reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
hey hey!!!
a zatem MissBella o 16.30, Daria o 17.30... ja już trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :tak:
jak tylko będziecie coś wiedziały, odezwijcie się
Pirania - tylko 77 dni Ci zostało...boszsz jak Ci zazdroszczę, że już tak blisko;-), wszystko już masz kupione? wózek upatrzony? a łóżeczko czy kołyskę?

hey hey!!!
a zatem MissBella o 16.30, Daria o 17.30... ja już trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :tak:
jak tylko będziecie coś wiedziały, odezwijcie się
Pirania - tylko 77 dni Ci zostało...boszsz jak Ci zazdroszczę, że już tak blisko;-), wszystko już masz kupione? wózek upatrzony? a łóżeczko czy kołyskę?

no ja w domu to bede pewnie 19 bo zawsze na poczatku robia badania i za nim wejde to 18 beedzie;p
no pirahna i kosmo koncowka a dido lada moment:)

cześć kobitki:-)
Mam jedno pytanko w sprawie testów owulacyjnych. 12 dc miałam bladziuchną kreskę, 13 też bladą ale mocniejszą, a 14 testowa nawet mocniejsza od kontrolnej, czyli znak że owulacja za ok 24 godz.( czuję że to niedługo bo jajniki bolą). Teraz moje pytanie, jak już się pojawi ta druga mocna kreska tzn. test pozytywny to robić testy jeszcze przez kolejne dni czy tylko do pozytywnego testu, bo tylko ten się liczy?
Testy robię zawsze o jednej godz ok 17. Nigdy nie miałam tak mocnej kreski, Piranha dzięki to chyba ta wit. B tak działa:-)

Cześć dziewczyny!

MissBella
, trzymam kciuki za wizytę i czekam na śliczne zdjęcie małej kropki! Mam nadzieję, że zobaczysz jak już ślicznie bijące u niej małe serduszko :tak: ...no i za wyniki badań krwi tez trzymam kciuki. Ty masz grupę krwi Rh+ czy - ?

Daria, za Ciebie też trzymam dziś mocno kciuki, nareszcie się dowiesz kto tam zamieszkał pod Twoim sercem :-)

tasha, jejku, to już faktycznie tylko 77 dni, jak to szybko zleciało! W sumie dla córeczki wszystko mam (oprócz kosmetyków, pampersów i takich rzeczy), najchętniej zakupiłabym jej wszystko nowe w ślicznych dziewczynkowych kolorach :-) ale rozum podpowiada by skorzystać z tego co się ma ;-) Po synku ma więc głęboki wózek Roan Marita (jasnozielony w czarne wzory), prawie nówka bo Krzysiu nie chciał jeździć w gondoli a spacery pokochał dopiero po przesiadce do spacerówki. Ma też po Krzysiu łóżeczko - również nówka bo nie chciał w nim spać odkąd wróciliśmy ze szpitala (był tam 2 tygodnie ze względu na zapalanie pępka i zagrożenie spepsą). Mam tylko nadzieję, że uda mi się córcię nauczyć zasypiania w łóżeczku :-) Jak tam, batonik już na jutro zakupiony? :-D

agulek, nie ma sensu robienie testów po teście pozytywnym (u jednych kreska szybko zaniknie, u drugich będzie wyraźna przez kilka dni, zależy od tego jak szybko spada stężenie LH po piku tego hormonu, nie ma to już jednak żadnego znaczenia). A ta intensywna kreseczka testowa to zapewne zasługa witaminy B6 :tak: gdyż u mnie było dokładnie to samo! Życzę kochana by z tej kreseczki powstała śliczna, mała królewna! :-)

Piranho wstyd się przyznać ale nie znam swojej grupy krwi :baffled: Dzisiaj odbiore wynik to się dowiem.
Powiedz mi kochana jak zinterpretować dobre wyniki na toksoplazmozę i cytomegalię?? Co powinno być na wyniku ??

reklama
Pirania - naturalnie, że batonik zakupiony i czeka na jutro:-D, mam nadzieję, że moje dziecię będzie równie bezwstydne jak twoje i też się pokaże w całej okazałości, oj wiem, też bym kupowała już wszystko w dziewczynkowych kolorach, po moim synku nie zostało nic, wszystko wydałam, bo nie planowałam 2 dziecka a teraz będę musiała wszystko kupić, ale najpierw muszę pitulkę zobaczyć:-D, choć ubranek już trochę kupiłam, wszystko białe i różowe:tak:
MissBella - nie martw się, jeśli nie miałaś wcześniej toksoplazmozy to będziesz musiała teraz bardzo uważać, żeby nie zachorować, często myć ręce, unikać surowego mięsa, żadnego tatara i ostrożnie przy robieniu kotletów mielonych, zero jajek surowych, nie pić wody z kranu, dokładnie myć owoce i warzywa, najlepiej nie dotykać zwierząt i nie grzebać w piachu, więc ostrożnie też z pracami w ogrodzie...ja też nie miałam toksoplazmozy a mam 2 koty i 2 psy w ogrodzie i teraz tylko mój M się nimi zajmuje, bo ja nie powinnam ich dotykać...nie martw się, będzie dobrze!!!:tak:

Do góry