reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Byl poranny tez jestem w 7 tyg.kolor moczu batdzo ciemny.Jak wlalam troche to nic nie bylo dopiero jak dolalam reszte to tak jakby ta soda sie mieszala z moczem i wtedy wyszedl ten osad

reklama
hellołłł!!!
chociaż słońce to jednak chłodno coś dzisiaj...
Ewcik i Gal - &&&&&&&&&&&&&&&&&& za staranki w najbliższym cyklu
Mama - żeby torbiele poszły precz!!! a wtedy za staranki!
Pirania - dasz radę z dzieciaczkami, myślę, że im mniejsza różnica wieku tym lepiej się dzieci dogadują, ja niestety bardzo dłuuuuuugo nie chciałam mieć 2 dziecka, w ogóle o tym nie myślałam i dopiero jak mnie naszło...masakra...15 lat różnicy!!! a 3 dzieciątka nie planuję...
Andziak - moja ginka stwierdziła płeć w 16 tyg, więc jak dzidzia się dobrze ułoży i zechce współpracować będzie raczej już widać, zawsze to o 1 miesiąc krótsza męczarnia... pewnie liche pocieszenie... można jeszcze jakieś wnioski wyciągać na podstawie ułożenia nuba w 12-13 tyg ale to chyba nie daje 100% tylko większe lub mniejsze prawdopodobieństwo, co do testu to nie pomogę, bo nie robiłam żadnego, ale dziewczyny robiły ten z sody, więc na pewno napiszą jak go wykonać...a w jakim wieku są twoi chłopcy???
Daria - odliczasz dni do 3 kwietnia???

zauważyłam, że zaczynają mi lekko puchnąć nogi w kostkach...czy to nie za wcześnie?

ten z sody nie wiem ale jak np robilam ostatnio to zero reakcji nawet jak zamieszalam .. dlateg ten test taki nie pewny dla mnie bo na poczatku ciazy sie zburzylo a na drugi dzien jak robilam nie bylo nic wiec ciezko stierdzic ;p

tasha nom juz nie moge sie doczekać ale ja i tak wiem ze to będzie Brayan :tak:nie wiem ale mam takie mocne przeczucie :)

Dzień dobry :-)

Wreszcie Was nadrobiłam bo nie było mnie cały weekend, dzisiaj mam wolny dzień, czekam na kuriera bo zaraz będzie ze sprzętem AGD do mojej nowej kuchni...

Czarodziejko
brak mi słów żeby opisać jak piękne masz wnętrza, zazdroszczę gustu, sypialnia boska, zaraz zrobię fotke mojej sypialni i zobaczysz jakie bezguście ze mnie przy Twoim wyczuciu i smaku:tak:

Andziak współczuje mdłości, mnie muli czasami rano ale nie przeszkadza mi to, bardzo leciutko, zresztą wogóle nie czuje się, że jestem w ciąży, popsuła mi się tylko cera, mam strasznie suchą skórę, wypryski i jakieś uczulenie, nie mogę na siebie patrzeć w lusterku.

Gal kochana przytulam, nie mogę nic doradzić bo się kompletnie na tym nie znam.

Mama &&&&&&&&&&&&&&&&&& za bezbolesną @

Ooo lecę bo kurier właśnie przyjechał...

Ostatnia edycja:
do Nadii nie mialam zadnego nie myslalam o tym ale jak szlam kupowac ciuszki czy cos a nie wiedzialam to patrzylam tylko na rozowe a moja mama nie wiedzac co mam kupila same sukienki ;p siostra od poczatku mowila ze corka bedzie i byla teraz ona mowi ze bedzie tez corka :) a ja mowie ze chyba synek ;p

Witam WAs poniedziałkowo!

Dziewczyny, jestem załamana, mój synek dalej nie chce jeść, odmawia dzisiaj znowu wszystkiego, wczoraj zjadł jak zwykle bardzo mało 3 x niewielkie posiłeczki. Jest blady jak ściana, sińce pod oczami, chudziutki się zrobił, ale on nie będzie jadł. Ja już tym jestem tak wykończona, że poryczałam się z tej bezsilności. Jak ja mam się starać o dziecko, jak ciagle jakieś problemy, z czegos takiego to na pewno dziecka nie będzie przy takich stresach. A nie umiem już się nie denerwowoać , bo to już czwarty tydzień jak jest taki stan i widać po nim, że mi mizernieje każdego dnia. Anemię, to juz ma na 100% i nic nie mogę z tym zrobić, bo on nie chce jesć.
przepraszam, że do Was piszę, ale czuję się kompletnie sama z tym problemem, mąż idzie sobie do pracy , wraca póżno i niech się zona martwi co z tym zrobić, nawet do mamy nie mogę się wyżalić, czy prosić o wsparcie, bo jej już nie ma na tym świecie.
Sorki, że tak z rana to piszę... Wybaczcie...

Andziak - lekarz powinien Ci powiedzieć, jeśli będzie pewny na 100%, bo przecież Ty zwariujesz jak tak się będziesz zadręczać...a taki stres na pewno nie służy dziecku i w domu pewnie też Wam nie pomaga...

reklama
Witam WAs poniedziałkowo!

Dziewczyny, jestem załamana, mój synek dalej nie chce jeść, odmawia dzisiaj znowu wszystkiego, wczoraj zjadł jak zwykle bardzo mało 3 x niewielkie posiłeczki. Jest blady jak ściana, sińce pod oczami, chudziutki się zrobił, ale on nie będzie jadł. Ja już tym jestem tak wykończona, że poryczałam się z tej bezsilności. Jak ja mam się starać o dziecko, jak ciagle jakieś problemy, z czegos takiego to na pewno dziecka nie będzie przy takich stresach. A nie umiem już się nie denerwowoać , bo to już czwarty tydzień jak jest taki stan i widać po nim, że mi mizernieje każdego dnia. Anemię, to juz ma na 100% i nic nie mogę z tym zrobić, bo on nie chce jesć.
przepraszam, że do Was piszę, ale czuję się kompletnie sama z tym problemem, mąż idzie sobie do pracy , wraca póżno i niech się zona martwi co z tym zrobić, nawet do mamy nie mogę się wyżalić, czy prosić o wsparcie, bo jej już nie ma na tym świecie.
Sorki, że tak z rana to piszę... Wybaczcie...

mojej kuzynki dziecko nie jadlo ale to byla wina matki bo twierdzila ze jak nie wola jesc to nie jest glodne ;/ i trafilo jej do szpitala za waga 9 kg 3,5 letnie dziecko w szpitalu powiedzieli ze jest na wykonczeniu .. ale na szczęście dobrze sie skaczylo ale matka dalej glupia jesc mu nie daje ... ale jej problem;/

a probwalas moze te takie herbatki dla nie jadka ? nie wiem czy one pobudzaja do jedzenia czy co ale duzo ludzi widzialam ze je kupuje :) a np jakis naleśników gofrów tez nie chce jesc? takich rzeczy na slodko ?
ciezko mi cos poradzic bo moja nadia je za 5 ;/ ale licze ze bedzie dobrze ...a np moze on poprostu nie je duzo ale wagowo zawsze lapie sie w normie moja siostra taka byla :) a pozniej jadla jak za pieciu :)

Do góry