reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marti_ka u mnie jest taki problem ze nadia nie mowi nawet po polsku tylko co musi i jak jej sie chce jest okropna do mowienia ;/ i sie tym bardziej boje ze nauczy sie niemieckiego a ja jej nie zrozumiem bo nie umiem niemieckiego a ja i tak bym chciala zeby ona chodzila w polsce do szkoly uczyla sie polskiej historii itp ale tu jest prblem ze jak ja zjade to maz nie chce tu siedziec ;/
ale ona jeszcze nie ma skonczonych 3 lat, i do wrzesnia nie skonczy ;) wiec jeszcze masz czas :) moja Livka skonczy teraz w maju, no i obie mowia po polsku i to za duzo... nie martw sie na zapas :) a co do powrotu do Polski i rozbierznosci w planach na przyszlosc, to cie doskonale rozumiem, tylko ,ze u mnie to maz chcial powrotu, a ja nie z paru wzgledow...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mam pytanie moze i glupie ale nie wiem kompletnie o co chodzi z tym wapniem myslalam ze poprostu zwykly wapn lykac a piszecie we wczesniejszych postkach ze musi byc cytrynianowy a nie weglanowy jak je odroznic? mieszkam w UK I tym bardziej nie wiem jak mam je odroznic..:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

dobry wieczór:-)

Marcello zaczął mi kaszleć, zaczęło się od niewinnego kataru, a teraz i jedno i drugie.. i pół nocy cherlał:confused2: posmarowałam go teraz przed snem Pulmexem, zrobiłam toaletę nosa, oby to coś dało..

dziewczynki czy przy diecie dziewczynkowej można jeść pieczywo chrupkie, coś słodkiego typu sernik, ryż, jakieś owoce, warzywa?

Tasha trzymam kciuki za walkę z anemią!

Tusia trzeba wierzyć, że będzie córcia, a co!:tak: swoją drogą to nasze dzieciaczki podobnie ważyły- mój syncio 4020g i 60cm;-)

Mama jak tak się rozpędziłaś z tym sprzątaniem, do zapraszam do mnie:-D

Czarodziejka piękna sofa, elegancka:tak:

patrysia powodzenia na jazdach i szybkiego zdania egzaminu;-)

pirania co do herbety Rooibos, to ją piję, ale z tego, co wkleiłaś, to wynika, ze ona ma też dużo potasu:eek:
kochana dużo zdrówka dla Krzysiulka, niech choróbska idą precz od naszych dzieci!

agulek jak Twój organizm reagował na irygacje? jakiś sylk też stosujesz? laktovaginal też zakwasza?

Daria, wow, ale cudne ciacho-pyszne musi być:tak:ja mimo, że wkładam w pieczenie całe serucho, to poza muffinkami ciasta mi za bardzo nie wychodzą:sorry:

truskafffka o co chodzi z nowiem? czy on też ma wpływ na płeć? jeśli tak, to kiedy najlepiej się starać?

dido Ty też stosowałaś metody na córcię? jakie? co do 10kg na plusie to naprawdę niewiele.. dziecko+łożysko+macica+zwiększenie ilości płynów w ograniźmie i krwi+parę innych rzeczy daje w sumie ok 10kg:tak:

merylin moja koleżanka współżyła 5 dni przed owu i obecnie jest w 25 tyg z córeczką:tak:

Daria ja synka musiałam dać do żłoba jak miał 14 m-cy-płakałam razem z nim, ale teraz widzę, że to było słuszne.. lubi tam chodzić, wraca zadowolony /przeważnie;-)/, rozwija się fajnie.. i zmniejszył mu się lęk separacyjny. Mutsy fajny wózio

Pirania czy wszystkie suplementy bierze się przez cały cykl? czy trzeba w którymś momencie odstawić, np przed lub po owu?

Ostatnia edycja:
ale ona jeszcze nie ma skonczonych 3 lat, i do wrzesnia nie skonczy ;) wiec jeszcze masz czas :) moja Livka skonczy teraz w maju, no i obie mowia po polsku i to za duzo... nie martw sie na zapas :) a co do powrotu do Polski i rozbierznosci w planach na przyszlosc, to cie doskonale rozumiem, tylko ,ze u mnie to maz chcial powrotu, a ja nie z paru wzgledow...

no wlasnie tego sie boje bo teraz mowil pol na pol ;p szybciej jej wszedl niemiecki niz polski ale chociaz teraz powtorzy jakies nowe slowo ale tyl raz i wiecej nie;/uzywa tylko tych co potrzebuje;/licze ze zacznie do 3 lat mowic.. oby:)
chcialam ja dac do przedszkola ale gdzies od 4 lat bo i tak siedze w domu...
ja to tak bym chciala wrocic do polski ze szok maz tez tylko niestety tu ma prace a w pl ciezko bylo;/

co do pieczenia to mam dar chyba po mamie bo cukiernik i od malego w tym siedzialam;p moja siostra lewa noga do gotowania i pieczenia ja jej gotowalam;p teraz troche sie cos jej tam udaje :)ale nie lubi tego;p
ja np nie lubie kupnego nie uważam;p na wlasne wesele sobie piekłam;p siostrze tez mieliśmy ale teraz nakaz jest w restauracji ze musi byc kartka z cukierni...;p

Ewcik - dziękuję, można jeść sernik i ryż, jak najbardziej!
ladies - witaj, powinien być cytrynian wapnia lub mleczan wapnia a nie węglan wapnia, w składzie jest wszystko napisane, nie wiem jak w UK...

Czesc LaseczKi
wpadam na chwilke...naskrobalyscie jak szalone:))))
Ale to dobrze bo oznacza to ze nasz wątek zyje i ma sie dobrze:)

Ja caly dzien sprzatalam, przestawialam i udalo mi sie nawet pojsc z maKsiem na spacer:)))))
Z kanapy jestem taka Happy:) Postaram sie za dnia zrobic zdjecie i Wam jutro wkleje:))))
MAMA- firanki wraz z karniszem wieszamy w sobote wiec i wtedy cykne fotKe:)
Tasha- malutka corcia Cie odmlodzi!!!!!! U wazam ze fajnie jak juz macie 15 latka w domu i teraz taka kruszynka!!!
Piranha- no Twoj swaczek gna jak oszalaly:)nie obejrzysz sie i bedziesz tulic malutką:)))))
merylin- Jestesmy tu aby Cie wesprzec...smec kochana smec...oj jak ja w ciazy smecilam:)))))
Dido- Widze cora juz calkiem spora...niech rosnie dalej:)))))
gal - to czym sie zakWaszasz?
Daria- dzieKi za ciacho...:)
Andziak0307 a jak u Ciebie? Lzy otarte? Dzis juz lepiej?
No a gdzie reszta dziewczynek????
Miss?Axarai? Kinga? ...jeso nie sposob zpamietac!!!!
ciekawe co u
BeatKi, Jagienki, Monico, Aneczki, Olleny, Natan...no i Lor......

Ostatnia edycja:
tasha bo ja już sama nie wiem, co mogę a co nie.. dziś zjadłam płatki z mlekiem, w pracy kanapkę z ogórkiem i serek wiejski, popijałam herbatę rooibos, obiad to M zrobił zapiekankę makaronową z serem i szynką, w międzyczasie jogurt i kawa inka.. i 3 ciasteczka kruche u sąsiadki:-D

reklama
Do góry