reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dzien dobry:-)
tasha czekamy na fotki:)
ja mialam ten cykl jonasa wykupiony na rok za 9.99 a w kazdym miesiacu mialam po 7 dni w ktorych bylo na daną plec ale zadko mi sie pokrywalo z moja owulacja :)zreszta w moim cyklu mialam tylko chyba 2 razy na chloca a same dziewczynki ale jak zaszlam to sie nie pokrylo:)

reklama
dzień dobry:-)
Patrysiak - cały czas zastanawiamy się nad imieniem i nadal nie wiem, mam kilka propozycji: Oliwka, Sonia, Iga, mój synek zaproponował też Inga...
a Ty już jakieś wybrałaś? podziel się pomysłami!!!
dziewczyny pomóżcie z tymi imionami, proszę!!!!!!!
Mama - o raju! strasznie grobowo to zabrzmiało w twoim wydaniu, mam nadzieję, że humor się polepszy...i mam nadzieję, że to w wyniku niekorzystnego biometru a nie z jakiegoś konkretnego powodu
Daria - ostatecznie nie zrobiłam usg w 3d tylko normalne połówkowe, lekarz mi odradził, powiedział, że w późniejszym czasie zdjęcia będą dużo ładniejsze niż teraz...ale za to bardzo dokładnie omawiał każdą część ciała którą oglądał, pipulinkę też:-), z malutką wszystko ok, prawidłowo rośnie, fika nóżkami, nie ma wad serca ani rozszczepienia wargi, jednym słowem okaz zdrowia:-)
z tej radochy kupiłam wczoraj buciki różowe z myszką Minnie, potem wstawię fotkę, ale słodziutkie bardzo
Merylin - dziś twój dzień, czekamy na dobre wieści i cały czas trzymamy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Pirania - dziękuję za podtrzymywanie na duchu!!! jesteś wielka!!!
dziewczyny zainteresowane Jonasem - mi obliczyła Merylin i wyszła dziewczynka!!!
pozdrawiam cieplutko wbrew pogodzie i życzę udanego dnia!!!

Daria - ostatecznie nie zrobiłam usg w 3d tylko normalne połówkowe, lekarz mi odradził, powiedział, że w późniejszym czasie zdjęcia będą dużo ładniejsze niż teraz...ale za to bardzo dokładnie omawiał każdą część

mowia ze najfajniejsze sa z 23 duzo widziałam to takie dokładne ze szok... ja pójdę w 20 bo później juz mnie nie bedzie w pl a w Niemczech nie dam 130 e;/

tasha a ty juz podejrzewalas po ulozeniu nuba? lekarz sugerowal czy sama dojrzalas?
u nas kuba goraczka na uszko narzeka . Po zakupy musze jechac a on na krok mnie nie opuszcza.Nie mam prezentu dla Filipa dla 10 latka to mega problem

Andziak - po ułożeniu nuba miałam pewne podejrzenia, porównałam sobie nuby w 13/14 tygodniu w necie na jakiejś anglojęzycznej stronie, nub dziewczynki i chłopca różni się i już można w pewnym stopniu się zorientować, ginka powiedziała mi, że podejrzewa dziewczynkę w 15 tyg, ale mała zasłoniła się wtedy pępowiną, w 16 tyg byłam ponownie, bo mnie zżerała ciekawość i ginka potwierdziła na 99,9% dziewczynkę a teraz na połówkowym nie było już żadnych wątpliwości, bo jest pipulinka, tym razem niunia nie była wstydliwa:-)

Cześć dziewczynki, witam z poranna słabą kawką. U nas jest strasznie- zimno i deszczowo, brrr
Mama- przytulam i życzę lepszego nastroju.
Tasha nad imieniem jeszcze nie myślałam, z tych Twoich bardzo podoba mi się Oliwka (ale to chyba teraz dosyć popularne imię) i Iga. Mnie chodzi po głowie Ewelinka (to po mojej mamie, której już niestety nie ma ze mną), Lenka (ale tu ten sam problem co z Oliwką, dosyć dużo Lenek teraz), Laura i Jagódka. Ale być moze wymyślę jeszcze coś innego:-)
Kurcze, cały czas w myślach mówię do brzucha: "moja córeczko", i to jakoś dziwnie brzmi, nie potrafię się na razie przyzwyczaic. Ale się strasznie cieszę!!! Naprawdę- wszystkim Wam życzę upragnionych płci. Rzecz oczywista, że najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa ale taka podwójna radość jest nie do opisania.

Witam dziewczyny!

Co do imion: Lena to najczęściej nadawane imię damskie w 2011 roku, Oliwia też b. często się spotyka.

Mi się podobają stare imiona typu Aurelia ;)

Patrysiak - no właśnie dlatego mam wątpliwości co do Oliwki...ale bardzo nam się podoba, Lenka też popularna, Laura będzie mieć na 2 imię, tak już zadecydował mój M:-)
i masz rację - zdrowe dziecko jest najważniejsze, ale jak jest jeszcze tym wymarzonym przez nas - to radość nie do opisania!!!

reklama
Mi sie teraz bardzo spodobało imie Pola fajne krotkie i bez glupich zdrobnien :) Lena mi sie nie podoba tylko Lenka a wiadomo do duzej dziewczyny nie będę mowila Lenka:-p Ja do nadii caly czas mowilam Inez :) no i Nel mi sie podoba.. ja nie lubie imion tylko aleksandra Ola danuta danka;/ lubie imie tak jak sie mowi tak pisze i zeby nie bylo duzo zdrobnień :)pamietam jak ja sie wkurzałam jak zdrabniali moje imie ....a zapomnialam o mojej Tatianie kocham to imie ;d

Do góry