reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

WITAJCIE:-)
W KOŃCU SŁOŃCE DZISIAJ WYJRZAŁO, BO WCZORAJ BYŁ CAŁY DZIEŃ DESZCZ!
JA ZNALAZŁAM TAKĄ STRONKĘ Z JONASEM, TAM MOŻNA WEJŚĆ W PLICZEK W DOS-IE I OBLICZA NA CAŁY ROK A NAWET DWA SPODZIEWANĄ PŁEĆ.
Cykl Płodności Kobiety - Metoda Jonasa
JA WYLICZYŁAM SOBIE LATA WSTECZ JAK ZASZŁAM W CIĄŻĘ Z ZOSIĄ I KASIĄ I ZGODZIŁO SIĘ:-D
ALBO PRZYPADEK, ALBO COŚ W TYM JEST:szok:
POZDRAWIAM I MIŁEGO DNIA ŻYCZĘ

reklama
WITAJCIE:-)
W KOŃCU SŁOŃCE DZISIAJ WYJRZAŁO, BO WCZORAJ BYŁ CAŁY DZIEŃ DESZCZ!
JA ZNALAZŁAM TAKĄ STRONKĘ Z JONASEM, TAM MOŻNA WEJŚĆ W PLICZEK W DOS-IE I OBLICZA NA CAŁY ROK A NAWET DWA SPODZIEWANĄ PŁEĆ.
Cykl Płodności Kobiety - Metoda Jonasa
JA WYLICZYŁAM SOBIE LATA WSTECZ JAK ZASZŁAM W CIĄŻĘ Z ZOSIĄ I KASIĄ I ZGODZIŁO SIĘ:-D
ALBO PRZYPADEK, ALBO COŚ W TYM JEST:szok:
POZDRAWIAM I MIŁEGO DNIA ŻYCZĘ
ja nie moge na tym obliczyc, blokuje mi nie wiem czemu ten plik na koncu i nie moge obliczyc :/
dzien dobry wogole... widze od rana dyskusje nad imionami :-)

Pola też mi sie podoba ale tak miała na imię moja prababcia, która dożyła pięknego wieku 98lat a ja kojarzę ją ze schyłku jej życia, więc to imię kojarzy mi się ze starszą osoba. Ja lubię imiona, które można zdrobnić jak dziecko jest małe- Ewelina Ewelinka, Oliwia, Oliwka, Lena Lenka itp.

mnie np denerwuj jak przyjezdzaja tescie i oni d Nadii nie powiedza Nadia tylko niunia ja mwie do nich ona ma imie a nie zadna niunia ...ja mam taki uraz do zdrobnien bo jak wolali na mnie darus albo na sylwie sylwus to szlo oszaleć tak sie denerwowałyśmy ze szok. i to bylo tak ze kazda ciocia miala swoje zdrobnienie:wściekła/y: dlatego swoim dzieciom szukam imion bez żadnego zdrobnienia nie lubię jakiś piotrus adrianus olusia masakra jak dla mnie :-p kazdy lub co inneg :)
rodzica sie podoba jak mowia slodziutko do swoich dzieci ale dzeci pozniej wieksze sie tego wstydza a rodzice sie zapominają :)

Andziak - wtedy na usg dzidzia ustawiła się bokiem i bardzo dobrze było widać położenie nuba, u dziewczynek jest on równoległy do linii pleców pod kątem mniejszym niż 30 stopni a u chłopców unosi się bardziej do góry tworząc kąt większy niż 30 stopni, najlepiej widać jak dziecko jest pokazane bokiem

Cześć wszystkim!

MissBella, badanie genetyczne USG koniecznie zrób, co do testu krwi (PAPPA) to jeśli przezierność karkowa wyjdzie mała i będzie widoczna kość nosowa to ja bym sobie odpuściła. Zdecydowałabym się chyba tylko wtedy jeśli przezierność byłaby w górnej granicy normy.

Truskafffko, ja bym wzięła ten cytrynian magnezu Swanson i wapń OsteoDiag. A co do dupka to chyba dobrze, że go bierzesz już. Czasem organizm robi kilka podejść do owulacji (coś jak było raz u nullki, u niej nawet test wyszedł pozytywny a do owulki nie doszło, udało się dopiero przy drugim podejściu w tym samym cyklu). Żurawinka jest jak najbardziej OK :tak:, łykałabym 2-3 dziennie.

Mama, przytulam kochana! Ten brak humoru to z powodu czekania na kolejny cykl? :-(

tasha, nie ma za co kochana! A imiona wszystkie śliczne choć najbardziej podoba mi się Oliwka (tylko ta obecna popularność) i Inga, ja się chyba nigdy nie zdecyduję i muszę zrobić jakieś losowanie ;-) Podobno USG połówkowe najlepiej wychodzi właśnie w obrazie 2D.

Co do cyklu Jonasa to ja z ciekawości wykupiłam takowy na cały rok ale już po zajściu w ciążę, wyznaczył mi tylko 3 dni w każdym miesiącu (raz różowe a raz niebieskie), były to 3 dni po kolejnych pełniach i trzeba by było mieć niezwykle szczęście by trafić w nie owulką ;-) (pominę już fakt, że kolidowało mi to z tym, iż w czasie pełni jest w atmosferze dużo jonów dodatnich). Tak wyglądał ten cykl:
Zobacz załącznik 453480

Ostatnia edycja:
Piranha mam do ciebie takie pytanie czy moglabys mi dac namiar na dobre prywatne usg 3d/4d we wrocku ?czytalam o tych joannitów ale nie mam zadnych danych ;/

reklama
Patrysiak wyobrazam sobie jak Jestes szczesliwa!!!!!!
Mysle ze cala rodzina oszaleje na Punkcie malej dzoewczynKi!!!!!!!
A co do
Andziak....tez przeKonana jestem ze nosi coreczke!!!!

Do góry