reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczynki powitać się:rofl2:.Jutro mam wizytę prywatną bo nie mogłam się doczekać.Niestety z nfz dopiero 30 kwiecień-stanowczo za długo.Proszę was o kciuki żeby było wszystko w porządku no i w liczbie pojedynczej-bo brzuchol mi jakoś spuchł.
Życze wam dużo słoneczka
Czarodziejko ale byłby numer coooo?
kciuki zacisniete ...:-)
a ja im blizej ponownych staran o ksiecia... tym w wiekszym strachu ...

Biedna Nadusia z tymi zabkami, moja na szczescia Nadia ma zeby super, zdrowe, bilae ,rowne...
ale niestety Livii sie jedna jedynka posypala, wyszla juz z skaza, no ale co sie dziwic jak niemiecki pediatra pozal sie Boze, nie zauwazyl, ze dziecko ma krzywice z niedoboru wapnia, bo zbyt szybko rosla :/ a 2 sie potem posypaly, bo to taki zboj, skakala z lozka i walnela nimi o szafke ...
no ale pocieszajace jest to, ze to TYLKO mleczaki ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Daria szkoda że rodzinka tak się rozjechała :(
A wy chcecie się dorobić i wrócić? bo tak na dwa kraje to chyba ciężko żyć na dłuższą metę..

Mama Jak ty mnie dobrze znasz, właśnie kakao za mną chodzi:-p
Jejciu ja się stresuję to Twoją wizytę więc nawet sobie nie wyobrażam co ty czujesz, ale &&&&&&&&&&&&&7 na maksa zaciskam :)

Marylin :) czekamy na wieści i &&&&&& zaciśnięte :)

chcemy sobie kase odłożyć ale na razie ciezko jak tylko maz pracuje :)
sylwia mowi ze nie chce teraz wrocic bo nawet mnie nie ma ani mamy ale ona nie wytrzyma w holandii:)jak bym zjechala to pewnie by tez tam nie siedziala...

no nadia tak samo z tymi zebami szybko wyszly a ona jeszcze mleko w nocy pila i dostala próchnice butelkowa bylam u zwykleko dentysty bo oczywiscie u nas nie bylo dziecięcego to powiedział ze to czegos jej w ciazy brakowało i takie ma plamki ;/ a później dostałam nr do dentysty z poznania co przyjeżdża do nas raz na miesiąc i zaczela leczyc bo to juz próchnica na wszystkich górnych zabkach i jak wata takie miekie zaczęły sie wykruszać dwójki resztę zdarzyliśmy uratować :) dol ma zdrowy tylko ta gora;/ i od początku miała zeby myte a inne mamy w ogole nie myją dziecia i zdrowe zeby maja...
moja koleżanka w niemczech wyrwała wszystkie zabki corce i jej proteze dali ;/ porazka jak dla mnie dlatego co jade do polski to lecze jej zęby:)

Mama mmmmmarcepan..mmmniamiii
Daria jejku przekichane, mam nadzieje że stałe ząbki nie będą wam dawać tak w kość
Piranha :wściekła/y: oszaleje zaraz...nadal nie ma tego calcium citrate:wściekła/y:miał być w połowie marca, na koniec...a teraz znów dostałam wiadomość że w połowie kwietnia POWINIEN być:crazy:
znalazłam coś takiego CYTRYNIAN MAGNEZU 120TAB MINERAŁY MAGNESIUM CIRATE (2193546739) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. co myślisz?
i do tego ten cytrynian wapnia z apteki DIAGNOSIS OSTEODIAG X 60 TABL - opis, informacje, dane techniczne produktu ?

a może to: http://allegro.pl/chela-magnez-wapn-cal-mag-500mg-100caps-mocny-i2239672907.html ?

a ta żurawina http://allegro.pl/zurawina-4200-mg-100-kaps-uklad-moczowy-cranberry-i2253889106.html ? dobra?

Ostatnia edycja:
truskafffka mam ten wlaśnie magnez ze Swansona i żurawinę z Puritan:tak: jak tam dieta? trzymasz się jej mocno czy są małe odstępstwa?:-D

właśnie wróciliśmy z placu zabaw po półtora godzinnej zabawie:-)

daria ja tak tylko pytam, choć jeśli o mnie chodzi, mogłabym chyba wyjechać, za to mój M nigdy. A zasiłki na dzieci też chyba są fajne, prawda?

mamcia a wszystko ok.. no prawie :-) :*

truskafffka mam ten wlaśnie magnez ze Swansona i żurawinę z Puritan:tak: jak tam dieta? trzymasz się jej mocno czy są małe odstępstwa?:-D

właśnie wróciliśmy z placu zabaw po półtora godzinnej zabawie:-)

daria ja tak tylko pytam, choć jeśli o mnie chodzi, mogłabym chyba wyjechać, za to mój M nigdy. A zasiłki na dzieci też chyba są fajne, prawda?

mamcia a wszystko ok.. no prawie :-) :*

my mamy tylko kindrgeld to roznica bo w pl 64 zl a tu 184 euro dostajemy :) i ze za leki nie musze placic aw pl to placilam za wszystko :)

Ewcik, wiesz ja generalnie nie daję się zwariować z dietą. Dziś jadłam rosół z ryżem (a ponoć zupy nie wskazane)
trzymam się przede wszystkim tego żeby nie jeść owoców cytrusowych, pomidorów, ziemniaki drastycznie ograniczyłam, ale czasem zdarzy się zjeść co nieco.
No i sporo nabiału się codziennie przewala, do tego naskubałam sobie orzechów (mają dużo magnezu a mamy sporo swoich) i wcinam

a wapno jakie masz? dzięki że napisałaś o żurawinie i magnezie :)

pytanie z innej beczki:

odnośnie diety dziewczynkowej:
-czy można jeść czekoladę? bo mam wielką ochotę zrobić ciasteczka czekoladowe
-co z dań wielkanocnych możemy jeść? no jaja to na pewno, ale co jeszcze:-D

truskafffka wapno udało mi się dorwać na allegro też ze Swansona, jakiś czas temu, ale już go nie ma na aukcjach chyba... tam było 60 tabl.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry