reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam moje dobre duszyczki :-):-):-)
o rany, ale u nas dzis pieknie :szok: wkoncu wiooosssnnnaaa!!!!!!!!!!
Dido ja tez lapie te rozowe fluidki :-)
Mama dolanczam do milosniczek brazu, berzu i turkusu :tak:
Piranha zdrowka dla Krzysia zycze i buziole przesylam
Mama no z tym sprzataniem to tez mnie zaskoczylas :szok: tyle porzadkow w kilka godzin :szok:
Daria a czy dla mnie tez znajdzie sie maly kawaleczek :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Zapomniałam się spytać, Merylyn jest zaskoczona ciążą i pisała że się mega zakwaszała w tym czasie, a nie mogę doczytać jak, nie wiecie? Merylyn pochwal się

Dziewczyny.Bardzo ale to bardzo dziękuje wam wszyskim za gratki i miłe słowa.Zastanawia mnie jednak czy to było przed czy może po.Czy np 3-4 dni po owu to możliwe?Zakwaszałam się urinalem forte.Zawsze badałam ph przed i po i było od 4 do 4,5 na paskach mercka.Śluz pobieralam z szyjki.
Pozdrawiam

pol balchy placka jeszcze jest to dla kazdego starczy :)
to jest jedyne co lubie robic;d ale do sprzatania to jestem ciezki wol;p
gal pozniej ci napisze przepis jak znajde chwile czasu bo jest pogoda i nadia tylko na dworze siedzi;/
mam pytanie do dziewczyn mieszkajacych w niemczech czy ktoras wie czy t prawda ze musze dac nadie od 3 lat do przedszkola bo inaczej zaplace kare ;/

Merylin- witaj, a ile tych tabletek brałaś dziennie? A i raczej 3, 4 dni po owu to niemożliwe. ALe Ci dobrze, że urinal forte tylko wystarczał:)
A i jaki miałaś sluz przez te 4 dni do owu?

Daria- no pewnie, dzieki, najlepiej skopiuj może to co mamie wysłałaś:)
Wiesz nie wiem na pewno, ale kiedyś w PL była jedna pani Polka , która mieszka w DE i chyba tak mówiła.... Nawet, że od 2 latek oddaje się dziecko , ale nie ma przymusu, ale mozna i się za to nie płaci. A od 3 latek to chyba raczej obowiązek, tak mi się coś pałęta po głowie:)

Agulek- co gorący okres się zaczyna, fajnie by było, gdyby taki urinal forte załatwiał sprawę, ale u mnie niestety tak nie jest. Ciekawe, ile Merylin tego brała, jak tylko jedną, to jest mega szczęściarą:)

Ostatnia edycja:
Gal brałam jedną na noc.Bałam się więcej bo czułam się tak kwaśno po tym aż w przełyku mnie piekło.W poprzednim cyklu zrobiłam sobie kuracje lacibios femina.Oprócz tego brałam calcium citratum 1000mg ,500 slow mag,1 tabl b6.Śluz przed owu był ale bardzo mało .W owu nic ciągnącego.
Pa

Merylin- dzieki bardzo, ja też brałam jedną i mi to nie wystarczało, aby obniżyć tak ph. ALe biorę mniej Calcium citrate bo tylko 600mg, może zwiekszyć w takim razie przed starankami:

A jak sampoczucie? Jesteś pewno mega szczęśliwa, co?

Ciesze się ,ale z racji mojego wieku (36),trochę obawiam się reakcji innych.Nawet mojej mamy,która ostanio właśnie krytykowała znajomą w ciąży.Dopiero dochodzi do mnie fakt że jednak jest ten stres co do płci.:baffled:
Czasem myślę że udaje się wszystkim tylko nie mi. Gal a może właśnie bierz calcium citrate 2xrano i 2xwieczorem.Koniecznie daj znać czu ph się zmieniło
Daria pytałaś o x-move jest już dostępny i według mnie jest super.Cena już nie taka super,ale chyba warto:rofl2:

reklama
Daria- dzieki bardzo, to sie napisałaś :tak: Chyba zrozumiałam, mozna powiedzieć , że są 4 warstwy, tak: ciasto, ser, brzoskwinie, białka, i na to oczywiście jeszcze pokruszyć drobno ciasto? Czyli łącznie potrzeba 2 budynie i 9 jajek, tak?

A co do przedszkola, to chyba barierą pewno byłby język niemiecki. Bo tak to dzieci raczej garną się do innych dzieci, mój synek teraz chodził przez 3 tygodnie do przedprzedszkola na 4 godzinki 2x w tygodniu i powiem Ci, ze on strasznie chce tam chodzić> Codzienie odstawia mi histerie, że on tak chce jechać do przedszkola, ale teraz w tym tygodniu nie mógł, bo widocznie tam załapał wirusa i był chory. Teraz go już raczej tez nie dam, a to ze względu, że robi się już ciepło i niech wiećej spedza czasu na dworze, i żeby znowu czegoś nie załapał oraz tez ze względu na finanse, bo to niestety drogie jest , bo to prywatne.
Co Ciebie wstrzymuje, przed oddaniem Nadii do przedszkola?

Do góry