reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cykle mialam rozne.najpierw tak 26 dni ale po wit b wydluzyly sie do 28 tak mialam przez 2 miesiace.W szczesliwym cyklu nie wiem.Mysle ze ta witb tez pomogla w zaciazeniu.Bete robilam w 38 dc 5 tydz 2 dni wg okresu. Ostatnia @ byla 11.02 a beta 19.03 byla 21002

reklama
hehe, ja już bedę z moja Ewelinką/Jagódką/Laurą na Was czekać:)
ja miałam betę w 35dniu cyklu i wynosila 12tys. W poprzednich ciążach z chłopakami miałam 2-3tys. Różnica jest naprawdę znaczna. Masz córeczkę, ja wiem o tym, a Ty jeszcze nie:-)

dzięki moja kochana Czarodziejko Ty od początku mówiłas, że będę miała córeczkę a ja Ci nie wierzyłam!
Cieszę się bardzo, jak małe dziecko. Już bym chciała ją mieć przy sobie. Moi chłopcy też się cieszą, że dziewczynka. Pewnie dlatego, że nie będą mieli konkurencji:) A jakbyś kiedyś odwiedzała Górny Śląsk to zapraszam. A najlepiej w przyszłym roku jak będę urządzała salon:-)

Daria, miałam niedawno podobny dylemat. Też czytałam, że niby USG na Joanitów jest najlepsze (tel. (71) 364 12 99, trzeba się umawiać na długo wcześniej gdyż terminy pozajmowane) ale zniechęciło mnie podczas czytania jakiegoś forum to, że lekarz podobno traktuje pacjentki taśmowo, nic nie tłumaczy i podobno większość badania jest w 2D a na 3d/4D przełącza się tylko na chwilę, nie wiem ile w tym prawdy. Niektóre dziewczyny polecają USG w Corfamedzie CORFAMED - Centrum Zdrowia Kobiety, ja byłam w MediConcepcie MediConcept, poradnie specjalistyczne, ginekolog wrocław, leczenie niepłodności wrocław,laparoskopia wrocław, ktg wrocław, inseminacja wrocław, histeroskopia wrocław, plastyka pochwy wrocławMediConcept, poradnie specjalistyczne ale jakość obrazu 3D nie była jakaś powalająca (widziałyście zdjęcia).

Andziak
, beta ogromna jak na skończony 5 tydzień, będzie córeczka jak nic! :tak:

patrysiak
, hahaha, widzę, że Twoja córcia też 3-imienna jak moja! :-D A imiona Jagoda i Ewelina bardzo ładne!

Daria, miałam niedawno podobny dylemat. Też czytałam, że niby USG na Joanitów jest najlepsze (tel. (71) 364 12 99, trzeba się umawiać na długo wcześniej gdyż terminy pozajmowane) ale zniechęciło mnie podczas czytania jakiegoś forum to, że lekarz podobno traktuje pacjentki taśmowo, nic nie tłumaczy i podobno większość badania jest w 2D a na 3d/4D przełącza się tylko na chwilę, nie wiem ile w tym prawdy. Niektóre dziewczyny polecają USG w Corfamedzie CORFAMED - Centrum Zdrowia Kobiety, ja byłam w MediConcepcie MediConcept, poradnie specjalistyczne, ginekolog wrocław, leczenie niepłodności wrocław,laparoskopia wrocław, ktg wrocław, inseminacja wrocław, histeroskopia wrocław, plastyka pochwy wrocławMediConcept, poradnie specjalistyczne ale jakość obrazu 3D nie była jakaś powalająca (widziałyście zdjęcia).
w tej co ty bylas wlasnie predzje ja ogladalam i dodalam do zakladek;p ja sie staram jeszcze dostac u nas do szpitala maja dobre nowe usg 4d :)a jak sie nie uda pojade do wrocka :)

Daria ja robiłam test na płeć taki gotowy, kupowałam na allegro, paskowy wygląda identycznie jak ciążowy. Ten sam robiła też Kosmo i wyszedł jej chłopak więc w naszym przypadku pokazał prawdę. Ale wiem, że opinie na temat tych testów są różne więc pewnie to przypadek. Testów z sody i kapusty nie robiłam. A jak ząbek Nadii- idziecie dzisiaj do dentysty?
Piranho no u mnie też te dwa imiona wiodą prym (fajnie, że Tobie też się podobają:) więc, jak u Ciebie- któreś będzie pierwsze a któreś drugie:-)

Andziak - błagam Cię, nie dręcz się, nie wiem dlaczego, ale czuję, że będziesz miała córcię...u siebie też tak czułam, ale nie mogłam do końca uwierzyć i musiałam zobaczyć, żeby się przekonać...mów do brzuszka Zosiu, czas szybko leci, niebawem się przekonasz, że miałyśmy rację i dobre przeczucie:tak:
Patrysiak - Jagoda bardzo mi się podoba!!!
Pirania - ja wybrałabym Kaję:tak:, fajne, krótkie i ładnie brzmi, nie jest też oklepane

reklama
Do góry