reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

posprzątałam balkon, zdjęłam zasłony do prania, umyłam 4 duże okna balkonowe, położyłam Małego i padam na pysk jeszcze muszę podłogi pomyć i obiad zrobić... mam dość

andziak a próbowałaś na czczo migdały /bez skórek, bo powodują zgagę/ jeść albo jakiegoś rogalika, suchą bułkę? może to jakoś ulży Twoim mdłościom? kochana, Ty się teraz oszczędzaj, a rodzinka niech sprząta

truskafcia dzięki za linka, na pewno poczytam:tak: /jak się w końcu ogarnę z tym sprzątaniem/

ciekawe, co u Gal..

reklama
Witam się sobotnio!

Dziekuję wam za dobre słowo, u mnie dzisiaj lepiej, choć jak pomyślę, że to już moja końcówka starań i że ja to chyba taki najtrudniejszy przypadek na forum z tym planowaniem ( bo ciągle mega płodny śluz, wiec u mnie starania z odstepu juz nie wchodzą w grą, a w samą owulkę, ciagle problemy z ph, na który sylk nie działa , które trzeba zakwaszac irygacajmi niesprzyjajacymi ciaży, owulka w pełnie lub niedługo po, i takie tam) , to płakać mi się chce, ale staram się powstrzymywać.

Pytałyście się, to napisałam, ale postaram się już nie zrzędzić...

Piranha- dzieki kochana:tak: mam nadzieję, zę będzie się Krzysiowi poprawiać, choć pewno wiesz, że jednak kaszel z reguły trochę trwa. Mój synek czuje się już dobrze, ale dalej nad ranem kaszle, odkasłuje pewno to co mu zalega po nocy.
Ale dalej mi nie chce jesć, już trzy tygodnie baaardzo niewiele je, i to wczoraj rano też mnie tak zdolowało, bo jest blady jak ściana, oczy podkrążone, a on nie chce jeść. Martwię się tym strasznie, więc to była taka kropka nad i wczoraj. Potrafi zjeść do piero o 13-tej, a rano wstanie o 7 lub 8. Lekarka jak był M z nim na kontroli w środe, powiedziła, żeby czekać aż się całkiem wykuruje, ale ile mozna...

Mama05- buziaczki Ci przesyłam, dziękuję CI bardzo, pewno znowu podobnie będziemy zaczynać, oby nam się w końcu udało:tak:

Tasha- przesyłka dotarła, dziekuję bardzo:-) W poniedziałek wyślę przesyłkę zwrotną:)
I mam nadzieję, że pokrzywę pijesz i sok z buraka, który możesz zmieszać z marchewka, a nawet z jabłkiem, aby był lepszy do przełknięcia. A jak jabłko na gwoździu? Sam brokuł i zielenizna nie wystarczy, bo musisz nadrobić zapasy żelaza i jeszcze dostarczyć go na bieżąco.

merylin-kochana, ja zawsze mam dwie mocne kreski na teście owu, dziekuję Ci:)

Ewcik, Truskaffka- dizekuję Wam, widzę, że ostro za dietkę się wziełyście:)
Ewcik - już jestem:) dzieki:tak:

Gal kochana, jak dobrze, że już jesteś:tak: szczerze mówiąc, to nie wiem, co Ci napisać, bo nie chcę Ci truć,ale ja myślę, że prędzej czy później musi się udać, i już:tak: tylko trzeba mocno wierzyć.. ja wiem, że są chwile załamania, bo każdej z nas z pewnością się zdarzają.. ale.. co nas nie zabije, to nas wzmocni, prawda?

czy w diecie dziewczynkowej można jeść marchewkę z groszkiem?

Ostatnia edycja:
Gal no właśnie ja też nie byłam pewna, więc zrobiłam ryż basmati, o tego będą brokuły i pierś z kurczaka- dla M smażona, dla mnie z piekarnika z czosnkiem, pietruszką zieloną i masłem;-) M pewno nie będzie zadowolony z tego ryżu, bo dla niego podstawą są ziemniaki, no ale trudno...musi się przemęczyć, skoro ja też kombinuję, co i jak ugotować ;).. a poza tym ziemniaki się skończyły, wiec jestem usprawiedliwiona

jestem i podobnie jak Ewcik podam na twarz....\yyyyyy gdzie ja mam twarz bo nawet nie wiem:baffled:

pomyłam okna na dole i u góry-w sumie 8 okien..
potem wzięło mnie na kwiaty-wiec wacikami każdy listek myłam w dracenach a mam ich 5+ inne kwiaty i karku nie czuję:baffled:
do tego dalsza część prac w ogrodzie-przycinanie ,grabienie..
poodkurzałam ,podłogę umyłam i obrałam ziemniaki...

u mnie dziś na obiad łosoś pieczony..

Gal noooo,jesteś w końcu ...
kochana -ja jedynie przytulam bo nic doradzić nie doradzę..na irygacjach się nie znam..
ale Ty wiesz ,że ja z Toba całym sercem..

Daria ja mam dzieci na ogrodzie-nie wychodzimy na plac to nie wiem jak zwabić...moje mają huśtawki ,piaskownicę wiec im starczy-do tego jeżdżą koło domu na rowerze ,hulajnodze ...ale wiesz-tylko się cieszyc ,że dziecię chce być tyle na powietrzu ;) sąsiadki 2 synów tro wołami z domu nie wyciągniesz-tacy domatorzy...:nerd:

Truskafffka ja też staram sie jeść często a mało ,ale nie zawsze wychodzi:-p

Ewcik ja bym pomyslała o ciemniejszych roletach w pokoju syna:tak:

Pirania musisz się zaopatrzyć w Difergan-nie dość ,że działa przeciwwymiotnie to jeszcze wycisza kaszel-wykończysz się i Ty i Krzyś...
a dupka już dziś nie biorę-miałam brać do jutra ,ale już odstawiam..

Ewcik- pietruszka zielona- produkt zakazany:-D Ja to się jeszcze zastanawiam czy można ryż brązowy, bo na pewno jest bardziej wartościowy niż biały, może Piranha coś doradzi...

Mama05- ja wiem kochana, wiem:tak::-) To sie napracowałaś:tak:

Agulek- co u Ciebie? Który masz dzień cyklu? jak samopoczucie przed walka?

Ewcik- ja to lubię sałatkę z brokułów, taką ze do nich dodaje jajko pokrojone, fasola biała, kukurydza, pokrojony por i do tego majonez. Oczywiście najlepsza jest jak się posoli..... i ogórki np. korniszony, ale bez tego też jest dobra:)

Ostatnia edycja:
Gal a ja z brokułami robie jeszcze inną
gotuje brokuła
do miseczki kukurydza z puszki
ugotowany makaron kokardki
+ majonez ,vegeta i pieprz-mieszam i pyyycha-najlepsze jest na ciepło :))

no narobiłam sie trochę i jak usiadłam to teraz ciężko wstać:-D
ale już dość-power mnie opuścił...

Truskafffka przyjemności na wypadzie u znajomych:)

reklama
Wiecie bo mi cos podpowiada ze to Zosia tylko wszystkie znaki wskazuja cos innego.Ja boje sie reakcji na usg na chlopca.Nawet lekarz jak urodzilam trzeciego syna powiedzial mi ze mi nie powie jaka plec jak bede w ciazy
Mi 8 marca snilo sie ze urodzilam corcie.Byla taka realna/Do teraz ja pamietam.Bylam wtedy w ciazy choc nie wiedzialam ba nawet sie nie staralam

Do góry