reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nadaję do Was z ogrodu STOP
siedzę pod płaczącą wierzbą STOP
słonko świeci STOP
dzieciaki latają STOP
mąż naprawia Domisia rower STOP
herbata wystygła STOP:-D:-D

Aguska ja biorę dupka na zalecenie gina.dupek i inne hormony mają mi rozbić 3 torbiele..

Andziak to słuchaj tego głosu:tak:który Ci mówi ,że to Zosia:-)

reklama
jak sie ma ogrodek to wlasnie fajnie a ja tu w niemczech nie mam a nie mam sily siedziec od rana do nocy na plac zabaw;/ a ona to tak zawsze czy zima czy lato ;/ tylko przed ciaza nie bylam tak zmeczona jak teraz;/
matko bylismy na zakupach padam z nadia gdzies isc to katastroafa;/

właśnie wróciliśmy z przejażdżki rowerowej-dzisiaj to naprawdę padam na twarz;-) a jeszcze wieczorem się umówiłam z koleżankami na pogaduchy w kawiarni..
właśnie spożywam jogurt naturalny wymieszany w kakao-jak się nie może co się lubi, to się lubi, co się może:-D
mama zmieniłabym mu te rolety, tylko trochę szkoda mi kasy wydawać, bo te mają nawet nie 2 lata..

gal nie wiedziałam o tej pietruszce.. tyle, ze jej były mikroskopowe ilosci:-D kochana a do tej sałatki brokuły dajesz gotowane?a ogórki kiszone i kukurydzę można? acha i jeszcze jedno pytanie-ile łykasz wapnia i magnezu dziennie?

Daria no ciężko mi jest wyobrazić sobie, że jestem w ciąży i się za synkiem uganiam:baffled:

hej laski
To i ja dołaczam do Klubu "padajacych na twarz":)
Prace ogrodowe wyKonane a do tego poszlam z maKsiem na spacer do lasu...pozniej jeszcze do sKlepu//i to na piechote...wrocilam..ugrillowalam Kurczaczka w ziolach i leze:)))))
Zaraz Maz ze starszym przyjedzie i wezma maksia...a ja chyba przytne Komara...

Dziewczynki Buziaczki i do potem..

Mama05- ja wg tego kalendarzyka robiłam drugiego synka, oczywieście w dni kiedy miało być większe prawdopodobieństwo dziewczynki... Ale dzieki, za chęci:-)

Muszę spróbować z makaronem Twoją sałatkę:)

Ewcik- z tego co wiem to kukurydzę można, ale ogórki kwaśne już nie, ale jak już bedziesz w ciąży to hulaj dusza... Ja jeszcze przed dodaniem pora troszeczkę go solę, aby zmiekł i dopiero potem dodaję do sałatki:)
A brokuła gotuję 5 minut, można nawet 4 lub 3 jak ktoś lubi twardszy, wrzucam na wrzątek.
łykam dwie tabletki dziennie calcium citrate , łacznie 600 mg Ca i 300 mg Mg.

Daria- mam ten sam problem aby wyciągnąć synka do domu z placu zabaw, łączę się w tym:)
Daria - poprawiło się trochę z tymi sprawami?

Czarodziejko- nalezy się zasłuzony odpoczynek:)

Ostatnia edycja:
Mama05- ja wg tego kalendarzyka robiłam drugiego synka, oczywieście w dni kiedy miało być większe prawdopodobieństwo dziewczynki... Ale dzieki, za chęci:-)

Muszę spróbować z makaronem Twoją sałatkę:)

Ewcik- z tego co wiem to kukurydzę można, ale ogórki kwaśne już nie, ale jak już bedziesz w ciąży to hulaj dusza... Ja jeszcze przed dodaniem pora troszeczkę go solę, aby zmiekł i dopiero potem dodaję do sałatki:)
A brokuła gotuję 5 minut, można nawet 4 lub 3 jak ktoś lubi twardszy, wrzucam na wrzątek.
łykam dwie tabletki dziennie calcium citrate , łacznie 600 mg Ca i 300 mg Mg.

Daria- mam ten sam problem aby wyciągnąć synka do domu z placu zabaw, łączę się w tym:)
Daria - poprawiło się trochę z tymi sprawami?

Czarodziejko- nalezy się zasłuzony odpoczynek:)

bylo dobrze i znowu stanelo w miejscu:) a codzinnie robie sobie wieczorkiem wode a rano pije :) ale i tak jest lepiej niz bylo :)

Widzę, że nie tylko ja mam dziś powera do sprzątania, coś musi być w powietrzu :-D

Gal
, ale u Ciebie ten EWCM chyba znika w dniu owulki ale jeszcze przed pęknięciem pęcherzyka? Jeśli tak to jest to wymarzona sytuacja do staranek o córcię! :tak: Minimum godzinę przed zażyj na wszelki wypadek Sudafed, połknij żurawinę ...no i godzinę przed możesz zrobić irygację i zaaplikować Sylk by ułatwić plemnikom wyścig do celu :-) Co powiesz na taki plan działań na następny cykl? :-) W dniu spodziewanego pozytywa rób testy co 4 godziny żeby dokładnie określić moment piku LH. Życzę by synek szybko nabrał apetytu bo nie dziwię, że się o niego martwisz :-( Ryż brązowy podobno też jest w porządku. Zapomniałam Ci napisać - to bardzo dobry pomysł by na kilka dni przed owulką zwiększyć suplementację wapnia do 1200 mg, gdzieś nawet o tym czytałam na in-gender.

Ewcik, w przyszłym tygodniu wysyłam Ci paczuszkę, przez to choróbsko Krzysia nie dałam rady w tym tygodniu ...coś Ci tam jeszcze dorzucę oprócz pasków pH :-) Można jeść przy diecie dziewczynkowej marchewkę z groszkiem.

Mama, pozazdrościć powera i organizacji pracy! :-) A ten kalendarzyk to po prostu wyznacza prawdopodobieństwo poczęcia danej płci z metody Shettlesa :-)

aguska, dziewczyny biorą dupka by zwiększyć ilość progesteronu w 2 fazie cyklu i tym samym szanse na ciążę. Poziom progesteronu zwiększa też witamina B6 - i co jest ważne rośnie wówczas produkcja tego hormonu przez nas organizm (co sprzyja poczęciu dziewczynki) a jednak duphaston czy luteina to sztuczne dostarczanie tego hormonu z zewnątrz.

Ostatnia edycja:
reklama
witam wszystkich w czasie letnim Zobacz załącznik 450204
kawa dla tych co nie dospali
98571.1314.gif

szkoda ze godzine krocej spimy;p
dobrze chociaz ze pogoda dopisuje Zobacz załącznik 450205Zobacz załącznik 450206Zobacz załącznik 450207
milej niedzieli

Do góry