reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria nawet jeśli tak, jest to się nie obawiaj.Dzieci uwielbiają przedszkolę,są wsród rówieśników i dużo lepiej się rozwijają.Napewno będziesz zaskoczona jej postępami i samodzilnością.
A może to Ty boisz się rozłąki z małą?
To nic dziwnego na początku płaczą i mamy i dzieci:tak:
Ja też płakałam.
Pozdrawiam.

reklama
Daria- dzieki bardzo, to sie napisałaś :tak: Chyba zrozumiałam, mozna powiedzieć , że są 4 warstwy, tak: ciasto, ser, brzoskwinie, białka, i na to oczywiście jeszcze pokruszyć drobno ciasto? Czyli łącznie potrzeba 2 budynie i 9 jajek, tak?

A co do przedszkola, to chyba barierą pewno byłby język niemiecki. Bo tak to dzieci raczej garną się do innych dzieci, mój synek teraz chodził przez 3 tygodnie do przedprzedszkola na 4 godzinki 2x w tygodniu i powiem Ci, ze on strasznie chce tam chodzić> Codzienie odstawia mi histerie, że on tak chce jechać do przedszkola, ale teraz w tym tygodniu nie mógł, bo widocznie tam załapał wirusa i był chory. Teraz go już raczej tez nie dam, a to ze względu, że robi się już ciepło i niech wiećej spedza czasu na dworze, i żeby znowu czegoś nie załapał oraz tez ze względu na finanse, bo to niestety drogie jest , bo to prywatne.
Co Ciebie wstrzymuje, przed oddaniem Nadii do przedszkola?

tak dobrze zrozumialas;p

ja nie umiem sie rozlaczyc z nadia;/ denerwowałabym sie jak jej przy mnie nie ma;/ i jak by cos zrobila nowego a ja tego nie widzialam ;/

Merylin- nic się nie martw, dziewuszka murowana przy takim ph! JA byłabym mega szczęsliwa, gdyby udało mi się zajść w ciaze przy takim ph i takim śluzie. Bądź spokojna:-)

A co do wieku, to ja jestem od Ciebie niestety jeszcze starsza i ja to dopiero mogę się obawiać, a Ty to jeszcze spoko.

Wiesz, może faktycznie przed starankami zwiększe ten calcium citrate, na razie nie zwiększe, bo jestem przed @, ale pózniej na pewno, dzięki kochana:)

A co do tego, że innym się udaje, to dziewczyno, Tobie się własnie udałoooooooooooooooooo:-)

A ja to sobie mogę własnie tak mysleć, że wszystkim się uda , tylko nie mi, bo po pierwsze, owu po pełni, sluz ciągle płodny, ciągła walka z ph i nie chcce chociażby się zbić żurawiną, muszę jakieś irygacje stosowac, sylk mi nie obniża ph, a to by było najlepsze, już tyle czasu mi się nie udaje .... I co , kto ma tu powód to narzekania, na pewno nie Ty......:tak:

Daria - dzieki:) rozumiem :)

Ostatnia edycja:
Wiesz Gal ja tak trochę musiałam namówić mojego m na trzecie.Naopowiadałam mu o tych prawie pewnych metodach na dziewczynkę,a teraz mam stracha że będe musiała za nature i pana Boga odpowiadać.
No dobra dosyć smucenia.Sorry ale będziecie musiały tego wysłuchiwać aż do rozpoznania płci.:no:

pol balchy placka jeszcze jest to dla kazdego starczy :)
to jest jedyne co lubie robic;d ale do sprzatania to jestem ciezki wol;p
gal pozniej ci napisze przepis jak znajde chwile czasu bo jest pogoda i nadia tylko na dworze siedzi;/
mam pytanie do dziewczyn mieszkajacych w niemczech czy ktoras wie czy t prawda ze musze dac nadie od 3 lat do przedszkola bo inaczej zaplace kare ;/
nie musisz, dziecko do przedszkola musi isc w wieku 5 lat, ale wtedy musi dobrze mowic po niemiecku, dlatego teoretycznie jest tak, ze dzieci obcokrajowcow najlepiej jak ida w wieku 3 lat do przedszkola... zeby nie bylo potem problemow, ze nie moze isc do szkoly bo robi bledy jezykowe, nie mowi plynnie po niemiecku... poza tym nie wiem jak u was, ale na Bawarii juz jest po zapisach do przedszkola, sa na poczatku marca....
zreszta co land to innaczej jest, wiem, ze w Baden Württemberg mial byc obowiazek przedszkolny od 3 lat, ale czy to przeszlo nie wiem... najlepiej sie u siebie w Sozialamt zapytaj :)
A poza tym wcale nie jest zle jak 3 latek idzie do przedszkola, bo po pierwsze moja Nadia umie jezyk bez nalecialosci, polskiego akcentu, inaczej sie dziecko rozwija majac wokol siebie inne dzieci (na Bawarii sa grupy mieszane 3-6 lat), uczy sie duzo no i zauwazylam, ze latwiej sie zaaklimatyzowala w przedszkolu, niz te dzieci co przyszly do niego w wieku 5 lat...
a swoja droga to mi sie podoba ta jej swoboda w poslugiwaniu sie jezykiem, jak szybko przestawia sie z jednego na drugi,

Wiesz Gal ja tak trochę musiałam namówić mojego m na trzecie.Naopowiadałam mu o tych prawie pewnych metodach na dziewczynkę,a teraz mam stracha że będe musiała za nature i pana Boga odpowiadać.
No dobra dosyć smucenia.Sorry ale będziecie musiały tego wysłuchiwać aż do rozpoznania płci.:no:

kciuki mocne za dziewczynke :tak: szkoda, ze to wszystko takie skomplikowane... i takie niesprawiedliwe, w koncu sa kobiety ktore bez kombinacji, lykania suplementow, diety i innych cudow maja parki, a my tu kombinujemy i potem stres czy sie udalo... bo jednak kazda ma swoje marzenie, pragnienie ktorego nie da sie ot tak po prostu wylaczyc niestety...

Ostatnia edycja:
jestem...narobiłam sie ,pojechałam po Dominika i jak tylko weszła do domu...przyszła znajoma z 2 dzieci-9lat i rok....
a ja myslałam,że sobie odpoczne z kawą na tarasie...ale nie-to pić ,to jeść ,to siku....
przed chwilą poszli a ja padam........:baffled:

Gal czyli masz juz ten przepis?? bo chciałam wchodzić w PW i Ci wysyłać :)

Marzycielka no to jest nas już 5 ulubienic tego zestawu;)))

Merylin -no problemo -bierzemy to na klate,mam możesz pisać o płci-wiem jak jest i rozumiemy:)
ja też już nie mówię rodzince,że się staramy mam dość słuchania,że mam parkę ,że mam 2 zdrowych dzieci ,że w tych czasach-DOŚĆ !! nikomu już nie mówię ,że się staramy-a poza tym nie chcę współczucia....bo jak ktoś słyszy ,że już ponad 2 lata się staramy to masakra jaką ma minę i zaraz 1000 pytań-czy badałam to czy tamto:eek::eek::confused2:
dbam o moją prl i nie mówię...

Pirania-myślami z Tobą -sił życzę :tak:

Martika witaj ;))

idę po słodkie-muszę uzupełnić poziom cukru:sorry:

Merylin - przy takim ph to pewnie dziewczynka, ale świetnie Cię rozumiem, że się niepokoisz, pisz kochana, przytruwaj, bo znam to z autopsji, mam tę dziewczynkę stwierdzoną w 16 tyg i 2 dniu ciąży a jednak wciąż żyję w lekkim napięciu do połówkowego usg, poza tym słyszałam wypowiedź jakiegoś super znanego gina, który twierdził, że jak facet jest starszy to ma o wiele większe szanse na dziewczynkę niż w młodym wieku, oczywiście są wyjątki, i na to też liczyłam, że może mój M ma tylko sprawne plemniczki dziewuszki:-D, mam tyle lat co Ty i też chodzę z brzuszkiem, mój synuś ma 15 lat:szok: a mnie się dziecka zachciało

reklama
Marti_ka u mnie jest taki problem ze nadia nie mowi nawet po polsku tylko co musi i jak jej sie chce jest okropna do mowienia ;/ i sie tym bardziej boje ze nauczy sie niemieckiego a ja jej nie zrozumiem bo nie umiem niemieckiego a ja i tak bym chciala zeby ona chodzila w polsce do szkoly uczyla sie polskiej historii itp ale tu jest prblem ze jak ja zjade to maz nie chce tu siedziec ;/

Do góry