reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mamo uda sie/Ja staralam sie prawie dwa lata.Jak odpuscilam wpadka z zabezpieczeniem.Bog wie co robi.Czarodziejko doskonale cie rozumiem Tylko ja na poczatku wogole ciazy nie bralam pod uwage.Ale ja juz ten procent wykorzystalam.
Gdybym sie nie pokazala Zdrowych Spokojnych Rodzinnych Swiat
Kuba ma angine

Ostatnia edycja:
reklama
:))))
Wiecie ja to jestem jakas "potluczona". Dopiero sie zorientowalam ze nie musze jeszcze dzisiaj wszystkiego robic bo przeciez jeszcze Jutro jest dzien a do siostry na Swieta dopiero w niedziele..:errr:
No ale wstawilam co mialam wstawic..niech sobie pyka..ugotowalam tez zupe dla dzieci i rybka nasmarowana przyprawami na potem:)
Troche mi lepiej na psychice- od rana...Wstalam z wisilczym humorem ale juz Ok. prace domowe mnie relaKsuja:)
polozylam MaKsia zeby potem mi nie jeczal...
Wracajac do tematu mojej sytuacji ze spozniajacym sie @...
Przepraszam Was za te smety...wstyd zeby 30letnia baba miala takie rozsterki...no ale taKa juz jestem i nie potrafie inaczej...jak cos mnie boli wie o tym caly swiat...jak u dziecka.Nie inaczej:-)
No a moj maz jakos kiespKo mnie wspiera...Dzisiaj wstal i mowi do mnie.."Wiesz co mi sie snilo?
Pytam "Co?"
"Ze urodzilas sliczna coreczke ale miala takie dziwne oczy, koloru jakiego zadne dziecko nie ma..."
a ja przerwalam mezowi i mowie "Nie pomagasz mi".....a on dalej swoje ciagne....Opowiesci dziwnej tresci..
No dobil mnie chooop , dobil!
I jak tu miec rownowage psychiczna.
Wiecie , prawda ze mna jest taka ze ja nie jestem gotowa na ewentualne dzieckO. Pewnie gdyby chlopcy byli strasi o jakies 5 lat..inaczej przyjmowala bym taka sytuacje..natomiast w obecnej...po prostu gacie mi sie tobia pelne jak tylko pomysle.
Oczywiscie z grona mi bliskiego, znalazlo by sie pare "szczerych" osob ktore potarly by rece na wiesc o ciazy...
Najpier ciaza potem stres o plec i ta presja...wiecie to nie na moje nerwy..nie na moje...wiec uam ze sie pouklada:)
DzieKuje Wam za wsparcie....kazdej z osobna...jak za bardzo bede narzekac..mozecie mnie wykluczyc. Zrozumiem:)
Kinga- 100 lat dla mamy...piekny wiek!
Mama- dziekuje za przytulasy...wiele to dla mnie znaczy!
Natusia 301- jeszcze sie wstrzymuje ale jak do pojutrza @ nie nadejdzie testne dla sw. spokoju.
Patrysiak- Dziekuje Skarbie!!!! Wiem ze wiesz co czuje:)))))
Agulek79- a no pitrasze..Ktos musi jak ma sie w domu trzech glodnych facetow:))))
A tak serio to swieta spedzamy u mojej siostry i kazda z nas czyli ja, moja siostra i mama gotujemy. Podzielismysmy sie co ktora robi zeby bylo latwiej:)))))
Patrysiu- Witaj. Co u Ciebie? Jak nauka prawa Jazdy? No i jak samopoczucie???

Ostatnia edycja:
Czarodzieko Kochana jak tylko ktoś spróbuje Cię wykluczyć będzie miał ze mną do czynienia!!!:growl:
A Ty to smarkula jesteś, pomyśl o pewnej 37-letniej starszej Pani, która parę mies. temu zaliczyła wpadkę. To dopiero wstyd!!!:zawstydzona/y:

Truskafffka no ja juz 1dną warstwę turkusu pomalowałam,teraz obiad a po obiedzie jak wyschnie to 2ga warstwa..

co do wyników to piękneeee są :-):-)nie wiem tylko czy tsh nie za wysokie bo jak pytałam ginki to powiedziała,że dla starających się babeczek o ciążę powinno być 1,5...ale pójdziesz do gina to na pewno zinterpretuje wyniki jak trza:-D
aaaa-i kawkę podano-znaczy się mleko z kawą ;) i szybko zdrowiejcie ;)

Andziak no kurka staram się z całych sił odpuścić :tak::tak:zaraz coś poszukam i Ci wstawię tylko muszę pomyśleć gdzie to było....

Patrysiak dzięki za Boba-własnie dojechał :)) ktos puka do drzwi...otwieram a tam cześć jak od Patrysiak doła zakopać chciałem...pogadaliśmy ,kawę Mu zrobiłam i pojechał:-D:-D

Czarodziejka nie ma mowy ,żeby Ci któras powiedziała ,że marudzisz-Twoje sprawy to nasze sprawy..każdy problem jest ważny...tak więc pamiętaj -ja tu jestem i wspieram ..

Patrysiak jaki wstyd!! szczęście mega!!zdrowa ciąża i córa do tego..a inni niech gadaja co chcą...zazdroszczą Ci ;)) ot co:)

Andziak zdrowia dla synka!

Ostatnia edycja:
Cześć!

Ja też dziś coś nie w sosie, wczoraj późnym wieczorem posprzeczałam się z M, całą nos śniły mi się takie durnoty, że wstyd opowiadać a od rana same problemiki, ta moja biedna córcia to się już chyba z depresją urodzi przez te moje wieczne stresy i smutki.

Mama, ale w tym cyklu wypadało na ten niesprawny prawy jajnik? W przyszłym cyklu owulka bedzie z lewego a biorąc pod uwagę to, że będzie to cykl z CLO i Pregnylem/Ovitrelle to ja jestem kochana bardzo dobrej myśli. CLO tak szybko przecież nie zniszczy endo a to że wcześniej z CLO się nie udawało - może dlatego, że wówczas nie brałaś nic na pękanie pęcherzyków i pękały za późno? Czasem tak jest, że problemem jest nie brak owulki ale to, że pęcherzyk pęka za późno i komórka jajowa jest już niepełnowartościowa, wiele dziewczyn pisało, że dla nich 24 mm to było za dużo i dopiero wcześniejsze pęknięcie po Pregnylu owocowało ciążą. Rozumiem, że najgorsze jest to czekanie bo najpierw musi się skończyć ten cykl. Dobrze, że niebawem oderwiesz się od tego wszystkiego i odstresujesz w górach. Czekamy na fotkę turkusowej ściany :-), na jaką farbę się zdecydowałaś?

Czarodziejko, na pewno @ przylezie lada moment, u mnie przesunięcia w cyklu o kilka dni nie należały do rzadkości, pewnie owulka była po prostu spóźniona, trzymam kciuki byś miała bezstresowe święta.

Kinga, sto lat i dużo zdrówka dla Twojej mamy! Super prezencik jej kupiliście, też mi się zmywarka marzy.

agulek
, wszystkiego najlepszego dla synka, samych radości, uśmiechów i spełnienia marzeń!

Truskafffko, oby wstrętne choróbsko poszło precz i nie nękało Was na święta! A wyniki dobre poza tymi plytkami krwi PLT, szkoda, że nie robiłaś prolaktyny po obciążeniu.

Andziak, dużo zdrówka dla Kuby!

Gratuluje córeczek;))fasolek :))no i udanych wizyt:))

CZARODZIEJKO ja bym zatestowała :)po co sie stresować zadręczać w święta?lepiej wiedzieć przed i w razie czego po prostu na nią czekac czego ci życze!:)u mnie prawko idzie w bardzo dobrym kierunku;)tylko wiaodmo jazda jazda a egzamin?tu juz inne nerwy stresy i wiadomo "bom" :/mdłośic odpuszczają także cieszyc sie :))czekam na 18 kwietnia coby podejrzeć fasolkę:)i nie wiem czmeu ale czuję bardzo że to córeczka...nawte jak ciuskzi se4gregowałąm to tak jakby (te dziewczęce)dla mojej księzniczki hehe :D no cóż zobaczymy czy jajeczka czy nie jajeczka tego 18 ;)

Pozdrówka dla wszystkich :)

PIRANIA O TAKI KOLOR Z DULUXA turkusowy klif
0001.jpg

reklama
Mama, kolorek boski! ...może i ja na takowy się kiedyś skuszę bo szukam inspiracji na jedną ścianę w innym kolorze w salonie (tym w którym mam niebieskie dodatki) ...a propos ja tylko Duluxa kupuję :-), fajne te farby bo bardzo gęste i nie kapią :-)

Patrysia, 18 kwietnia na pewno poznasz już płeć maluszka i ja też mam przeczucie, że będzie mu dobrze w różowych kolorkach :-D

Do góry