reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria - usg mam o 17... nie wiem co Ci doradzić (19 czy 20 tydz), ja idę teraz, bo już nie mogłam się doczekać bliższego spotkania z maleństwem
Andziak - mój M jak marudziłam, że rozwiązanie pod koniec sierpnia a ja wolałabym wcześniej odpowiedział, że lepiej mieć córcię w sierpniu niż kolejnego synka w maju czy czerwcu; więc życzę Ci listopadowej córeczki:tak:

reklama
Witam

a u mnie właśnie fajne słońce i ciepełko, wyrzuciłam pościel na balkon, pranie się suszy, kolejne pierze...
dziś u mnie jak ostatnio u Czarodziejki...perfekcyjna Pani Domu się obudziła:-p

Rano skoczyłam na badania, wyczekałam się, ale wszystko zrobione. W piątek postaram się podskoczyć do labo po wyniki

Wysyłam wam trochę słońca, &&&&&&&&&&& zaciskam za dzisiejsze wizyty i życzę wam miłego dnia :)

listopad nie jest zly :) przynajmiej na wakacje juz masz takie fajne dziecatko nadia mi zaczynala juz chodzic pomału zdarzyć za nia nie szlo:)
siostra dzwonila jaka plec bo mialam znac a tu dupa;d mowie jej ze w pl sie umowie na usg i licze ze sie dowiem;d

Witam
U nas pogoda fajnka tylko wieje. Ja dzisiaj padam na nos bo spałam może 4 godziny bo miałam duzo pracy wczoraj i siedziałam w nocy bo wtedy dzieci spią.
Daria mozesz isc na 4D juz w 19 tygodniu, ja miałam robione 4 D przez cała ciąze, i napewno juz Ci powie jaka płec

Jakby miala byc corcia to moze byc w listopadzie.Ja mialam miec listopadowego synka jest grudniowy.Narzeka bo wszyscy koledzy do czerwca maja juz 10 lat a on jeszcze 9. Pirania tak sobie mysle.Jak pisza ze plemniki tak samo dlugo zyja to co daje niskie ph i dieta? no i jak w staranka jest niskie i zlikwiduje te meskie to po co musi byc takie az do owulki?

Cześć wszystkim!

Andziak, już tłumaczę. Niskie pH podobno unieruchamia ogonki męskim plemnikom stąd większe szanse na dotarcie do komórki jajowej mają plemniki żeńskie. Do tego śluz o niskim pH powoduje dodatnie naładowanie komórki jajowej co przyciąga ujemnie naładowane plemniki żeńskie. Co do diety to należy unikać potasu gdyż jony potasowe łączą się z plemnikami męskimi i dodają im szybkości, sód z kolei ma wpływ na metabolizm potasu. Dieta dziewczynkowa bogata w Ca i Mg wpływa na chemię całego organizmu - na obniżenie pH, na hormony, jony, obniżenie jakości śluzu itp. pH musi być niskie aż do owulki gdyż może się zdarzyć, że w międzyczasie wzrośnie (a raczej wszystkich męskich plemników niskim pH w czasie staranek nie unieruchomisz) co spowoduje ujemne naładowanie komórki jajowej i przyciągnie męskie plemniki. Dużo zdrówka dla synka!

Truskafffko, kciuki za idealne wyniki!

ladies, no to mi się udało - synek majowy a córcia czerwcowa :-), samo tak jakoś wyszło bo przy staraniach w ogóle tym się nie sugerowałam.

Czarodziejko, u mnie też szaro i pada, czuję się jakby to jesień była. Nastrój dziś też kiepski bo od wczoraj ścigają mnie drobne problemy ...niby drobne ale jak się tak posypią jeden za drugim to człowiek wysiada. Krzysiu też w nocy się wiercił i marudził, coś wisi chyba w powietrzu ;-)

laura, mikroskop ten może jedynie zastąpić testy owulacyjne, nie powie Ci jednak nic o długości fazy lutealnej i produkcji progesteronu.

Kinga, również miłego dzionka!

Mama i tasha, trzymam z całych sił kciuki i czekam na same radosne wieści!

Dido
, Ty chyba też masz dziś wizytę?

witam
Ja wlasnie wrocilam od lekarza.
A wiec wszystko ok.
Mala wazy 2700.
Wyniki krwi sie polepszyly.
I nie musze juz brac zelaza:-)
Lekarz mowi,ze za 3 tygodnie pewnie sie rozpakuje.
Musze isc jeszcze do kliniki w ktorej bede rodzic ustalic plan porodu.
Bo nastraszyl mnie,ze jezeli pierwsza mialam cesarke,
to teraz zwieksza sie pradopodobienstwo,ze tez bede miala.
A ja nie chce......:-(
Tym bardziej,ze pierwsza miala z przyczyn,ze blizniaki ,a nie z medycznych.

Za dzisiejsze wizyty trzymam mocne kciuki &&&&&&&&&&&

Uciekam gotowac obiadek.
A pozniej Was poczytam;-)

Milego dnia..

Dido - fajnie, że już jesteś po wizycie, malutka zdrowa i JUŻ za 3 tygodnie może będziesz ją przytulać, a imię masz wybrane???

reklama
Do góry