reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

we_dwoje_1_14676.jpg

Witajcie Baboszencje
Jakos dzisiaj nie mialam chwili...
Wpadlam w wir sprzatania....moja wewnatrzna Perfekcyjna Pani Domu dala o sobie znac:)))))
U nas Ok.

TruskafKo synek do schrupania...smieszne fotKi:) I jaki pozer:)

MartiK 2012- Wspoczuje straty ale jednoczesnie powtwierdzam ze Piranha ma racje...Natura wie co robi choc domyslam sie jak bardzo jest to trudne!!!!!
Co do planowania plci....Nie wiem czy bym sie odwazyla...aLe z drugiej strony ilu dziewczynom sie udalo zaplanowac wymarzona plec...wiec chyba warto czasem o ryzyKo:))))
Andziak Where Are You?????

reklama
Jestem jestem ale zabiegana a NIC MI SIE NIE CHCE.NA NIC NIE MAM SILY.
Kurcze w maju jade na komunie a ja juz mam.brzuchol duzy/szok.zawsze dopiero w 5 miesiacu cos sie pokazalo

Ostatnia edycja:
mnie cos ostatnio dopadły mdłości i nie wiem od czego;/
teraz tak dziwnie jak 19 a tu jest jasno az z Nadia byłyśmy rowerkiem pojeździć :)
a jak wyglada pogoda w pl zimno bo nie wiem jakie ciuchy brac jak pojade ;p

dzięki dziewczyny za bardzo miłe słowa!!!
Mama - tych wiosen to już niestety trochę mam... w tym roku 36:baffled:
Truskafffka - synuś mega przystojniak!!! niezły będzie z niego łamacz niewieścich serduszek!!!
Andziak - dasz radę...
Ewcik - co się stało, że taki dół Cię dopadł???

jutro trzymamy mocno zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

pozdrawiam Was kobietki i życzę przyjemnego wieczoru i nocy:tak:

Hej Dziewczyny!!

W końcu mogę do Was napisać, niestety nie nadrobiłam Was jeszcze tylko parę stron sobie poczytałam..
Matik strasznie mi przykro, ale lepiej teraz jak później wiem że strasznie cierpisz, ale organizm i natura wiedzą co robią.

Moje wyniki badań w 3dc:

estradiol 17,7 faza folikularna normy 19,5-144,2

fsh 5,3 faza folukularna normy 2,5-10,2

lh 6,1 faza folikularna normy 1,9-12,5

prolaktyna 27 normy 2,8-29,2 w grudniu mój wynik to 36

testosteron 0,46 norma 0.14-0,76

Byłam u endokrynologa i powiedział, że przy tej prolaktynie on by mi zalecił bromergon 1/4 tabletki na noc, bo widać po estradiolu i lh i fsh że prolaktyna zaburza mi owulkę a nawet ją blokuje i że spokojnie do czerwca mogę brać bromka na regulacje cyklu i żeby wtedy już wszystko było ok i można wtedy zachodzić w ciążę. Kazał jeszcze ten progesteron zrobić bo powiedział, że prawdopodobnie też mam niewydolnośc ciałka żółtego. Powiem Wam, że spoko ten lekarz bo inni jak mówilam że narazie chcę uregulować organizm to że mam brać anty a ten był za tym żebym wszystko uregulowała. Biorę B-complex i mam mocz jak żarówka ale to chyba normalne? I chciałam się zapytać o taką rzecz bo w tym czasie jak zaczęłam brać wit B wyskoczyła mi na ramieniu wysypka taka lekko czerwona kaszka to może być od tego? Moja siostra nie planuje ciąży a poprostu tak o bierze na inne rzeczy i nic się nie dzieję. Bardzo proszę naszego specjalistę Piranhę o interpretację wyników i poradę:-) lekarz lekarzem, ale chciałabym się upewnić:-)

Nie miałam internetu przez kilka godzin :-(

Noemi, na bardzo fajnego i mądrego lekarza trafiłaś. Faktycznie widać, że prolaktyna troszeczkę miesza w Twoim organizmie i możesz mieć przez to wydłużone a nawet czasem bezowulacyjne cykle, prawdopodobnie progesteron masz obniżony. Estradiol masz troszkę poniżej normy (co może zaburzać owulkę), zbicie PRL go zwiększy. Brałabym zatem Bromergon, lek ten działa bardzo szybko więc zapewne moglibyście się starać szybciej, najlepiej zajść w trakcie kuracji bromkiem gdyż po odstawieniu leku może być wyrzut prolaktyny i znów zamieszania w cyklu. A świecący, odblaskowy mocz po B-Complex to normalne :tak:, tak się objawia usuwanie niewykorzystanych nadmiarów z moczem. Co do wysypki to podobno może się zdarzyć coś takiego jak uczulenie na witaminę B6.

reklama
dzień dobry :-)

Informuję, że dzisiaj mam wizytę na 16:30.

Biorę się do roboty bo planuję wziąść zwolnienie i muszę w pracy nadrobić żeby nie mieć wyrzutów sumienia, że wszystko zostawiłam...

Miłego dnia :-)

Do góry