reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dzięki Piranha :)
serio...dolina u mnie jest tak czy siak, ale wiem że dolina w ciąże za mnie zajdzie, więc podbródek lekko drgający w górę i seksimy się z nadzieją że jednak ktosik z tego wyjdzie

właśnie ziółka mi się parzą

ten femoston mite przepisywany przy menopauzie jak doczytałam:szok: no zobaczymy jak to będzie...

a tą prolaktynę kiedy mam robić?

reklama
Piranha nie robilam jeszcze tych badan. mieszkam w UK i nie wiem czy tutaj takie robia :confused: mialam nadzieje ze te suplementy mi pomoga i ze to tylko chwilowe. owulacje mialam ok.17dc (tak mi sie wydaje, niestety testu nie robilam :-().

Truskafffko, a to te tabletki przepisała Ci ginka? Ten lek zawiera białe tabletki z estradiolem (który ma wywołać owulację) oraz szare tabletki z dydrogesteronem (syntetyczny odpowiednik progesteronu). Podobno dydrogesteron działa 10–30 razy silniej niż podawany doustnie progesteron, nie hamuje owulacji i nie zwiększa podstawowej temperatury ciała. Czyli zapewne przez pierwszą połowę cyklu będziesz łykać białe tabletki a potem te szare. Co do prolaktyny to można ją zrobić w dowolnym dniu cyklu, niby zaleca się w fazie lutealnej gdyż wtedy jest troszkę wyższa ale sprawdzenie jej w fazie folikularnej da już ogólny pogląd na to czy PRL spoczynkowa jest w porządku i czy nie ma prolaktynemii czynnościowej (polecam więc sprawdzenie również PRL po obciążeniu). Tak więc wszystko jest kochana na dobrej drodze i mam przeczucie, że szybciutko ujrzysz 2 kreseczki na teście :tak: ...a może owulka w końcu przyjdzie sama, długie cykle po odstawieniu antyków to niestety norma a dziś masz dopiero 16 dc, ja tam jestem dobrej myśli :-)

Marzycielko, pomóc na prolaktynę może jedynie witamina B6 (reszta suplementów działa już tylko w kwestii planowania płci, hormonów nie ureguluje raczej), jeśli jednak prolaktyna jest mocno podniesiona to ta witamina może sobie nie poradzić :-( i wówczas lepiej zadziałać z lekami zbijającymi ten hormon.

Piranha ja już poprostu nie wytrzymałabym nie wiedząc w ogóle jak z tą moją PRL... wyniki mam jutro popoludniu ale kompa oddaję do naprawy i niestety zajrzę do Was dopiero w poniedziałek aż boję się ile będzie nadrabiania;-) na bromka ladnie reaguję bo zaraz zaszłam w ciążę:-) z synkiem zobaczymy jak teraz będzie. miesiączkę teraz mam obfitą ale w normie kiedyś miałam bardzo liche 2/3 dni a na 4 plamienie i koniec. Ja jakoś na luzie póki co podchodze do wszystkiego i jakoś przekonana jestem że z tą tajemną wiedzą nam się uda naprawdę Dziewczyny uda się:-)

Truskafka oczywiście, że chodzilo mi o 14 kwietnia:-) wiedziałam że bystre dziewczyny i będą wiedziały o co chodzi:-) dobrej nocki i do usłyszenia w poniedziałek owocnych staranek!!!!!!!!!

witam z rana:)
Piranha nadia tak samo nie daje mi zyc od tego szczepienia w nocy co chwile sie budzi ;/w dzien placze i marudzi... jeszcze do tego tak mnie gardlo boli ze cala noc nie moglam spac;/ padam na twarz;/
ja znowu mam ochote na same slodycze i owoce;p tonami bym jadla;/
milego dnia wszystkim :)

cześć dziewczynki

daria tor rewelacja najlepszego dla twojego męża.
mama widzę że nowy cykl zaczynasz wiec powodzenia!!!! może teraz się uda!
miss jak sie czujesz?
truskafka tulę cię mocno bardzo kochana... bądź cierpliwa rybcia

ja dziś ruszam do fryca
zrobiłam sobie wolne:) ah i jedziemy obejżeć auto... mam w planie kupno teraz:))

cześć dziewczynki

daria tor rewelacja najlepszego dla twojego męża.
mama widzę że nowy cykl zaczynasz wiec powodzenia!!!! może teraz się uda!
miss jak sie czujesz?
truskafka tulę cię mocno bardzo kochana... bądź cierpliwa rybcia

ja dziś ruszam do fryca
zrobiłam sobie wolne:) ah i jedziemy obejżeć auto... mam w planie kupno teraz:))

dziekuje ale torcik nie dla mojego meza tylko jakas pani u mnie zamowila dla meza :)
co polecicie na bol gardla kataru jeszcze nie mam ale czuje ze bedzie;/

dzień dobry

poszaleliśmy wczoraj a dziś spaaać mi sie chce
gardło mnie boli:wściekła/y:

Piranha,
tak te tabletki mi gin przepisała :)
mówiła właśnie że są dwa rodzaje-może źle napisałam że są dwufazowe, chodziło właśnie o to że są różne hormony na dwie części cyklu-pytałam o dupka, ale mówiła że właśnie te tabletki z drugiej połowy cyklu zawierają już progesteron

prolaktynę sobie zrobię, chcę jeszcze tarczycę zrobić-ale postaram się o skierowanie od lekarza ogólnego. I przy okazji prolaktynę zrobię :)

Noemi, no baaa dobrze gadasz, jasne że nam się uda ;) nawet jak chwilami jest pod górkę..to damy radę ;)

Daria zdrówka dla Was, sorki, ale nie wiem co na gardło w ciąży można brać...
ale dziewczyny na pewno zaraz pomogą ;)

Kinga
dzięki :) i owocnego polowania na nową furę :cool2:

reklama
Ja od rana w miare sie czuje ale popoludniu wieczor i nocka masakra.
Kupujcie suplementy dziewczyny.Ja nie zdazylam z calcium citrateMialam zamowic w marcu po wyplacie bo staranki od maja mialy byc.ah.

Do góry