reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

sprawdzilam w tej jej książeczce zostala zaszczepiona na Meningokoki ja w polsce jej nie chcialam na to szczepic tu ja zaszczepili bo obowiazkowa;/ czy to w ogole nie zapozno zostala na to zaszczepiona?
zostaly jej jeszcze szczepioni na pneumokokken , rotavirus i influenza ktos wie na co to ?
no to wcale sie nie dziwie, ze masz teraz z nia problemy, jak mi Nadie zaszczepili na menigokoki to potem musialam z nia do dermatologa jezdzic, bo dostala takiej wysypki jakby miala poparzona skore, leczylam jej to ponad miesiac :/ z tego co wiem to w DE nie szczepia na rotavirusa, poza tym to jest skuteczne jak dziecko zostanie zaszczepione do 12 tygodnia zycia, przynajmniej tak slyszalam i to jest doustna szczepionka. A Infuenza z tego co sie orientuje to grypa pandemiczna i tez u Nadii nie mam ani razu zaznaczonego tego szczepienia jako obowiazkowego czy cos :/ wiec na jakiegos dziwnego pediatre trafiliscie :/ wspolczuje...

Piranha Alicja ale Emilka tez ladnie :) potem bedziesz mogla dziecku czytac Alicje z Krainy Czarow heh

mama urocza mordka, a te pozy hehe skad ja to znam ;) chociaz nasza mala jeszcze inaczej spi ;) obie przednie lapy w jedna strone, obie tylne w druga strone, wygina tak kregoslup, jakby z gumy byl ;) no i moje trzy dziewczyny

Ostatnia edycja:
reklama
mama- LambreKin...ale to babka dopiero mi uszyje bo materialy w kolorze takiej zieleni jaka jest na zaslonach nie miala. Mowila ze pojedzie na targi i kupi...wiec jeszcze..

Co do psa...ha ha moja suczuca identycznie spi:)))))
Piekny salon:)))) i jesli dobrze widze kochasz Storczyki podobnie jak ja:))))
storczyk.jpg

ciezki wybor z imienimie bo alicja mi sie podoba a jak wolaja ala to nie mam sasiadke Alicje a czasami wolaja ala to z stara baba mi sie kojarzy;/ chyba bym wybrala Emila :)albo i nie bo z meskim imieniem mi sie kojarzy emil ;/ u mnie w rodzinie bylo Dariusz i daria i sylwek i sylwia;/ wkurzało mnie jak wołali na mnie darus;/ trudny wybór :)

jak dla mnie niemieccy lekarze sie w ogole nie znaja i to nie tylko jakis przypadek tylko pelno tu takich . zwlaszcza jak to niemiec jeszcze jak polak to ok :) koelzanki dziecko od urodzenia mialo skaze a oni ze tak ma byc to nic takiego byla w pl i odrazu lekarz stwierdził skaze bialkowa i odstawila co musiala i dziecko wysypki nie ma;:)

no to wcale sie nie dziwie, ze masz teraz z nia problemy, jak mi Nadie zaszczepili na menigokoki to potem musialam z nia do dermatologa jezdzic, bo dostala takiej wysypki jakby miala poparzona skore, leczylam jej to ponad miesiac :/ z tego co wiem to w DE nie szczepia na rotavirusa, poza tym to jest skuteczne jak dziecko zostanie zaszczepione do 12 tygodnia zycia, przynajmniej tak slyszalam i to jest doustna szczepionka. A Infuenza z tego co sie orientuje to grypa pandemiczna i tez u Nadii nie mam ani razu zaznaczonego tego szczepienia jako obowiazkowego czy cos :/ wiec na jakiegos dziwnego pediatre trafiliscie :/ wspolczuje...

Piranha Alicja ale Emilka tez ladnie :) potem bedziesz mogla dziecku czytac Alicje z Krainy Czarow heh

mama urocza mordka, a te pozy hehe skad ja to znam ;) chociaz nasza mala jeszcze inaczej spi ;) obie przednie lapy w jedna strone, obie tylne w druga strone, wygina tak kregoslup, jakby z gumy byl ;)

co do tych szczepien moj maz moze cos pomylil znajac go ale niby jeszcze jakies 4 szczepionki ma dostac;/

Piranha a co do imienia to zazwyczaj jest tak ze jak sie dziecko urodzi i wtedy je zobaczysz to wiesz jakie dasz imie jakie do niej pasuje:) ja do nadii mówiłam caly czas Inez a w szpitalu byla opcja naomi lub nadia :)

Dzięki dziewczyny, podliczam głosy i na razie 3:3, oba imiona idą więc łeb w łeb i wciąż mam zatem mętlik w głowie :-D

nika, witamy! Pisz z nami częściej! Planujesz w najbliższym czasie trzecie dzieciątko? W jakim wieku masz synka i córkę?

Mama, Twój Bono ma sympatyczność dosłownie wymalowana na mordce! :-)

kate, podobno można jeść truskawki, maliny, por, zieloną fasolkę, groszek, ogórki, należy unikać bananów, ananasów, pomarańczy, arbuzów, cukini, czereśni, ananasów, brzoskwiń, moreli, gruszek, jabłek, ziemniaków, pomidorów, selera, karotek.

marti_ka, piękny piesio, to husky?

reklama
marti_ka, no właśnie tak się zastanawiałam czy to Husky czy też Alaskan Malamute, te drugie chyba są masywniejsze ale zawsze kiepsko mi szło odróżnienie tych 2 ras :-D

Do góry