reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

heloł kochaneeee :):))

wlatuje na chwilę ...my dziś "uciekliśmy " do lasu z całą rodzinką..słonko piękne a w lesie tak nie czuć tego wiatru więc git..Bonusław szalał,dzieci szukały ważki -doszlismy aż nad jezioro a to 3 km w jedną stronę..

potem...potem włączyliśmy dzieciom bajkę i poszlismy sie przytulać:-D:-Doj milusiooooo było..:)wczoraj też:-p

pozdrawiam i ściskam moocno wszystkie babeczki..

Merylin współczuje samopoczucia i jednocześnie zazdroszczę:sorry2:

reklama
święta święta i po świętach ...
byliśmy dziś u babci (teściowej), miło dzień zleciał, pogoda lepsza niż wczoraj, zaliczyliśmy długi spacer, młody pojeździł na rowerze, zaliczył trzy place zabaw:-D trochę się zasiedzieliśmy i młody jeszcze nie w łóżku, ale już wykąpany, wcina kolacje i zaraz...sruuu do łóżka..
a my mamy seksowne plany:cool2:

Mama nonono..my kurna nie dajemy rady tak w środku dnia uciąć sobie bz bzzz bzzzzykanka, jak tylko próbujemy, mały chyba wyczuwa i zaraz do nas wlatuje:-D

Kasia
&&&&&&& zaciśnięte :)

Marylin ja jak mama...współczuję...i zazdroszczę hehe
trzymaj się

Ladies, ja czekoladę gorzką wcinam, wydaje mi sie że dozwolona właśnie przez ten magnez ;)
cola light można pić
powodzenia, oby jąderka trafiły na swoje miejsce :)

jak tam po świętach? lanym poniedziałku?
my trochę pływaliśmy:-D ...a świeta minęły jak powinnny- rodzinnie, leniwie i też aktywnie trochę, smacznie... :)
buziaki dla wszystkich :)

Cześć dziewczyny. No tak, święta i po świętach. Widzę, ze wszystkie planujemy dzisiaj "małe co nieco". Oby nie poszło na marne. Merylin ja tez chciałabym juz dołączyć do ciebie. Mogę mieć nawet te mdłości cała ciążę! Dla córeczki wszystko. Trzymam za wszystkie kciuki &&&&&&&&&&&&&

truskaffka dziekuje:) ja tez wcinam czekolade:)ale tylko wlasnie ta czarna:)

mama
to sie nachodziliscie fajnie zazdroszcze!:)))niedlugo wszystkie bedziemy mialy mdlosci...:d bo dolaczymy do merylin!:)):tak::tak:

u nas deszcz i nie ma co robic.... nudy jak nie wiem
18 kwietnia 3 latka nasz synek konczy i szykuje sie imprezka:) juz sie nie moge doczekac:)

Witam wieczornie!

Ale szybciutko te święta minęły no ale już niedługo majówka :-)

ladies, podobno dieta też wpływa na hormony, zmienia "chemię" całego organizmu. Gorzką czekoladę można jeść, zawiera magnez i zakwasza organizm. Co do kawy i Coli to też zakwaszają organizm, podobno jednak kofeina nie jest polecana przy planowaniu dziewczynki, najlepsza byłaby Coca-Cola Light bezkofeinowa - nie zawiera cukru i kofeiny oraz wybitnie zakwasza organizm.

A propos przetłumaczyłam dziś część treści z tej stronki o zakwaszających i alkalizujących produktach (jest to tylko część zawartych tam informacji, więcej nie dałam na razie rady, strasznie tego dużo) i zamieszczam Wam. Należy mieć na uwadze to, że te produkty są podzielone tylko pod kątem wpływu na pH, część z nich pomimo zakwaszającego efektu może zawierać np. za dużo potasu (np. pomidory), mięso np. zakwasza ale zawiera często zbyt dużo testosteronu. Zaskoczyły mnie maliny w silnie alkalizujących produktach gdyż na in-gender były polecane przy planowaniu dziewczynki.

Produkty silnie alkalizujące:
soda, sól morska, woda mineralna, pestki dyni, soczewica, algi morskie, cebula, korzeń kolokazji (taro), korzeń lotosu, bataty (słodkie ziemniaki), limonka, cytryna, nektarynki, persymona (inaczej zwana kaki, sharon, jabłkiem orientu lub hurmą wschodnią), maliny, arbuzy, mandarynki, ananasy

Produkty średnio alkalizujące:
morele, przyprawy, kombucha (grzyb herbaciany), melasa, sos sojowy, orzechy nerkowca, kasztany, pieprz, kalarepa, pasternak, czosnek, szparagi, kapusta włoska, pietruszka, cykoria, rukola (rokietta siewna), zielona musztarda, korzeń imbiru, brokuły, grejpfruty, kantalupa, spadź, cytrusy, oliwki, marchewki, mango

Produkty słabo alkalizujące:
większość ziół, zielona herbata, herbata Mu Tea, syrop ryżowy, ocet jabłkowy, sake, jaja przepiórki, olej z wiesiołka, ziarna sezamu, tran, migdały, kiełki, ziemniaki, słodka papryka, grzyby, kalafior, kapusta, brukiew, żenszeń, bakłażan, dynia, zielona kapusta, gruszki, awokado, jabłka (kwaśne), jeżyny, wiśnie, brzoskwinie, papaja

Produkty bardzo słabo alkalizujące:
herbata imbirowa, ocet Ume-Su (z moreli ume-boshi), ghe (masło klarowane), jajka kaczki, owies, kawa zbożowa, ziarno komosy ryżowej (zwane quinoa lub ryż peruwiański), ryż japonica, ryż dziki, olej z awokado, większość nasion, olej kokosowy, olej z oliwek, olej lniany, brukselka, buraki, szczypiorek, kolendra, seler, ketmia piżmowa (okra), ogórek, rzepa, soki z wyciskanych owoców, sałata, pomarańcze, banany, borówki, rodzynki, porzeczki, winogrona, truskawki

Produkty bardzo słabo zakwaszające:
curry, miód, syrop klonowy, ocet winny, śmietana, masło, ser kozi i owczy, kurczak, żelatyna, organy (wątróbka, serca, nerki itp.), dziczyzna, ryby, kaczka, proso (kasza jaglana), amarantus, brązowy ryż, olej z pestek dyni, olej z pestek winogron, olej słonecznikowy, orzeszki piniowe, olej kanola, szpinak, bób, fasolnik chiński, fasolka szparagowa, cukinia, sos Chutney, rabarbar, orzech kokosowy, guawa (gruszla, guajawa), suszone owoce, figi, daktyle

Produkty słabo zakwaszające:
wanilia, alkohol, czarna herbata, ocet balsamiczny, mleko krowie, ser pleśniowy, ser sojowy, mleko kozie, mięso dzikich zwierząt, baranina, jagnięcina, dziczyzna, mięso łosia, małże, mięczaki, gęś, indyk, gryka, pszenica, orkisz, teff, kamut, mąka farina, kasza manna, biały ryż, olej z migdałów, olej sezamowy, olej z krokosza barwierskiego, tapioka, seitan, tofu, fasola pinto, fasola biała, fasola granatowa, fasola czerwona, fasola adzuki, fasola lima, boćwina, śliwki surowe i suszone, pomidory

Produkty średnio zakwaszające:
gałka muszkatołowa, kazeina, proteiny mleka, biały ser, mleko sojowe, wieprzowina, cielęcina, mięso niedźwiedzia, omułki, kalmary, kurczak, kukurydza, kasza owsiana, żyto, otręby owsiane, orzeszki pistacjowe, olej kasztanowy, smalec, pekan, olej palmowy, zielony groszek, orzeszki ziemne, groszek śnieżny, inne rośliny strączkowe, ciecierzyca, żurawina, granaty

Produkty silnie zakwaszające:
słodziki, budyń, kisiel, galaretka, dżem, sól stołowa (NaCl), piwo, drożdże, piwo, chmiel, słód, cukier, kakao, ocet biały, ser topiony, lody, wołowina, homar, bażant, jęczmień, olej z nasion bawełny, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy brazylijskie, soja, napoje bezalkoholowe, szczególnie typu Cola (żeby zneutralizować szklankę Coli o pH 2,5 potrzeba aż 32 szklanek zasadowej wody o pH 10).

Gal, może Coca-Cola (najlepiej Light i bezkofeinowa) okaże się lekarstwem na Twoje pH skoro z niej taki kwas? :-)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny!!!
wpadlam tak szybciutko, aby sie z wami przywitac. Ja juz kaweczke popijam i mysle jak zaplanowac dzionek. Cora ma jeszcze tydzien wolnego ze szkoly tak wiec czas tylko dla niej, pogoda sie poprawia, sloneczko wychodzi choc jakies leniwe no ale najwazniejsze, ze brak deszczu.

Milego dnia dziewczyny, buziaczki

dzień dobry, wstawać mi się nie chciało po tych świętach...byle do weekendu:-p

Piranha niezastąpiona jesteś :) dzięki :)
Kasiu miłego dnia z córą :) ile ma lat?

wstawać śpiochy!! :-p

witam się i ja :))

Ladies no nachodzilismy sie ,ale wiesz....trening przed wyjazdem w góry:tak::-)

Kasia UK no ja też dzis jeszcze w domu bo Zuza ma do dziś ferie to i Dominika zostawiłam w domu i ...pospałam do 9.00:-D
poodkurzałam,kończę kawę i robię listę zakupów-zaraz muszę jechać..
dzieci na górze grają w grę.

Pirania ale się napracowałaś z tym tłumaczeniem-pewnie sie dziewczynom bardzo przyda :))

Truskafffka ,Marzycielka -NO I JAK TAM PO SEXACH??????????????;):):):):)))))

Truskafffka a nam się często udaje w dzień-może dlatego ,że moi są we dwójkę i nawet jak im się bajka znudzi to sobie razem inne zajęcie znajdą...chociaż przeważnie "uwiniemy" się w 20 min ,zamin bajka sie skończy:-D

Marylin jak samopoczudzie dziś???

Czarodziejko moja kochana-czy Twoja @ przyszła??????????????????????

Kate,Patrysiak,Patrysia*,Gal,Dido,Kosmo,Ewcik,Monico,Aneczka,Beatka,
Pierogatka,Tusia,Andziak,Daria i reszta Gangu Olsena meldować co tam jak tam????????????:-):-):-)

Merlin identycznie sie czuje.Jeszcze ciagnie czasem i kluje w dole brzucha.Siusiu co chwila.A sluzem to mnie zalewa normalne to? samopoczucie okropne.Jeszcze porody mi sie snia prawie co noc.

reklama
dzien dobry wszystkim :-)
ale mam takiego lenia ze nic mi sie nie chce:-p ale pocieszam sie ze w sobote jade juz do polski:-)
a teraz ktoras z dziewczyn testuje? albo ktora ma najbliższą wizyte u lekarza?

Do góry