reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
czytalam na forum co babka miala 2 coreczki i zrobila bete i wyszla jej wysoka i slyszala o tym wlasnie ze niby to na dziewczynke i sie zalamla bo chciala synka a jaksie okazalo to duzo osobom sie nie sprawdza ta beta :)a ona jest w 34 tygodniu z synkiem :)

Merylin - ja miałam betę 4600 a ginka stwierdziła na 99% dziewczynkę w 16 tyg, mam nadzieję, że nic się od tego czasu nie zmieniło...
myślę, że ta beta nie jest do końca wiarygodnym wyznacznikiem płci dziecka...

to jest chyba tak samo jak z tymi testami jednym sie zgadza innym nie :)
bynajmniej mi z nadia test wyszedl pozytywny ledwo widoczny dopiero 7na 8 tydzien;/

Daria, ale pysznościami nas tu kusisz, pozazdrościć córci tak uzdolnionej mamy! :-)

tasha, u nas też szaro, buro i ponuro, do tego wieje i pada.

Mama, w aptekapodgryfem.pl znalazłam takie ceny

Pregnyl - 1 ampułka (5000 j.m.) - 25,80 zł Pregnyl 5000 j.m. 1 ampułka | Apteka pod Gryfem

Ovitrelle - 1 ampułkostrzykawka (250 ug/0,5ml) - 69,90 zł Ovitrelle 250 ug/0,5ml 1 ampułkostrzykawka | Apteka pod Gryfem

...ale faktycznie w niektórych aptekach internetowych Ovitrelle kosztuje koło 150 zł. Poczytałam na forach i takie rozbieżności w cenie tego leku się niestety zdarzają, może zatem warto podzwonić po innych aptekach? Współczuję pamiątki znad morza :-(, ja to jednak szczęściara jestem, od 1998 r. jeżdżę niemal codziennie samochodem (a lubię na gaz depnąć, wujek był rajdowcem :-D) a nigdy mandatu nie zapłaciłam :-) Życzę wytrwałości na zebraniu ;-)

Truskafffko, z Krzysiem lepiej (choć już 2 razy musiałam mu nos odtykać) ale daje mi niestety popalić swoimi humorami, dziś mi nawet ostrą histerię zafundował, pocieszam się buntem dwulatka i że to minie ;-)

merylin, lekarze liczą od 1 dnia @ ale normy masz podane dla tygodnia ciąży od zapłodnienia i od miesiączki. To na pewno beta-hCG a nie hCG? Jeśli tak to według mnie strasznie duża :tak:, czyżby podwójne szczęście zamieszkało w Twoim brzuchu (a 2 babeczki pewnie nieźle naprodukują)? :-D

Merylin wow jaka beta !!! Ja w 34 dc miałam 2230 mlU/ml.

Mama ceny leków są kosmiczne, czy się strasz, czy jesteś w ciąży płaci się majątek. Ja przedwczoraj za witaminy zapłaciłam 42 zł dzisiaj za dupka tyle samo, we wtorek idę na USG i kolejne 200 zł.... lepiej nie liczyć bo można się załamać :baffled:

leaf_1683.jpg

Witajcie Dziewczeta:)))))
Widze nie tylKo u mnie "barowa" pogoda.
Dzien mija spokojnie...choc przez pogode spedzony w domKu.
Maz z Maciusiem niedawno wrocili...
Lezymy i odpoczywamy:)

Andziak- Zobaczuysz ze bedzie Zosia!!!!! Czuje to!!!!
Merylin- uwazam ze beta piekna!!!!!!!!
Mama- faKtycznie ceny tych lekow z doooopy...ale teraz wszystko co w aptece podrozalo..Szok..najlepiej to nie chotowac i nie miec potrzeby brac zadnych suplementow.
Piranha- jak Krzys?
Daria- jaki Kolorowy Muffin:) ja znam przepis na cytrynowe:)
Milego Popoludnia:))))

MissBella, w ten wtorek już wizyta? ...ale to zleciało! Płacisz 200 zł za USG? Strasznie dużo! :szok: A propos wydatków to zapomniałaś chyba dodać o badaniach krwi :-D, pewnie za grupę krwi, toksoplazmozę i cytomegalię ładnie Ciebie skasowali (u mnie toksoplazmoza i cytomegalia IgG i IgM to około 100 zł).

Czarodziejko, dzięki kochana że pytasz, choroba w odwrocie choć dziś 2 razy frida musiała iść w ruch, jeszcze trochę kaszle ...za to daje mi popalić swoimi humorami ;-), czasem czuję, że tracę kompletnie cierpliwość.

reklama
MissBella, w ten wtorek już wizyta? ...ale to zleciało! Płacisz 200 zł za USG? Strasznie dużo! :szok: A propos wydatków to zapomniałaś chyba dodać o badaniach krwi :-D, pewnie za grupę krwi, toksoplazmozę i cytomegalię ładnie Ciebie skasowali (u mnie toksoplazmoza i cytomegalia IgG i IgM to około 100 zł).

Piranho właśnie dzisiaj umówiłam się na wtorkową wizytę na godz 16:30. Takie ceny wizyt prywatnych są w Szczecinie bo dowiadywałam się w kilku gabinetach. Ginka do której idę nie robi USG na każdej wizycie jeśli z ciążą jest wszystko ok, nie wiem czy to dobrze ale ta lekarka prowadziła dwie ciąże mojej koleżanki, która urodziła piękne, zdrowe córeczki.

Masz rację do tego wszystkiego trzeba doliczyć badanie krwi 155 zł !!!

Z tego co widzę to Szczecin jest bardzo drogi jeśli chodzi o lekarzy i jakiekolwiek badania niestety... :baffled:

Do góry