reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
cjie9xh4yb.gif
jest tam kto :-p

hej kochane:-)

jak Wam minęła niedziela?u nas fajnie, najpierw obiad u rodziców /mało związany z dietą, bo ogórkowa, a na drugie sosik z mięsem, ziemniakami i kapustą-ja zjadłam tylko zupę i kromkę chleba z kapustą/. Potem pojechaliśmy do lasu na 3 godzinny spacer.. Marcello wykończony, właśnie M go kąpie..

mama fajna ta stronka, tylko ciekawe, czy przy nieregularnych cyklach ma to odwzorowanie.. chyba nie:-(

pirania nie wiem, jak Ci dziekować kochana- zrewanżuję się:tak:kochana, to ja też poproszę o wytyczne na następny cykl, bo wtedy chcę zacząć działać;-)

czarodziejka wow, zazdroszczę, że mozesz sobie tak pospać:tak: ja to przed 6 pobudka, jak zwykle:dry:

andziak a czemu do lipca będziesz czekać z poznaniem płci?

tasha jak samopoczucie?:-)

daria fajny emotikon:-D

Andziak no faktycznie, do lipca to daleko jeszcze, a Ty się wykończysz tym myśleniem i zadręczaniem się:-(

FaKtycznie tu pusciuchno:)))))
Mama- ZaslonKi zawieszone ale...nie mam jeszcze lambreKinu....a lambrekin to caly efekt...No nic wstawiam fote...Ahhh i zdjecie nie oddaje faktycznego koloru zaslon...

IMG_0799.jpgIMG_0800.jpg

Andziak a nie chcesz zrobic sobie testu na plec? niektorym dziewczynom sie sprawdzil
test-okreslajacy-plec-dziecka-nowosc.jpg

Badanie można wykonać od 10tygodniu ciąży z pierwszego porannego moczu.
Wynik w ciągu 2 minut !
Od 14 tygodnia badanie testem daje prawie 100% pewność!

Ostatnia edycja:
czarodziejka wow:szok:przecudnie masz dom urządzony, z wielkim smakiem:tak:

andziak może sprobuj tego testu, o którym pisze Czarodziejka, zawsze będziesz wiedziała, na czym stoisz /jeśli faktycznie daje on taką pewność, to może warto?/

AndziaK- Wielu dziewczynom sie sprawdzil choc tez sie chyba zdarzylo ze komus sie nie sprawdzil ale z tego co wiem raczej sie sprawdza. Ja gdybym byla w ciazy napewno bym zrobila:)
Wiadomo to tylko test....On chyba bazuje na Ph jesli dobrze pamietam...wiem ze Kilka dziewczyn z tego forum robilo i sie spradzal..

reklama
Dziś niestety kolejny ciężki dzień, Krzysiu kaszle, od kaszlu wymiotuje a do tego jeszcze ma katar, był dziś nieziemsko marudny i płaczliwy i dał mi naprawdę w kość, mam nadzieję, że chociaż tej nocy pośpię dłużej jak 2 godziny w ratach.

Czarodziejko, dzięki kochana! Ja już 3 dziecka na 100% nie będę planować :-) Zależało mi na małej różnicy wieku by dzieciaczki miały ze sobą lepszy kontakt i by szybciej mieć za sobą te początkowe lata dziecka kiedy to człowiek nie ma na nic czasu i ciężko mu się gdziekolwiek "wyrwać" (siostra ma dzieci w wieku 4 i 6 lat i wszędzie już z nimi jeździ, ma też już czas wyłącznie dla siebie a początki były dla niej również dość trudne). Ale się uśmiałam z Twoich opowieści o sąsiadach :-D Boskie zasłony i w ogóle wystrój wnętrza, masz niesamowity gust!!! A w te testy na płeć to nie wierzę, one mierzą raczej po prostu pH moczu, dziewczyny robiły eksperymenty i np. po wyniku "chłopiec" na teście zakwaszały organizm witaminą C czy żurawiną i testy wskazywały nagle na dziewczynkę. pH moczu w ciąży nie ma według mnie żadnego związku z płcią dziecka, np. na ostatnim badaniu pH wyszło mi aż 8 (wcześniej co miesiąc wynosiło 6) więc test wskazałby na pewno chłopca ...a w moim brzuchu grasuje mała dziewczynka :-D

Gal, ja bym spróbowała staranek dzień po pozytywnym teście jak tylko zniknie EWCM, wydaje mi się, że u Ciebie znika on najpóźniej w dniu owulki ale jeszcze przed samą owulacją :tak:

Andziak, dieta i suplementy dziewczynowe mogą sprawić, że nawet w okolicy owulacji nie będzie rozciągliwego śluzu a pH będzie niskie, u mnie z cyklu na cykl śluz o cechach płodnego zanikał, w dniu owulacji (ale jeszcze przed owulacją) nie miałam już go wcale. Często śluz zmienia się w okolicy 12h po owulce - robi się gęsty, lepki a pH bardzo spada, stąd m.in. tak wysoka skuteczność metody "O+12". W fazie lutealnej śluz ma już raczej niskie pH, ja z ciekawości sprawdziłam pH śluzu w ciąży i było niskie (4-4,5). Co do jonów to podobno ujemne sprzyjają poczęciu dziewczynki a dodatnie - poczęciu chłopca. Płeć bez problemu powinien lekarz rozpoznać już w 16 tc, naoglądałam się dziesiątek zdjęć USG z tego tygodnia ciąży i raczej nie idzie już pomylić chłopca z dziewczynką. Na USG 3D można spokojnie iść w 16 tc.

Ewcik, bardzo chętnie pomogę i nie ma za co kochana!

Miłych snów dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
Do góry