reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hey hey!!! strasznie wieje, gigantyczne chmury i słoneczka jak na lekarstwo...
wczoraj po raz pierwszy zdarzyło mi się usnąć o 21...padłam na jakimś filmie, chłopaki oglądali a ja odpłynęłam...
Daria - pewnie niewiele pomogę, ale może jakiś homeopatyk pomógłby Ci na gardło? homeovox - tabletki do ssania, ewentualnie cukiereczki typu strepsils albo gardimax albo neoangin...bo nic mocnego raczej brać nie możesz, tymianek i podbiał - tabletki do ssania na gardło w formie dropsów...

reklama
dziewczyny a macie jakieś wybrane imiona dla waszych pociech??? piszcie może o swoich pomysłach, bo ja się wciąż zastanawiam...
miała być Oliwka, bo tylko takie imię podoba się mojemu M, ale mi podoba się jeszcze Sonia i Iga...
jak macie jakieś ulubione imiona to napiszcie...

Ja mam Zosia a chlopiec zostanie bezimienny.Juz z trzecim synem byl mega problem
Mdlosci i raz mi goraco za chwile zimno.ssie w zoladku a jesc niemoge.No i zawroty glowy co chwila mi slano_O 19 juz ziewam jak smok.Na szczescie nie wymiotuje ale czesto ten smak mam w gardle ale jakos powstrzymuje.

Ostatnia edycja:
Hejka!

Daria, oj rozumiem Ciebie doskonale. A na ból gardła płukanie ciepłą wodą z 2 łyżeczkami soli, kuracja czosnkowa (ja wyciskam ze 2 ząbki czosnku do mleka, chleb z czosnkiem też mi pomaga :tak:) albo np. Tantum Verde w aerozolu lub pastylki Halset. Też mnie nieludzko ciągnie do owoców a już zwłaszcza tych bogatych w potas :-)

Kinga, szalejesz kochana, i super! Udanego zakupu autka! Myślicie o jakimś konkretnym modelu albo marce?

Andziak, ja w nocy śpię coraz gorzej ale u mnie bezsenne nocki w 3 trymestrze to norma. Nie mogę się już doczekać kiedy obwieścisz nam tu newsa o córeczce, na szczęście będzie to chyba jeszcze przed moim porodem :-)

tasha, u nas dziś też szaro i wietrznie, pogoda wybitnie niespacerowa. Ja podobnie jak Ty wciąż debatuję nad imieniem :-)

Truskafffko
, te Twoje tabletki są dwufazowe :-)

Dzień dobry :biggrin2:

Dzisiaj znowu mam wolne, przyzwyczajam się do siedzenia w domku bo planuję niedługo iść na zwolnienie, dojeżdżam do pracy codziennie 50 km i wolę nie ryzykować. Wczoraj powiedziałam o ciąży mojej szefowej działu, bałam się bardzo, bo dziewczyn a zostanie ze wszystkim sama, ale ucieszyła się i powiedziała że zazdrości. Kamień spadł mi z serca...
Dzisiaj ide do ginki po receptę na dupka, to taka starsza pani, na emeryturze, przyjmuje na NFZ także chodzę do niej tylko po recepty. Lekarza do prowadzenia mojej ciąży już wybrałam, dzisiaj zadzwonie umówić się na wizytę w przyszłym tygodniu, mam nadzieję, że będę zadowolona...

To tyle u mnie, miłego dnia i całuski dla wszystkich :biggrin2:

Dziewczyny czy na każdej wizycie będę miała robione USG czy tylko kilka razy w czasie ciązy ??

cześć dziewczyny ..ja mam dzis gorąca linię i od rana gadam przez telefon..
już gardła nie czuję..
nawet jeszcze kawy nie piłam.

witam wszystkie aktywne babolki:tak:
zaraz jadę po Zuzę i potem po zakupy..

Pirania yyyyy coś mi się o oczy obio chyba ,że pytałaś kiedy jedziemy w góry? jedziemy 28 kwietnia rano i wracamy 3 maja :)

cos to jeszcze miałam ,ale.....tak-sklerozja:confused2::szok::-D

ahaaa-moja @ jakaś masakra:baffled:myślałam,że mnie zaleje a tymczasem ledwo leci-coś mi się wydaje ,że hormony nie pomogły na rozbicie torbieli:-(

reklama
MissBella, super, że szefowa tak dobrze zareagowała. Co do USG to zależy to od lekarza, jedni robią na każdej wizycie a inni tylko co jakiś czas, niektórzy robią w ciąży tylko 3 USG: w 11 - 14 tygodniu (sprawdzana jest m.in. przezierność karkowa i kość nosowa), 20 tygodniu ciąży (+/- 2 tygodnie, tzw. USG połówkowe, sprawdzana jest dokładnie budowa wszystkich narządów dzidziusia), 30 tygodniu ciąży (+/- 2 tygodnie).

Mama, myślę, że torbiel nie pęka a się wchłania - zmniejsza się aż zanika, czytałam, że często torbiele wchłaniają się po @, będzie dobrze, zobaczysz!

Do góry