reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja mialam raz w zyciu anemie 6 cos i tak mnie moj sasiad nastraszyl ze teraz to moge tylko isc i kupic sobie drewno i zbic grób ze zaczelam jesc duzo miesa;p ale mialam do tego tabletki na podniesienie i pozniej bylo ok :) buraczkow tez nie lubi? ja jadlam jakies ziele ale nie pamietam jakie bo ja lubie ziela pod kazdym wzgeldem ;p a to bardzo podnosilo hemoglobine

reklama
Gal - pisz i wyżalaj się, tu jak w rodzinie, jak nie porada to wsparcie duchowe...a dlaczego synek nie je? jest niejadkiem? jest chory/przeziębiony? czy są jakieś inne przyczyny?
mój synek też był szczuplutki i nie chciał jeść, kupowaliśmy jakieś specyfiki na poprawę apetytu, pomagało minimalnie i na krótko, ale on ciągle chorował na zapalenie gardła, miał wysoką gorączkę i ciągłe wymioty, okazało się, że ma chore migdały, jak miał 3 latka lekarze usunęli mu 3 migdał, jak skończył 6 lat usunęli pozostałe 2 migdały i skończyły się choroby jak ręką odjął, zaczął jeść z apetytem. Nadal jest szczupły ale bardzo mało choruje i wcina wszystko co mu się daje.

Andziak ja własnie dziś powiedziałam mamie-oczywiście nie przyjeła tego dobrze,ale ciesze się że mam to za sobą.To było naprawdę trudne.
Czuje jakby kamień spadł mi z serca.

Daria-herbatek dla niejadka nie próbowałam, ale poszukam, daje mu bioaron c na apetyt, ale niestety wogóle na niego nie działa. Wczęsniej sporo jadł, i ładnie przybierał na wadze, choć zawsze byly problemy, żeby zajdł, to nawet bajki mu właczałam byle zjadł. A teraz nawet to nie działa, i to nie jest normalne, że dziecko je dopiero o 13 te jub 14 pierwszy posiłek. ZAczęło się nagle jak poszedł do przed przedszkola, teraz patrzę na datę równo miesiac temu jednak już minął i wtedy zaczął odmawiać jedzenia, nie skutkuja nawet bajki, ani przekupstwa, że gdzieś pójdziemy, albo coś kupimy.
Słodkie typu naleśniki to nie chce jeść, raz może zdarzyło mu się,że zjadł kawałeczek ,ale pózniej znowu nie chciał. Ze słodkiego to jeszcze zje chlebek chrupki z dżemem truskawkowym,ale to przecież bez wartośco odżywczych razczej. Jeszcze zje trochę rosołku i tylko jedyna zupę jaką je to jest własnie rosól. A Jedyne co lubi to kabanoski SOkołowa złote, ale to sama chemia.
Daria - jakie to szczęście, jak dziecko je bez żadnych problemów, wtedy to aż chce sie cos robić, bo wiesz, że dzecko to zje.

Daria-herbatek dla niejadka nie próbowałam, ale poszukam, daje mu bioaron c na apetyt, ale niestety wogóle na niego nie działa. Wczęsniej sporo jadł, i ładnie przybierał na wadze, choć zawsze byly problemy, żeby zajdł, to nawet bajki mu właczałam byle zjadł. A teraz nawet to nie działa, i to nie jest normalne, że dziecko je dopiero o 13 te jub 14 pierwszy posiłek. ZAczęło się nagle jak poszedł do przed przedszkola, teraz patrzę na datę równo miesiac temu jednak już minął i wtedy zaczął odmawiać jedzenia, nie skutkuja nawet bajki, ani przekupstwa, że gdzieś pójdziemy, albo coś kupimy.
Słodkie typu naleśniki to nie chce jeść, raz może zdarzyło mu się,że zjadł kawałeczek ,ale pózniej znowu nie chciał. Ze słodkiego to jeszcze zje chlebek chrupki z dżemem truskawkowym,ale to przecież bez wartośco odżywczych razczej. Jeszcze zje trochę rosołku i tylko jedyna zupę jaką je to jest własnie rosól. A Jedyne co lubi to kabanoski SOkołowa złote, ale to sama chemia.
Daria - jakie to szczęście, jak dziecko je bez żadnych problemów, wtedy to aż chce sie cos robić, bo wiesz, że dzecko to zje.

te herbatki sa w aptekach i duzych sklepach spozywczych :)
no naprawde moja mama mowi ciekawe czy drugie dziecko tez tak bedzie jadlo jak nadia ona co chwile wyciaga cos z lodowki i je .. mogla by dac troche apetytu twojemu synkowi napewno by jej to nie zaszkodzilo :)

Oto moja sypialnia (nie jest jeszcze skończona, do wymiany został grzejnik a w oknie będą drewniane, beżowe żaluzje "50"...

P1040081.jpgP1040082.jpgP1040083.jpg

Właśnie udało mi się wcisnąć mu rosołek, na śniadanie przed 12. ALe chociaż coś, lepsze to niż nic.

Tasha-
jak już wczesniej pisałam zaczęło sie jak poszedł do przedszkola, a potem tydzeń temu był chory na wirusowe zapalenie gardła,wec myslałam jak mu przejdzie to może zacznie jeść, ale nie.
Lekarka w przychodni mówiłą, że możeon tak to przedszkole przeżywa, ale już nie chodzi przez tę chorobą i nie będzie już chodził, ale z drugiej strony on strasznie, ale to strasznie chciał chodzic do przedszkola i codziennie prosił, aby tam iść.

Daria- no czasami terapia wstrząsowa w postaci sąsiada jest potrzebna i dobrze, bo chociaż skutek był dobry.
Ja sposoby na anemię mam, byle tylko chciał jeść to co mu podaje i pić.
Missella- bardzo ładna sypialnia:tak:

Czarodziejko- też Ci miałam napisać, że super urządziłaś domek. Czy ja coś źle zrozumiałam, że Ty chce się jeszcze budować, czy to chodziło o obecny domek?

Piranha- dzieki kochana, jak żyjesz, jak Krzysiu?

Mama05- heloł!

Agulek
- halo, odezwij się!

Miss Chyba troche przesadzasz z tym "bezgusciem". Bardzo fajnie masz w sypilani..Co ty bys tam chciala robic...jesli chciala bys uzyskac "cieplejszy efekt" zeby bylo bardziej przytulnie...mozesz polozyc tapete wzorzystą, jakies obrazki no i napewno zaslony....to sa rzeczy ktore daja cieplo w pomieszczeniach...cieplo wizualne...ale Kochanie ze mnie zaden spec.Uwazam ze masz bardzo bardzo Ladnie!!!!!!

Gal- Szczerze mowiac nie wiem co Ci radzic w spr SynKa...
Konsultowalas to z lekarzem?
Wierze Ci ze sie denerwujesz i przezywasz bo moj Maciej mial taki okres ze zanim poszedl do przedszkola tez malo jadl..i czasem ja sie narobilam przy obiedzie a On nic nie tknal...byly okresy ze tylko kaszke chcial a mial ponad 2 lata!!!!!! Jego zywienie bardzo sie zmienilo w przedszkolu!!! Teraz nie ma z nim zadnego problemu w tej materii! Miejmy nadzieje ze i Twojemu synKowi sie odmieni...
Gal Tak chcemy sie jeszcze budowac bo ten dom to jest blizniak.

AndziaK- oj nie zazdroszcze tego czekania na poznanie plci...Wiem jak musi to byc dla ciebie trudne...i te mysli ktore krążą w glowie...ale trzymaj sie...

reklama
Czesc dziewczyny
Witam po weekendzie, ostatnio mało pisze ale staram się czytać.
MissBella pięnie masz w sypialni
Czrodziejko suuuuper wystrój, tez bede wymieniac firanki na nowe tylko nie mam czasu żeby jechac do krawcowej ( ostatnio na nic nie mam czasu)
Gal też nie pomoge bo u mnie jest taka sytyacja jak u Darii, dzieci wcinaja wszystko a nawet za dużo, wiem tylko że koleżanki kupowały różne syropy na apetyt i to pomagało
mama witaj

Do góry