociechy :-), siostry synek i córka to z 2 różnych światów pochodzą (kompletnie inne charakterki) i najczęściej to się kłócą a nie bawią ...a Twoje dzieciaczki często się kłócą?

Czarodziejko, jak tam sytuacja na froncie?

Gal, może to był błąd z tymi malinami? Doszukam jeszcze. Ja myślałam, że Ci humorek tą Colą poprawię :-) (skoro ma pH 2,5 i trzeba ją neutralizować aż 32 szklankami wody o pH 10) i okaże się ona lekarstwem na Twoje wysokie pH a tu masz Ci los i znów Ci humorek popsułam.

Andziak ja wchodziłam na tego linka od Mamy o wysokiej becie, popatrz sobie na ich sygnaturki z wiekiem dziecka, tam widać, że urodziły córki:-) przypominam Ci, że ja też miałam wysoką betę. Mówię ci, ze będziesz miała małą Zosię, dlaczego jesteś taka uparta i nie chcesz mi uwierzyć?

Czołem:-)

My z synkiem też dziś wolne jeszcze, ale jutro juz do pracki.... Wolne raz dwa mineło, ja sie lepiej czuje z tymi polikami(na szczęscie).
Synek się bawi prezencikami od zajaczkow:) bo mial ich kilka od dziadkow i cioć:))

Andziak
, ja też w ciąży miałam duuużo sluzu, ale jak Cie coś niepokoi zawsze mozesz zadzw. do swojego gin. a porody może temu Ci się śnią bo tak przezywasz ta ciąże ciągle o tym myslisz co???

Piranha, złota jestes:**** Ja również Ci dziekuję za tyle pracy!!!:***** Super się przyda taka dawka info;***
Czy ja mogłabym Cie jeszcze prosić w wolnej chwili o linki suplementow co mam brac bo nie moge na allegro znalesc-chyba ze juz nie ma tych aukcji??? lipa bedzie...
I mam jeszcze jedno pyt, jak po tempce widzimy czy i kiedy byla owulka? Ja jestem pzreazona bo mam ten sluz ciągnący nawet 4 dni!!! i z testów wychodzi ze w tym zcasie mam owu...piknie co.... ;///

Daria, a na jak długo jedz do Polski? Super, co? Nie ma jak w domu;)))

Truskaffka, jak tam staranka?:)))

Mama, zazdoszcze wyjazdu.... My jak juz na kilka dni latem sie wybierzemy, w zeszlym roku w Łebie bylismy cała paczka super bylo...no i u znajomych ten wyjazd zaowocował córeczka;))) Tzn kolezanka rodzi w maju:)))

Miłego dzionka;)))

chce sie zapisać na usg po weselu bo przed nie bedzie czasu;/ ale czekam na dane do gina od kolezanki ale na razie cisza i zobaczę gdzie sie w ogole umowie i czy dojdzie do skutku :)chce sobie jeszcze zrobic test z crystal drano ;d ale zobacze jeszcze czy go zrobie bo on dziala jak ten inteligender czyli 50 na 50 :)

do polski jade na 3 tygodnie :)

reklama
Gal, na in-gender twardo piszą o malinach - świeżych bądź mrożonych, niesłodzonych. Na innych stronach również zalecają maliny (obok żurawiny i truskawek), zacytuję:

It is believed that the intake of certain dietary supplements, certain foods and some over-the-counter medications can help couples trying to conceive a girl. Having calcium and magnesium dietary supplements while trying to conceive a girl and having foods like Parmesan cheese, cucumbers, yogurt, cranberries, strawberries and raspberries, increase the chances of conceiving a girl. This, also known as the 'girl diet', creates an acidic environment in the vaginal area which makes it unfavorable for the 'Y' chromosomes to survive.

Tak więc wszystko w porządku i głowa do góry! :-) Ale może faktycznie Coca-Cola Light bezkofeinowa okaże się zbawienna dla Twojego pH?

Do góry