reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ewcik, ja też niestety straciłam pracę przez ciążę, to znaczy umowa kończyła mi się w trakcie urlopu macierzyńskiego i pomimo iż w pracy byli ze mnie bardzo zadowoleni to na macierzyńskim powiedzieli mi "bye bye". Nie dość że czeka mnie szukanie nowej pracy to jeszcze przebranżowanie się gdyż branża w której pracowałam ledwo teraz zipie, coraz częściej myślę o tym by otworzyć jakąś własną działalność. Żona kuzyna chodziła do 2 lekarzy, dokładnie tak jak piszesz, ten z NFZ okazał się tak fajny, że zrezygnowała z prywatnych wizyt, miał jednak kiepskie USG w gabinecie więc na ważniejsze USG chodziła prywatnie.

reklama
Ewcik no chyba tak....:baffled:
ja nie lubie burzy:no:

Pirania ukochać Krzysia -pewnie jeszcze dokazuje co??

usłyszałam dzis na zebraniu ,że Zuza jest grzeczna..dobrze wychowana,ładnie czyta i ogólnie radzi sobie w szkole...nie powiem -troche urosłam:tak:
jestem wymagającą mamą i widze ,że daje to efekty:-)

pirania no ja miałam ciekawą, ale i bardzo trudną pracę, bo z wcześniaczkami pracowałam, niektóre po 500 g miały.. umowa ciągle na czas określony, więc jak powiedziałam o ciąży, to mi tylko do porodu przedłużyli

mama a ja lubię burzę /ale nie, jak jestem sama w domu:-D/ kochana, to warto dla takich słów było się przemęczyć te 3 godz na twardym, małym krzesełku:-D

Mama, ja uwielbiam burze choć wywołują u mnie dreszczyk emocji a czasem nawet strachu (jak się człowiek naczyta o piorunach kulistych to potem tak bywa :-D). Krzysio ukochany i masz rację bo dopiero co M go zabrał do usypiania :-), na wieczór się synkowi humorek nieco poprawił. To musi być strasznie miłe uczucie usłyszeć takie achy i echy o swoim dziecku, dla mnie zebrania szkolne to wciąż daleki i abstrakcyjny temat ale mam nadzieje, że jak już dojdzie co do czego to będę mieć również taki powód do dumy :-)

Ewcik
, no to faktycznie miałaś bardzo ciekawą pracę! Jejku, 500g, ale to musiały być kruszynki. Ja niestety nie miałam nigdy ciekawej pracy (projektowanie instalacji sanitarnych), to musi być niesamowite uczucie robić to co się lubi ...a uwielbiam np. akwarystykę :-)

piję ziółka :) z wiarą rzecz jasna :)

Przy okazji, Piranha, rozumiem że w związku z moim chwilowym brakiem owulacji, mam pić ziółka na owulację cały czas, bez przerzucania się na ziółka drugiej fazy?
Ewcik, Piranha...ja dokładnie tak samo z gin w ciąży miałam. Chodziłam (i chodzę) do babeczki na nfz, a na usg jeździłam prywatnie (do kolegi mojej gin)
Mama nonono brawa dla Zuzy :) i dla was rodziców takiego cudeńka :)
Kinga :) fajnie że tyle dobrego u was się dzieje

Odebrałam dziś swoje wyniki i niestety hemoglobina i erytrocyty weszły już delikatnie w przedział anemii. Muszę coś zmienić w swojej diecie (Gal podała cenne wskazówki) i zmieniam od jutra witaminy ciążowe z Femibion Natal 2 na Prenatal - te drugie zawierają aż 60 mg żelaza, podobno stanowi to 428,6% dziennego spożycia i jednocześnie jest to tyle ile powinny przyjmować kobiety w ciąży w profilaktyce anemii. Merylin, może Ty też po 12 tc zmień na Prenatal? ...tylko boję się problemów trawiennych po tak dużej dawce żelaza ;-), może dlatego ich nie miałam w obecnej ciąży gdyż moje witaminy nie zawierały żelaza.

Truskafffko, dokładnie, pij ziółka przez cały czas aż do owulacji ...no chyba, że przejdziesz już na szare tabletki z dydrogesteronem to wtedy odstaw ziółka.

Gal, a co u Ciebie? Mój Krzysiu dziś odmówił obiadu, chyba z Twojego synka przeszło na mojego ;-)

Miłych snów i dobrej nocki dla wszystkich! ...ja od jakiegoś czasu nie lubię nocy - ta bezsenność i przewracanie się (a raczej przerzucanie brzucha) w bólach z boku na bok ;-)

Witam Was nocnie!

Dzisiaj do Was w dzień nie zaglądałam, bo nie za bardzo miałam czasu, ale jednak pomyślałam sobie, że muszę na jakiś czas zniknąć z forum, a to dlatego, aby nie mysleć o tym zaciażaniu. A jak się codziennie po kilka razy na dzień zaglada, to nie da się wyłączyć z tego.
Nie wiem na jak długo, może na kilka dni, a może na tydzień, dwa, sama nie wiem:sorry:

Merylin- przeczytaj sobie, co pisałam do Tashy o tej diecie na stronie 4443 i też chyba dalszych. Tam wspominam o soku z buraka w ilości poł szklanki, ale myslę, że spokojnie możesz pić szklankę soku z buraka, możesz go wymieszać z sokiem z marchewki( też bardzo dobra na anemię), a dla ewentualnej poprawy smaku mozesz dodać sok z jabłka. Ja problemów z anemią nie miałam, ale mój 9 miesięczny synek tak i wyprowadziłam go z ciezkiej anemii do górnego poziomu żelaza tylko dzieki tej diecie bez leków. Zelazo podawane w syropach jest bardzo słabo przyswajalne przez organizm, dlatego trzeba go brać ogromne ilości, aby cokolwiek sie przyswoilo, a to często ma skutki uboczne. Powodzenia!:-)

Noemi- no ja aż takim znawcą nie jestem, aby radzić z chorobami uszu niestety. JA to swoich zawsze leczę domowymi sposobami, jak coś zaczyna ich brać, ewntulanie właczam homeopatię i odpukać od paru lat udaje się zapobiegać dalszym poważniejszym chorobom i unikać tym samym antybiotyków. Jak coś poważniejszego, to ja niestety już nie pomogę, a ucho to już poważna sprawa:-(
A twój synek je dużo nabiału? bo często nabiał jest śluzotwórczy, zwłaszcza typu danonki. Do rozważenia wizyta u homeopaty, ale to musi być dobry, a z tym niestety jest problem, aby na takiego trafić.

Daria- piekne zdjęcie babeczki, dziękuję:tak: ty to jednak zdolna bestia jestes:)
Wspołczuję z córcią, aż mnie dreszcze przeszły, jak przeczytałam jak odchorowuje Nadia tą szczepionkę. no właśnie, było zdrowe dziecko i się po tym rozchorowała. Oby jej to szybko przeszło, trzymam za nią mocno kciuki. NA pewno sa leki homeopatyczne, które stosuje się jako odtrutkę po szczepioniu, można tez stosować przed szczepieniami ,aby zapobiec powikłaniom, ale ja niestety nie znam się jakie to są.

Mama05- kochana, mam nadzieje, ze ten cykl będzie dla Ciebie szczęsliwy, a zmiana klimatu zaowocuje!
Oj, masz te zagwostki z tymi lekami, cholerka...
Ja w przyszłym tygodniu postaram się umówić do jakiegoś rozsadnego gina, co zna się na tych sprawach i jestem ciekawa, co powie u mnie.

Truskaffka- fajnie, że męzulek, tak poprawia humorek truskafffkami, powodzenia!:-)

Tasha- przesyłeczka będzie nadana dopiero jutro, bo nie mogłam się wyrobić na pocztę.
Mam nadzieję, że żelazo rośnie u Ciebie do nieba, ale wiesz, że może to trochę potrwać, bo najpierw organizm uzupełnia zapasy żelaza.

Piranha- czytam, że u Krzysia lepiej, ale humorki rózne, no tak coś wiem na ten temat;-)
Na tą drożność chyba nie uda mi się w tym cyklu, bo w godzinach kiedy był gabinet czynny dzisiaj zajęta byłam i zapomniałam zadzwonić, i czynny będzie dopiero w poniedziałek.
Doczytałam jeszcze, że nie chciał Krzysiu dzisiaj jeść, na razie się nie martw, bo na pewno w czasie choroby dziecko może odmawiać jedzenia, organizm wtedy zużywa energię na walkę z chorobą , a nie na trawienie. U mojego to trwało miesiąc, teraz jest już lepiej, ale to na poczatku pewno było jednak zwiazane z tym , ze poszedł do przedszkola.
Dzieki za wszystko:tak:

Dobra, żegnam się na dzisiaj, a no może to już widzę pólnoc, pozdrawiam inne koleżanki z forum:-)
Wpadnę do Was na pewno niedługo!

Ostatnia edycja:
powitać z rana....z bólem gardła:baffled:

Truskafffka,Pirania,Ewcik -pewnie,że było miło tak usłyszeć o własnym dziecku bo dzis czasy trudne na wychowanie dzieci...człowiek zaganiany..a jednak nauczyciel widzi ,że dziecko dopilnowane.

Gal ja już nie licze na żaden cykl kochana...jakoś tak pomyslałam sobie ,że bedę tu na wątku jak nasza Czarodziejka-nie stara się ,ale pisze i wspiera babeczki i ja tez tak będę robić ...raz po raz dziennie wlecę i już ..ja się uda to wiem ,że dziewczyny będę się ze mną cieszyć ....
ale ja już daję sobie spokój...
oczywiście witaminy mam więc łykam ..można je brać w takich dawkach do pó roku ja już biorę 3 m-ce więc akurat wybiore to co mam i gra:happy:cóż widocznie mój czas się skoczył ...bo jak miałam owu to endo było do bani ...jak teraz mam ładne endo to pechole nie chcą pękać....ewidentnie mam nie miec juz dzieci.....i ,że tak napiszę -nie ...to nie...

Pirania ja w obu ciążach brałam Vitrum Prenatal i nie miałam problemów trawiennych ...do wc chodziłam raz dziennie więc nie miałam po takiej dawce zatwardzenia..ale też jadłam dużo owoców..

buziaki słodziaki i milego dnia ;))

reklama
witam z rana

ja zaraz mykam do pracy. dziś nie mam dużo roboty na szczescie wiec bede miała czas i dla siebie.

Dziewczyny kupiłyscie już prezenty dla dzieci na świeta?
My wczoraj zdecydowaliśmy się dla Filipa na taki dzwig:) SILVERLIT---------- - DŹWIG ZDALNIE STEROWANY (2235083739) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. będzie radocha! :)))
Sporo wydatków mamy w tym miesiącu bo i moja mama ma urodziny i teściowa i jeszcze imieniny męża i synka. Bedzie sie działo :)

Miłego dnia wam życzę!!!!

mama fajnie że tak już podchodzisz do tego:) Ja tak samo jestem tu gościem i piszę do was czasami ale nie mam parcia na starania. Co ma być to bedzie i to jest zdrowe podejscie może kiedyś nam zaowocuje kto wie;) głowa do góry! ach i powodzenia na wizycie!

truskaweczka
3mam kciuki mocno za ten cykl, pozytywnie pamietaj! &&&&:tak:

zmieniam od jutra witaminy ciążowe z Femibion Natal 2 na Prenatal - te drugie zawierają aż 60 mg żelaza, podobno stanowi to 428,6% dziennego spożycia i jednocześnie jest to tyle ile powinny przyjmować kobiety w ciąży w profilaktyce anemii.
piranha dbaj o siebie kochana, na pewno wyniczki sie polepsza

Do góry