reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielko to nie jest tak że te co nie chcą zachodzą,ja jak się wyluzowałam na miesiąc i odpuściłam to zaszłam.Myśle że jednak te staranki to ogromny stres ,który powoduje jakieś blokady. Życze Ci dużo spokoju i przyjemności z seksu:-)
Daria mnie też w poprzednich ciążach odrzucało od mięsa i mam chłopców. Nie mogłam kupować w sklepie mięsa,gotować parówek,otwierać lodówki a nawet odcedzać ziemniaków.Za to moja kumpela będzie miała chłopca i zajada się flakami,kebabem i kaszanką z grila.Więc jest różnie.

reklama
Marzycielko to nie jest tak że te co nie chcą zachodzą,ja jak się wyluzowałam na miesiąc i odpuściłam to zaszłam.Myśle że jednak te staranki to ogromny stres ,który powoduje jakieś blokady. Życze Ci dużo spokoju i przyjemności z seksu:-)
Daria mnie też w poprzednich ciążach odrzucało od mięsa i mam chłopców. Nie mogłam kupować w sklepie mięsa,gotować parówek,otwierać lodówki a nawet odcedzać ziemniaków.Za to moja kumpela będzie miała chłopca i zajada się flakami,kebabem i kaszanką z grila.Więc jest różnie.

mi najbardziej przeszkadza zapach jak dam przyprawy a tak to nie :) i jak juz nie bedzie czuc to jem ;p a parowki to wcinam z nadia jak glupia;p ale te przyprawy na mesie jaks tak mnie dusza ze zaraz mam mdlosci ;/

witam wieczorową porą:-)

my zaliczyliśmy po południu dwa wypady na plac zabaw plus wizytę u sąsiadki i jej córeczek:-) Marcello padł wykończony dniem dzisiejszym;-)

daria ja tak miałam w ciąży, że jak tylko poczułam zapach smażonego mięsa, to mnie na wymioty brało.. pamiętam M zrobił kiedyś pyszne tortille, ale jak tylko poczułam że smaży kurczaka do tego, to mi tak obrzydły, że sam musiał je jeść;-) piękny torcik, zdolna kuchareczka z Ciebie:tak: MMR to jest odra świnka różyczka, w 13/14 mcu

mama u nas też wicher straszny, ale to nie przeszkodziło nam w szaleństwach na placu zabaw:-D

andziak kochana, tulę.. bo mogę się domyślać, co przeżywasz, tym bardziej, że do poznania płci jeszcze tyle czasu...

truskafffka no to na jednym wózku jedziemy.. te cholerne cykle, takie długie i niejeden bez owu.. ale Twoja gin coś działa przynajmniej, moja mi póki co duphaston dała, będę brać o następnego cyklu, plus do tego dołączę ziółka.. kochana dasz mi namiar na tego sprzedawcę calcium z allegro?

pirania jak Krzysiu?

Ostatnia edycja:
witam wieczorową porą:-)

my zaliczyliśmy po południu dwa wypady na plac zabaw plus wizytę u sąsiadki i jej córeczek:-) Marcello padł wykończony dniem dzisiejszym;-)

daria ja tak miałam w ciąży, że jak tylko poczułam zapach smażonego mięsa, to mnie na wymioty brało.. pamiętam M zrobił kiedyś pyszne tortille, ale jak tylko poczułam że smaży kurczaka do tego, to mi tak obrzydły, że sam musiał je jeść;-) piękny torcik, zdolna kuchareczka z Ciebie:tak: MMR to jest odra świnka różyczka, w 13/14 mcu

mama u nas też wicher straszny, ale to nie przeszkodziło nam w szaleństwach na placu zabaw:-D

andziak kochana, tulę.. bo mogę się domyślać, co przeżywasz, tym bardziej, że do poznania płci jeszcze tyle czasu...

truskafffka no to na jednym wózku jedziemy.. te cholerne cykle, takie długie i niejeden bez owu.. ale Twoja gin coś działa przynajmniej, moja mi póki co duphaston dała, będę brać o następnego cyklu, plus do tego dołączę ziółka

pirania jak Krzysiu?

to ona byla na to szczepiona a nawet nie wiedzialam u nas sie nie pytaja kaza przyjsc i szczepi a nie wiem na co ;/

dziewczyny i ja dzis zlapalam dola...:-(
myslalam ze wszystko idzie ku lepszemu, cykle mi sie wydluzyly z 26 do 28dni, zniknely te plamienia brazowe przed okresem wiec myslam ze progesteron sie poprawil. a tu co ? dzis u mnie 25dc a tu znowu te plamienia :szok: kurde co jest grane???? znowu ten bol tak jak wtedy wiec domyslam sie ze to to samo :-( :-(oj i znowu mam pod gorke :-(

Hej Dziewczęta:-)

Ja dzisiaj dumna z siebie jestem zrobiłam wszystkie badania zapłaciłam niestety 120zł no ale czego się nie robi dla osiągnięcia celu:-) Nie zrobiłam PRL po obciążeniu ale Piranha na pewno ją zrobię w 7dpo a teraz zrobiłam zwykłą. Straszny nerwus jestem i nawet nerwowa na badaniach byłam bo przed pracą i się śpieszyłam....taka już moja natura i chyba w ciążę przy moich prawie 50 dniowych cyklach zajdę tylko z bromkiem ale to chyba nie przeszkadza w planowaniu płci?

Gal Ty jesteś taką znawczynią w leczeniu mój synek ma problem z uchem i co chwile antybiotyk i nic nie pomaga poradzisz coś na uszko żeby się polepszyło?

Truskafka cieszę się że jesteś pozytywnie nastawiona, ja do gina idę z wszystkimi wynikami badań 14 marca ciekawe co mi powie o moich pęcherzykach i ustawieniu cykli do czerwca.

Dziewczyny, że zapytam się o taką sprawę...od czerwca na pewno zaczynamy starania i myślę o pracy przy 1 dziecku nie pracowalam a teraz jakbym zaszła to muszę w pracy to oznajmić i boję się że od razu będę skreśolna i nie będę mogła wrócić....dla mnie dzidziuś jest najważniejszy ale jak najlepiej postąpić w takiej sytuacji czy np powiedziec pracodawcy że nam zależy żeby wrócić?

dziewczynki chciałam Wam życzyć spokojnej nocy-idę się kąpać i spać:-) do usłyszenia jutro, buźka

p.s. mam nadzieję, ze ta dzisiejsza cisza oznacza, że większość starających się ostro właśnie działa:-D

Mężulo nakupił mi truskawek na otarcie łez...kochany jest. Właśnie wcinam i jeszcze do was zaglądam

Mama, no to mnie pocieszyłaś z tymi hormonami, ja już po dupku (tak sądzę) mam problemy z cerą, zaczęło mnie wysypywać...a tu jeszcze mówisz że dupka urośnie ..NO WAY:rofl2:

Ewcik, nie pozostaje nic innego jak ogłosić, że NIE SPOCZNIEMY PÓKI NIE POCZNIEMY ;) i tego się trzymamy.
Ja poluję na calcium citrate od nich NowFoods.Com.PL: Witaminy i diety - kulturystyka

Marzycielka, tulę..

Noemi, chodzi ci pewnie o 14 kwietnia ;) trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
a pracodawcy bym powiedziała jak się sprawy mają

Piranha, wiem już jakie tabletki mam przepisane (zadzwoniłam do apteki) to Femoston Mite

Ostatnia edycja:
reklama
Dopiero teraz mam chwilkę by Was poczytać, Krzysiu dziś znów był strasznie humorzasty (marudzenie, krzyki, płacze, wymuszenia i te sprawy) a do godz. 22 nie miałam ani chwilki pomocy przy nim.

Mama
, na pewno w sobotę zdam relacje (do teściów tym razem nie jedziemy :-)) a może nawet uda mi się zamieścić na forum krótki filmik 2D lub 3D :-) Krzyś dziś czuje się na szczęście tyci lepiej, oby było już z górki ...i oby wraz z choroba minęły te jego humorki ale chyba za dużo wymagam :-D A kiedy w góry wybywacie? Pamiętam, że jakoś w kwietniu ...po świętach? To prawda, że ceny paliwa, tempo ich wzrostu przy jednoczesnej stagnacji w wypłatach wołają o pomstę do nieba :wściekła/y: U nas tez dziś straszne wichurzysko szaleje.

merylin, Gal tutaj kiedyś opisywała świetną kurację żelazową w diecie. Jest sporo różnych tabletek z żelazem, które mogą być przyjmowane w ciąży (mogą jednak nasilać mdłości) ale pojęcie niestety nie mam, które są lepsze, a które gorsze :-(

Daria, mnie w pierwszej ciąży odrzucało od mięsa a w drugiej nie ...cały czas tłumaczyłam to sobie tak, że przed zajściem w drugą ciążę jadłam niewiele mięsa (dieta dziewczynkowa :-)) stąd organizm upomniał się o swoje ;-), wybitnie za to odrzuciło mnie od wszelkich słodyczy tak do 16 tc. A torcik po prostu świetny, ślinka kapie na sam widok!

Andziak, śliczny suwaczek, za 10 tygodni będzie już wszystko wiadomo (że to córcia oczywiście :tak:), zleci ani się obejrzysz.

Truskafffko, masz super podejście, uda się szybciej niż myślisz, zobaczysz kochana!

Ewcik, nie kupuj na razie Calcium Citrate, czekaj na listonosza :-D Z Krzysiem już odrobinkę lepiej, dzięki kochana!

Marzycielko
, a w którym dniu cyklu miałaś owulkę? A Ty sprawdzałaś sobie podstawowe hormony (LH, FSH, estradiol, testosteron, progesteron i prolaktyna)?

Noemi
, też uważam, że warto wydać pieniążki by wiedzieć na czym się przysłowiowo stoi. Kiedy masz wynik? Trzymam kciuki by prolaktyna była niska :tak: A w tym 7 dpo i tak musisz raz jeszcze sprawdzić spoczynkową robiąc test czynnościowy :-), warto go zrobić bo czasem pozwala odróżnić prolaktynemię czynnościowa od organicznej. Z bromkiem na pewno szybko zajdziesz, z tego co pamiętam to pisałaś iż bardzo dobrze na niego reagujesz. A bromek w staraniach nie przeszkadza, dzięki niemu powinien wzrosnąć progesteron a to przecież bardzo dziewczynkowy aspekt planowania :tak:

Dobrej nocki dla wszystkich!

Do góry