reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam :-) dzisiaj szperalam po necie szukajac informacji i trafilam na fajna strone, moze komus tez pomoze w nurtujacym pytaniu co ile ma potasu, sodu, magnezu, wapnia co jesc w diecie dziewczynkowej, chlopiecej...
DobraDieta.pl

milego dnia

Ostatnia edycja:
reklama
dzień dobry
zimnoooo....
wcięłam już mleko z płatkami, trochę się pobyczę, a potem w kuchni będę rządzić

Piranha :) dzięki, czyli jak przejdę na szare tabletki to pić ziółka na drugą fazę?
wesołe fluidki dla Krzysia przesyłam, na dobry humorek

Gal wpadaj do nas :) w sumie dobrze się oderwać od myśli 24h o staraniach (sama się zafiksowałam w temacie i teraz wrzucam na luz)

Mama oo tak, bawcie się w łóżku i poza nim hehe bez totalnego skupiania się na zaciążeniu...i zobaczymy co z tego będzie;-)
ale nas prosze nie opuszczać, fajnie sobie pogadać ..o wszystkim i o niczym ;-)

Martika
dzięki wielkie, zajrzę na pewno na stronkę :)

Kinga
:) co ma być to będzie :)
U nas nie ma tradycji kupowania zabawek na święta wielkanocne, jedynie co...urządzamy zbieranie łakoci z podwórka. Chowamy różne jajeczka na podwórku i Mati chodzi i zbiera do koszyczka zdobycze, radochy przy tym kupe :)
a dźwig fajowski, Filip oszaleje z radości

Ostatnia edycja:
Witam piątkowo!

Krzysiu dziś wstał o 8, normalnie święto jakieś :-) Ja niestety znów w nocy się strasznie męczyłam (nie umiem sobie znaleźć wygodnej pozycji do spania, szybko mi wszystko boleśnie drętwieje a każdy obrót to spory ból kręgosłupa i spojenia łonowego) ale to już takie uroki 3 trymestru u mnie ;-)

Mama, ale przecież tak niewiele już brakuje do tych 2 kresek - coś co pomoże pęknąć pęcherzykom we właściwym momencie (będziesz dzwonić po innych aptekach z zapytaniem o ceny?) i być może to tylko tyle. No ale podejście masz bardzo zdrowe :tak:, po co sobie fundować dodatkowe stresy, w zaciążeniu na pewno nie pomogą. Czytałam, wczoraj, że witamina B12 wpływa tez na pogrubienie endometrium i ułatwia implantację, a jest jej dość sporo w B-100. Dzięki wielkie za pocieszenie :-), kupię dziś ten Prenatal z końską dawką żelaza bo jak nic nie zrobię to pewnie za miesiąc będę już mieć sporą anemię.

Kinga, dzięki kochana! A autko super wybraliście! Moja mama ma Renault i sobie bardzo chwali. Super ten dźwig! :-)

marti_ka, super stronka i bardzo przydatna!

Truskafffko, zrobiłabym dokładnie tak jak piszesz :tak:

MissBella, kciuki za wyniki! &&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Dzień dobry z pracy :-)

Ale mi dzisiaj niedobrze, chyba się zaczyna to co najgorsze :baffled: Zjadłam przed chwilą śniadanie i troszeczke mi lepiej ale i tak ledwo siedzę przy biurku...

Piranho dzięki za pamięć. Powiem Ci, że oststnio jestem bardzo, bardzo leniwa i postanowiłam, że wyniki odbiore dopero we wtorek przed wizytą u ginki bo to akurat po drodze i będę miała chwilę czasu żeby tam pojechać. Dzisiaj ze względu na moje sampopczucie po prostu mi się nie chce.

Mama podoba mi się Twoje nastawienie aczkolwiek szkoda, że tak musi być, mam nadzieję że po wizycie u ginki bardziej uwierzysz, że te II kreseczki będą napewno.

Gal zaglądaj do nas czasami i trzymaj się kochana !! Myslami jesteśmy z Tobą, wracaj szybko z nowymi siłami i nadzieją :tak:

Kinga cieszę się, że wszystko dobrze się u Ciebie układa, najważnejsze że jesteś szczęśliwa i spełniasz marzenia. Tak trzymaj !!

Dla reszty babeczek życzę miłego piątku :-)

heloł ponownie:-D

była u mnie kumpela w 26t.c. z synkiem...zostawia trochę fluidków ciążowych w powietrzu:-)
zjadłysmy po pączku,pogadałysmy:tak:

Kinga dziękufka:-)

Truskaffka,Pirania,Bella - równiez dzięki..

Truskaffka no zimnoooo dziś jak byk..albo 2 byki:-D
co tam dzis dobrego bedziesz gotowała??

Bella leniwcze Ty :-Dmówisz,że nic Ci się nie chce...no tak zachodzenie w ciążę Cie wymęczyło...ale pewnie luzuj sobie kochana-nie żałuj ;)
czy po tej wizycie idziesz na ly4?:-D

Czarodziejka-wstawać ,wieszac firanki i fotke poproszę:rofl2:

Pierogatka,Kate,Monico,Aneczka,Beatka-ukochać dzieciaki słodziaki i stópki wycałować:tak::tak:

witam sie z rana:)
dopiero co wstalismy bo nadia nie miala sil cala noc meczyla sie z goraczka ;/leki po 6 gdzinach przestaja dzialac i od nowa;/ katastrofa jakas... chyba jak urodze pojade do polski szczepic... maz mowi oni chyba jej jakas konska dawke dali ze ja tak rozlozylo;/przy okazji i mnie ;/
u nas tez pada ,padalo rano narazie cisza ale pewnie bedzie padac;/
powiedzcie czy ktos mial w ogole taka szczepionke na sepse co to w ogole jest;/?
milego dnia wszystkim lece do niej ...

Mama jeszcze nie wiem ale mam wielką ochotę bo codzienny dojazd do pracy 50 km w jedną stronę mnie bardzo męczy. Jeśli ginka będzie kazała zrobić mi wyniki to poproszę o L4 bo inaczej nie będę miała kiedy iść do laboratorium. Nie wiem jeszcze co zrobię...

Aaaa jutro jadę do Szczecinka na ślub to pozdrowie to miasto od Ciebie ;-)

Bella koniecznie!!!pozdrów Szczecinek;))))
tylko jeśli jedziesz autem uważaj na radary!! wszędzie ich tam pełno-łapią i przodem i tyłem-mnie złapali tyłem ostatnio:baffled:pisałam wczoraj,że dostałam mandat!

Daria zdrówka dla Małej ...masakra są te powikłania po szczepieniach..a czy Ona nie była chora ?? bo może taka reakcja dlatego ,że coś Ją rozkładało+ szczepionka i organizm walczy.

Bella koniecznie!!!pozdrów Szczecinek;))))
tylko jeśli jedziesz autem uważaj na radary!! wszędzie ich tam pełno-łapią i przodem i tyłem-mnie złapali tyłem ostatnio:baffled:pisałam wczoraj,że dostałam mandat!

Daria zdrówka dla Małej ...masakra są te powikłania po szczepieniach..a czy Ona nie była chora ?? bo może taka reakcja dlatego ,że coś Ją rozkładało+ szczepionka i organizm walczy.

wlasnie nic jej nie bylo bawila sie pelna zycia a po szczepieniu wieczorem przyszedl katar a rano goraczka i caly czas sie trzym zwlaszcza ta goraczka 40 stopni parcetamol zbije ale po paru godzinach od nowa;/ oni mowi ze tak 7 dni to norma;/ jakas glupota chyba;/

reklama
Bella, ujć ...trzymam kciuki, żeby cię mdłości nie męczyły
Mama oj tam pichcę.. sprzątam :-D a jutro D machnie kurze i podłogi i będzie luz bluzz:-D
a na obiad na prośbę najmłodszego w rodzinie ..naleśniki z malinkami i bitą śmietaną:-p
D mięsożerca ma jeszcze wczorajsze żeberka:-p

Daria...biedne jesteście, tulę

Do góry