reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

MissBella - ja miałam do tej pory usg na każdej wizycie i chyba tak już będzie do końca
Mama - będzie dobrze, pójdą precz paskudy!!!
Andziak - to niezłe masz jazdy w tej ciąży, pewnie to kobitka się kształtuje, podobno bardziej dają do wiwatu niż chłopcy,
moja sąsiadka ma 3 letnią Zosię, a Sonia to rosyjski odpowiednik naszej Zosi

reklama
Tasha nie nastawiam sie bo z kuba czulam sie podobnie przez 4 miesiace.Nastawilam sie i rozczarowanie bylo trudne.Ja mam wybrane Zosia od pierwszej ciazy i tak przechodzi z ciazy na ciaze.Z chlopcami zawsze mielismy problem.A co do staranek nie wiem czy byly dziewczynkowe bo wogole ich nie bylo...

Ostatnia edycja:
Gal moze twojego synka nie jadka by zachecila taka babeczka moja nadia juz prawie pol zjadla :) i mozna muffinki zrobic zamiast w formie :)
556138_214016145366421_100002741108781_297460_789853027_n.jpg

Andziak - a kiedy wybierasz się do gina??? to będzie twoja 1 wizyta w tej ciąży?
ściągaj dziewczynkę myślami, w 12-13 tyg będzie widać położenie nuba i po nim już można z dużym prawdopodobieństwem określić płeć

Witam
Ale u nas wieje dzisiaj , masakra i pogoda beznadziejna rano padało i sypał drobny grad, przez ta pogode okropnie mi sie spac chce, kawy nie pije bo karmie, ledwo chodze
MissBella to czy będziesz miałą robione usg na każdej wizycie zalezy od lekarza. ja miałam ten komfort, ze miałm na kazdej wizycie riobione a do tego 4D nic za to nie dopłacając
Andziak mnie tez sie wydaje, ze będziesz mieć dziewczynke

jestem ...byłam na zakupach;)
w Claire's nadal sa ciekawe promcje-znóww kupiłam sobie portfel , chustę arafatkę pomarańczową,dla Zuzy zestaw 6 par kolczyków i zestaw dla małej modnisi-kosmetyki...długo się zastanawiałam ,ale wzięłam-ja z tych mam wymagajacych i nie lubię jak sie dziewczynki malują ,maluja pazurki...no ale wzięłam...kiedyś to dostanie:tak:zapłaciłam za wszystko 43zł bo jest prom.1 + 1 gratis-wzięłam 4 rzeczy -zapłaciłam za 2 ;)podoba mi się to...
potem zaszłam do Superfarmu i tu już do śmiechu nie jest:-(pytałam o Ovitrelle i Pregnyl.
Truskafffka pisałam Ci ,że pregnyl kosztuje 20zł ,Ovitr.40zł.....
otóż:
Pregnyl kosztuje 60zł -jest domięśniowy więc trzeba od gina skierowanie na zastrzyk..
Ovitrelle kosztuje............189zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i to jest ampułkostrzykawka i można samemu podskórnie.
zrobiłam :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
połozyłam się kobiecie na lade i pytam z czego wynika ta różnica?????????????
powiedziała,że przeliczy mi dawkę bo są podane w różnych dawkach-jutro mam zadzwonić i poda mi w którym leku jaka dawka bo qrwa czymś się różnią skoro taka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok:

w tym wypadku nie wiem czy podejnmę się zakupu tego zastrzyku bo to jest masakryczna cena!!!!

Pirania.Tasha dzięki za wsparcie...mi mówiła ,że są 2 opcje-albo się zaczną kurczyć i się wchłoną albo pękną....

Daria ale śliczności zrobiłaś:))łątwe to??

piję mleko z kawą i wcinam orzechy włoskie(magnezik) ...hiehie
obiad dziś mało dizewczynkowy-żeberka na celbulce, ale D będzie miał radochę, uwielbia :)
a ja sobie ...brokułów zrobię:-D i żeberek troszkę skubne

Piranha, hehe czyli jednak nie namieszałam z tymi tabletkami dwufazowymi
Jak Krzysiu?

Mama, What THe Fuu..ck:szok:
niezła cena...no to nic tylko mam nadzieję że te tabletki co dostałam teraz rozruszają mi jajniki..
a ich cena taka sobie..45zl za opakowanie

ide odbyć mantrę z moimi jajnikami żeby się wzięły do roboty bo pójdę z torbami jak takie drogie zastrzyki będę musiała kupić...:szok:

Daria..nie no, zadziwiają mnie Twoje wynalazki, SUPER babka !!! :)

MissBella, miło że tak w pracy zareagowali na wieść o ciąży :)

jestem ...byłam na zakupach;)
w Claire's nadal sa ciekawe promcje-znóww kupiłam sobie portfel , chustę arafatkę pomarańczową,dla Zuzy zestaw 6 par kolczyków i zestaw dla małej modnisi-kosmetyki...długo się zastanawiałam ,ale wzięłam-ja z tych mam wymagajacych i nie lubię jak sie dziewczynki malują ,maluja pazurki...no ale wzięłam...kiedyś to dostanie:tak:zapłaciłam za wszystko 43zł bo jest prom.1 + 1 gratis-wzięłam 4 rzeczy -zapłaciłam za 2 ;)podoba mi się to...
potem zaszłam do Superfarmu i tu już do śmiechu nie jest:-(pytałam o Ovitrelle i Pregnyl.
Truskafffka pisałam Ci ,że pregnyl kosztuje 20zł ,Ovitr.40zł.....
otóż:
Pregnyl kosztuje 60zł -jest domięśniowy więc trzeba od gina skierowanie na zastrzyk..
Ovitrelle kosztuje............189zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i to jest ampułkostrzykawka i można samemu podskórnie.
zrobiłam :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
połozyłam się kobiecie na lade i pytam z czego wynika ta różnica?????????????
powiedziała,że przeliczy mi dawkę bo są podane w różnych dawkach-jutro mam zadzwonić i poda mi w którym leku jaka dawka bo qrwa czymś się różnią skoro taka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok:

w tym wypadku nie wiem czy podejnmę się zakupu tego zastrzyku bo to jest masakryczna cena!!!!

Pirania.Tasha dzięki za wsparcie...mi mówiła ,że są 2 opcje-albo się zaczną kurczyć i się wchłoną albo pękną....

Daria ale śliczności zrobiłaś:))łątwe to??

to ciasto jest bardzo latwe bierzesz przepis na babke i barwisz :) ja mialam z neta i taki nie ciekawy ten przepis malo jajek bylo ale bardz smaczny :)

reklama
Daria a czym barwiłaś ?

Truskafffka no żesz kur.....!!!! i tak dalej:-D
już nie będę kląć -cena masakra a żebyś widziała jak lekko farmaceutka ją podała:baffled: a mi się nogi ugięły-dobrze ,że blisko lady stałam......
żebym była pewna , że po tym zajdę to bym 3 kupiła...ale ja prędzej na zawał zejdę zanim zajdę:eek::eek::eek:

ja tosty wcinam...dzieci na górze,deszcz pada...rosołek wstawiony..

Do góry