no to wcale sie nie dziwie, ze masz teraz z nia problemy, jak mi Nadie zaszczepili na menigokoki to potem musialam z nia do dermatologa jezdzic, bo dostala takiej wysypki jakby miala poparzona skore, leczylam jej to ponad miesiac :/ z tego co wiem to w DE nie szczepia na rotavirusa, poza tym to jest skuteczne jak dziecko zostanie zaszczepione do 12 tygodnia zycia, przynajmniej tak slyszalam i to jest doustna szczepionka. A Infuenza z tego co sie orientuje to grypa pandemiczna i tez u Nadii nie mam ani razu zaznaczonego tego szczepienia jako obowiazkowego czy cos :/ wiec na jakiegos dziwnego pediatre trafiliscie :/ wspolczuje...sprawdzilam w tej jej książeczce zostala zaszczepiona na Meningokoki ja w polsce jej nie chcialam na to szczepic tu ja zaszczepili bo obowiazkowa;/ czy to w ogole nie zapozno zostala na to zaszczepiona?
zostaly jej jeszcze szczepioni na pneumokokken , rotavirus i influenza ktos wie na co to ?
Piranha Alicja ale Emilka tez ladnie potem bedziesz mogla dziecku czytac Alicje z Krainy Czarow heh
mama urocza mordka, a te pozy hehe skad ja to znam chociaz nasza mala jeszcze inaczej spi obie przednie lapy w jedna strone, obie tylne w druga strone, wygina tak kregoslup, jakby z gumy byl no i moje trzy dziewczyny
Ostatnia edycja: