reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam z rana zakrecona i z mdlosciami.Mamie nie powiedzialam.Mieszka z nami.Wiec nie mam teraz zdrowia na sluchanie gadania z jej strony.
Ja kilka razy zmierzylam ph sluzu juz w ciazy i caly czas 4, 5 to normalne? szkoda ze zaniedbalam i nie mierzylam w lutym.

Witam sobotnio z pracy :)
po pracy chłopaki przyjeżdżają i ruszamy w świat do znajomych, wracamy jutro ;)
D ma listę rzeczy do zabrania spisaną...ciekawe czego jednak zapomni:-D

Ewcik oo widzisz, kiełkownica to coś dla mnie ;) jak to działa?

Piranha czyli moja wczorajsza kolacja o 22:30 to tak w sam raz pod dietę dziewczynkową..buhaha
nie ma takiej możliwości żebym kładła się spać bez jedzenia i do 12 była bez jedzenia..ja jednak mam jakieś problemiki z tą moją glukozą, jakbym miała taką przerwę w jedzeniu to bym trzęsawki dostała. Ale można się ratować delikatnymi śniadaniami i kolacjami-o niskim indeksie glikemicznym, jak sądzę ;)

Mama ja do śniadania w pracy zasiadam, potem kawka..może wpadniesz chociaż z herbatką ;)

Andziak uuu mdłości...
wiem że to marne pocieszenie, ale serio czuję u ciebie dziewczynkę :)

Czarodziejka toś mnie obudziła:-D

Witam weekendowo,

Niestety Krzysiu dalej kaszle (rano miał chyba 5-minutowy atak, oczywiście też z tego wszystkiego zwrócił) a do tego w nocy miał nos zatkany ...a myślałam, że już z górki.

Ewcik, kiedyś ktoś tu napisał o tej żurawinie i poronieniach, szukałam i nic nie znalazłam na ten temat, wręcz polecana była w ciąży kobietom na infekcje układu moczowego (cytat urologa: "Suszona żurawina może być stosowana w ciąży jako profilaktyka nawracających infekcji układu moczowego. Owoce żurawiny od lat stosowane są z powodzeniem w profilaktyce zakażeń pęcherza moczowego i nie stanowią zagrożenia dla płodu. Należy pamiętać, że nawet bezobjawowa infekcja układu moczowego u ciężarnej stanowi wskazanie do leczenia."). Ale oczywiście można ją zażywać (witaminę C również) tylko do owulki skoro zależy nam na niskim pH tylko przed nią. A godzinami posiłków się nie przejmuj, zdrówko najważniejsze i ja też nie dałabym rady bez porannego mleka z płatkami :-) ...a jak widać w staraniach o córcię mi to nie przeszkodziło ;-)

Czarodziejko, chętnie przysiądę się z kawką :-)

Andziak
, u mnie pH zawsze wychodziło 4,5 ale nie wiem czy nie mam po prostu "low ionic strength" - wówczas paski pH pokazują cały czas taką samą niską wartość (w przedziale 4-4,5), krótko mówiąc nie działają. Ja naprawdę mam przeczucie, że zamieszkała w Twoim brzuchu mała królewna :tak:

Truskafffko
, ja też zawsze jadałam późne kolacje a płatki z mlekiem wcinałam niemal zaraz po wstaniu z łóżka, nie ma co aż tak się katować, zdrówko ważniejsze :-) ...też uważam, że można to zamienić na mniej drastyczny wariant czyli tak jak piszesz: śniadania i kolacje o niskim IG.

Gal, jak samopoczucie? ....mam nadzieję, że smutki poszły precz.

Mama, dziś już 12 dpo (ale to zleciało), kiedy dupka odstawiasz?

Witam wszystkich w ten sloneczny dzionek:-)
Andziak jak sa mdlosci to dobry znak na corke :)ph 4,5 na coreczke bardzo dobre :)
Piranha spróbuj syrop z mleczu dla synka jesli masz dostep bardzo skuteczny jest :)
macie jakies metody zeby dziecko nie chcialo caly czas isc na plac zabaw albo zeby z niego chcialo isc do domu ? wczoraj do 20 na plac zabaw siedziala i jak ja wzielismy to ryk kwik i niczym nie idzie jej przekupic wytlumaczyc i dzis znow to samo;/ ciagle husiu husiu oszalec idzie;/

uffff,ale się nasprzatałam a jeszcze muszę połogę umyć, obiad zrobić i za okna wypadałoby się zabrać...i jeszcze żeby mi się chciało tak, jak mi się nie chce:-D

mama my mamy zwykłe rolety, ale niestety jasne:baffled:

czarodziejka rzeczywiście maleńka dziewczynka się urodziła-w terminie?

andziak przytulam mocno

Ostatnia edycja:
Witam Sobotnio
Komu kawke komy? Bo ide do domu:)))))

Dowiedzialam sie wczoraj ze moja sasiadka urodzila 21marca:))))) Maja synka i teraz mala coreczke 2900 i 51...taka kruszyna:))))) Myslalam ze sasiadka przysle smska jak obiecala ale dowiedzialam sie od meza ktory sam teraz jest z synem.
Mama- BuziaKowce

moja nadia byla jeszcze lezejsza ale dluzsza:) pamietam jaki strach bylo wziac na rece :) bo to takie malutkie bylo:) fajna date sobie dzieciatko wybralo:)

truskafffka takie cuś mam http://sklep.sekretyzdrowia.pl/kielkownica-naczynie-kielkowania-p-174.html w parę dni masz mnóstwo pysznych kiełków:tak: jak kupiłam w sklepiej ze zdrową żywnością. Kochana a śniadania i kolacje z niskim IG to co na przykład?

pirania kaszel i katar u dzieciaczków, to chyba najgorze, co może być.. bo spać nie mogą i się duszą.. my też to teraz przerabiamy, na szczęście bez gorączki i wymiotów.. dużo zdrówka dla Krzysiaka, niech choróbsko idzie won

Ostatnia edycja:
Mnie mdli dokladnie od dnia zrobienia testu...
Z Kuba mialam tak samo.
No juz jest fasolka lub groszek tylko mama nie wie co...
Jak ja na swieta wysprzatam jak mam balagan ze szok.O 19 juz padam z nog.

reklama
Ewcik tu masz przykąłdowe śniadania niskim IG Śniadania | Dieta Niskoglikemiczna Na tej stronie też są obiady, kolacje i lista produktów o niskim, średnim, wysokim poziomie IG
Możesz też sobie wygooglać różne rzeczy, sporo tego jest ;)

JA coś tam wybieram i kombinuje. Generalnie staram się jeść zgodnie z dietą cukrzucową(miałam w ciąży) jem częstsze i mniejsze posiłki.
Na śniadania mleko z płatkami; kromkę wieloziarnistego chleba z serem białym/żółtym, serkiem do smarowania; jogurt z płatkami;
czasem zaszaleję z jajecznicą czy czymś takim. Jak mam na coś ochotę to sobie też nie odmawiam, żeby nie zwariować hehe

Do góry