reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dopiero teraz jestem :-(, mąż wziął M do usypiania. Strasznie ciężki dzień miałam, Krzysiu był potwornie marudny, nie potrafił zasnąć bo od razu dławił się kaszlem, ze zmęczenia zaczął wpadać w histerie, cały dzień marudził i płakał, miał temperaturę 38,7 ...no to go babcia nieźle załatwiła, wiem, że tego nie chciała ale można było przecież tego uniknąć dając mi znać przed przyjazdem o chorobie. Jeszcze wylałam sobie dziś na brzuch trochę gorącej zupy :-( Właśnie słyszę za ścianą, że Krzysiu kaszle i wciąż nie śpi :-(

Daria, ciasto wygląda tak apetycznie, że ślina mi kapie na klawiaturę ...pewnie zostały dla mnie najwyżej okruszki ;-) ...choć pewnie i one już wyjedzone bo szkoda żeby miały się zeschnąć :-D

Truskafffko
, dzięki kochana! Tak jak piszesz nów jest 22 marca (czyli dziś :-D) i najlepszy czas to chyba zaraz po nowiu choć Tamara pisze o okresie od nowiu do dnia przed pełnią czyli do 5 kwietnia. Ja podobnie jak Ty bym się tym jakoś mocno nie sugerowała bo to jeden z tych mniej istotnych czynników, ważna jest przede wszystkim odpowiednia dieta i niskie pH. Będę w środę trzymać kciuki za super wieści na wizycie!

Dido, jak Ciebie to pocieszy to ja już 6 kg na plusie :-D

Gal, super jakby udało Ci się to załatwić w Wawie, do Krakowa masz jednak kawałek. Cena faktycznie bardzo przystępna, spodziewałam się, że kosztuje to trochę więcej, trzymam kciuki by udało Ci się na początku kwietnia załatwić to badanie i byś nie musiała się już ewentualnymi zrostami zamartwiać.

tasha, podobno od nowiu do dnia przed pełnią jest w atmosferze więcej jonów ujemnych co sprzyja poczęciu dziewczynki, częściej jednak pisze się o nowiu przy staraniu o dziewczynkę i o pełni przy staraniu o chłopca, jakoś tak dziwnie by w jeden dzień miały się nagle zmienić proporcje jonów w atmosferze ;-)

merylin, 3-4 dni po owu to na 200% niemożliwe, na pewno wytrzymały te plemniki sprzed 3 dni :tak:, prawdopodobieństwo zajścia w ciążę na 3 dni przed owulka to podobno 15%, 2 dni przed 20%, dzień przed 26% a w dniu owulacji 15%, tak więc te 3 dni to nie jakaś rzadkość ale M musi mieć chłopaków w super formie, plemniki mojego M nawet 2 dni nie przeżywały. Przy takim pH jestem pewna, że będzie dziewczynka :tak: (a już zwłaszcza, że śluz pobierany był z szyjki a tam jest bardziej zasadowy ...no i łykałaś Ca i Mg, ja tam jestem pewna, że u Ciebie w brzuchu mieszka mała królewna :-)).

Mama, dzięki kochana za wsparcie i myśli, mnie też dziś na słodkie ciągnie, chyba poziom endorfinek po takim dniu chcę uzupełnić ;-)

ladies, to musi być cytrynian wapnia gdyż węglan wapnia podnosi pH. Z nazwą już dziewczyny poratowały :-), tu masz Calcium Citrate z UK Now Foods, Calcium Citrate, 250 Tablets | eBay, dokładnie taki sam łykałam. Ca i Mg lepiej zażywać codziennie, tak samo B-Complex, witaminę C i żurawinę można zażywać tylko do owulki, ja witaminę C łykałam przez cały cykl. Po pozytywnym teście ciążowym odstawiasz te suplementy ale witaminę B6 najlepiej odstawić stopniowo zmniejszając dawkę co kilka dni, ja przeszłam od razu na witaminki Femibion Natal 1 i łykam do tego Magne B6 3 razy dziennie.

Noemi, progesteron najlepiej sprawdzać w połowie fazy lutealnej więc na razie możesz go chyba odpuścić, warto jednak posprawdzać pozostałe hormony, a przede wszystkim tarczycowe i prolaktynę.

Ewcik
, sernik i ryż jak najbardziej! Generalnie słodycze z uwagi na zawartość cukru obniżają pH, należy jednak uważać gdyż cukier zmniejsza wchłanianie się wapnia, stąd jest odradzany w diecie dziewczynkowej ...ale nie dajmy się zwariować, raz na jakiś czas można sobie dogodzić słodkościami :-D Na owoce trzeba uważać gdyż wiele z nich zawiera dożo potasu, zalecane są truskawki i maliny, z warzyw por, zielona fasolka, ogórki, lepiej unikać brzoskwini, gruszek, moreli, bananów, jabłek, czereśni, ananasów, pomarańczy, arbuzów, cukinii, selera, pomidorów i ziemniaków. Dużo zdrówka dla syneczka, mój tez teraz choruje i dławi się koszmarnym kaszlem, ma też wysoka gorączkę :-(, jak mu jutro nie spadnie to idę z nim do lekarza. Co do herbaty Rooibos to 100 ml zawiera podobno 7,12 mg potasu, w diecie dziewczynkowej należy spożywać dziennie do 2500-3500 mg potasu więc myślę, że te 7 mg to kropla w przysłowiowym morzu i pij na zdrówko! :tak: A Twoje dzisiejsze menu brzmi bardzo dziewczynkowo! ...i smakowicie! :-)

Życzę wszystkim dobrej nocki i miłych snów!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)

Ale naskrobałyście od wczoraj, czytam, czytam i nie ma końca...

Mama, Czarodziejko prosimy o zdjęcia Waszych salonów po wiosennych rewolucjach :tak:

Ja po świętach będę miała nową kuchnię, czekamy na sprzęt AGD bo zamówiony, wczoraj wybrałam kolor frontów do szafek teraz tylko czekamy na wycenę i po świętach biorą się chłopaki do roboty. Kuchnia będzie w kolorze jasnego beżu w stylu angielskim retro. Już nie mogę się doczekać bo teraz korzystamy z kuchni mojej mamy na dole.

Co to moich wyników to dzisiaj będzie beta, we wtorek czy środę toksoplazmoza i cytomegalia a za tydzień grupa krwi. Nie wiem dlaczego tzeba tak długo czekać :baffled:

Miłego dnia:-D

Mi już tak bardzo nie chce się pracować, poszłabym na zwolnienie ale czekam na wizytę u gina żeby wszystko potwierdził. Wczoraj powiedziałam o ciąży mojej babci to się kochana popłakała ze szczęścia...

Merylin -no problemo -bierzemy to na klate,mam możesz pisać o płci-wiem jak jest i rozumiemy:)
ja też już nie mówię rodzince,że się staramy mam dość słuchania,że mam parkę ,że mam 2 zdrowych dzieci ,że w tych czasach-DOŚĆ !! nikomu już nie mówię ,że się staramy-a poza tym nie chcę współczucia....bo jak ktoś słyszy ,że już ponad 2 lata się staramy to masakra jaką ma minę i zaraz 1000 pytań-czy badałam to czy tamto:eek::eek::confused2:
dbam o moją prl i nie mówię...
Chyba wiele osob ma takie podejscie masz 2, to kazde kolejne to jak sie zdarzy to musi byc wpadka, bo przeciez najlepszy schemat w dzsieijszych czasach to 2+1 albo max 2+2...
mam nadzieje, ze mojego wczesniejszego postu do merylin nie odebralas zle, bo mi chodzilo o to, ze sa kobiety ktore nic nie robia tylko chca miec parke i im sie udaje bez niczego, ot jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki , a Ciebie to ja mama podziwiam o kazde dziecko walczysz jak lwica, mimo problemow, chwilowych zalaman idziesz dalej i mam nadzieje, ze szybko zobaczysz swoje 2 kreseczki na tescie czego Ci zycze z calego serducha...

Cześć dziewczynki.Piranha kiedy czytam co piszesz że jednak są szanse to wzruszam się bardzo.Dzięki kochana,ja cały czas mówie do siebie noi do tego maleństwa Martynka.Odbija mi totalnie:tak:.
Miss a jakie u ciebie samopoczucie.Bo ja tylko zieeewam i zieeewam.
Dziewczyny kalendarz ciąży wskazuje mi datę 30 grudzień-porażka.Chyba zacisnę nogi:szok:

Witam PiątKowo:)

Ale u nas dzis cudna pogoda:))) SlonKo od rana...jak ja to uwielbiam:)
Od razu inna Energia:)
Robie KawKe , ktora sie pisze?
MissBella- wlasnie laduje baterie a aparecie to popstrykam zdjecia salonu:)))
Piranho- bardzo Ci kochana wspolczuje chorego dziecKa...moj maksio w zeszlym tygodniu jedną noc mial taka ze katar mu splywal, nie mogl oddychac i odkaslywal..cala noc nie spalam bo ie budzil i plakal a nad ranem zwrocil tą cala flegme....na szczescie to byla tylko jedna taka noc..
Trzymajcie sie w zdrowiu/....a tesciowej bym normalnie.....
Nastepnym razem jak zaprosi- zapytaj najpierw czy jest zdowa...niech wie co narobila guuuuupia....wybacz ale az mnie telepie!

Mama- Wstawaj:))))))
Marti_Ka jest tak jak piszesz ze trzecie dziecko czy kolejne to napewno z wpadKi...nie pojmuje ze ludzie tak myslA!!!!!!
Nullko- hop hop gdzie jestes?

Cześć dziewczynki.Piranha kiedy czytam co piszesz że jednak są szanse to wzruszam się bardzo.Dzięki kochana,ja cały czas mówie do siebie noi do tego maleństwa Martynka.Odbija mi totalnie:tak:.
Miss a jakie u ciebie samopoczucie.Bo ja tylko zieeewam i zieeewam.
Dziewczyny kalendarz ciąży wskazuje mi datę 30 grudzień-porażka.Chyba zacisnę nogi:szok:

Ja też ciągle ziewam, w pracy ok godz 13 zasypyam na stojąco i dosyć szybko się męczę. Mi inrernetowy kalendarz pokazuję datę na 25 listopad, najbardziej przygnębiający miesiąc w całym roku...

reklama
Do góry