reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Fikusowo pięknie Mama streściła sposób postępowania. Po pierwsze konsekwencja, po drugie stały rytm dnia-wyciszanie, kąpiel, kolacja, książeczka czy bajka na dobranoc, po trzecie-jak już maluch w łóżku nie wchodzić z nim w dyskusje, dokładnie jak to Mama opisała, buziak przytulenie i wyjście. Na początku bywa że robi się sporo tych kursów. Ale warto ;)
Jeszcze zobacz co z drzemką, czy synek jej potrzebuje faktycznie, może przesunąć ją na wcześniejszą godzinkę?
aaa i jak zaczniecie, to nie szalejcie od razu z przejściem z godz. 22 na 20, tylko stopniowo o pół godzinki się cofajcie.
Może jeszcze warto zachęcić małego do łóżka przez jakąś fajną pościel, misiaka przytulaka czy coś w tym stylu :)
to zamieszanie zrozumiałe, mała istotka wtargnęła w życie synka i przewróciła je do góry nogami, w tym momencie wieczorem ma tate na wyłączność i z tego korzysta.
Trzymam kciuki &&&&

Mama i Truskaffko - dzięki dziewczyny za radę, kurczze ciezko bedzie wcielic ja w zycie bo co drugi tydzien maz pracuje od 12 do 20 i w domu jest ok 21. Ja wtedy dopiero ide usypiac Mala a on bawi sie z synkiem i ida spac, choc jest wileki placz i lament.
Wiem jedno - na dluzsza mete tak sie nie da, i dlatego dziekuje jeszcze raz za dobre slowa, na pewno sie przydadza:D

reklama
Pirania no wiecie co...wyjadł Ci pizze ..mam nadzieję ,że listonosz nie jest taki żarłok ;):):)))

Bella dzięki ,ja za Ciebie też moooocno zaciskam ..

mykam spać..jutro znów o 6.40 pobudka..
papa,karaluchy :):))

Noemi, z tego co czytałam to jest to bezpieczne, niektóre dziewczyny łykają B6 przez całą ciążę. Witamina ta jest rozpuszczalna w wodzie więc nadmiary, których nie wykorzystujemy są usuwane z organizmu wraz z moczem. A sprawdzałaś sobie kiedyś prolaktynę po obciążeniu?

Mama, kolorowych snów i czekam rano na śliczną tempkę!

Kinga i Gal, od Was też chce rano same dobre wieści!

PierogatKo mega Wielkie GRATULACJE!!!!!
niemowle.jpg

Niech dzidzia zdrowo i szczesliwie rosnie.
Tobie skarbie zycze duzo sil

Kinguś słonko :-( Jesteś pewna że to wstrętna @ się zbliża ?? ??

tak jestem pewna.... nie łudze się już nawet.
nie robię testu. nie ma mowy. jak zobaczę jedną kreskę bede ryczała. wystarczy że w dniu @ popłaczę.

dobranoc

p.s. Gal Mama może wam się chociaż uda! &&&&& życzę wam tego bardzo. którejś z nas musi się udać. Ja już wiem że odpadam, listopad nie jest mi pisany.

Piergotko GRATULACJE OGROMNE KOCHANA! :)

fikusowo widzę po suwaczku że twoje młodsze maleństwo urodziłaś 8 sierpnia, ja też jestem z 8go sierp. :))

Kinga..zaciskaj nogi....
:( ach nic nie mów.... ręce mi opadły ;/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pierogatko, GRATULACJE;)))) I juz tulisz swoją niunie...:**** Oby zdrowo rosła;)))

Ja dziś humoru coś nie mam, podczytuje Was caly czas i za wszystkie nieustannie trzymam &&&&&&

Kumpela w 12tc była na usg gin mówi ze chłopczyk a ma juz jednego, dziś byla znowu na usg-17tc DZIEWCZYNKA;))) alez sie ucieszyla;))) ehhh zazdrszcze...pozytywnie oczywiscie;*

Dobrej nocki Babeczki;***

ps.Piranha moze jakies fot?:)

staraczki: We Can Do It !!! :tak:

MAMA05--1 marca
KINGA-- 1 marca

GAL-- 3 marca
AGULEK-- 16 marca
MISSBELLA -- 18 marca
BETSIE-- 21 marca
JULIANA-- ?
NULLKA -- zaczyna marzec/kwiecień
TRUSSKAFKA -- zaczyna w kwietniu
NATUSIA301--zaczyna w maju

szczęśliwie zaciążone:

AneczkaK-- luty2012
1554881bbym9xnfrf.gif

Piergotka-- 28 luty 2012
1554881bbym9xnfrf.gif

Monico-- 28 luty 2012
1554881bbym9xnfrf.gif

kosmopolitan -- 14 czerwiec 2012
Piranha -- 20 czerwiec 2012

axarai -- wrzesień 2012
patrysiak -- wrzesień 2012
daria0607 -- wrzesień 2012
Matik -- 10 wrzesień 2012
patrysia* -- 25 wrzesień 2012
lorelain -- 2/3październik 2012
losiczka72 -- październik 2012

WITAM.czekam na tempki ?????i trzymam &&&&&&&&&&
PIEROGATKO/MONICO >GRATULUJĘ
d2ed29f71d9409af7fbb1ba52ccced26.jpg

reklama
witajcie z rana :))

najpierw dobra wiadomość:

znalazła sie nasz druga zguba ..również na porodówce:):):):))

MONICO OD WCZORAJ TULI ZUZANKĘ !!!
urodziła rzutem na taśmę 28 lutego:)
o godzinie 23.35 z wagą 4340!! i wzrostem 59cm!!!

MONICKO!! MEGA gratki dużej kobietki i spełnienia marzeń o córci!!!

obie z Pierogatką urodziłyście 28lutego ..obie córcie i pewnie obie meeega szczęśliwe!!

co do porodu Pierogatki to trwał....2 godziny :))2 parte i plumm -jak to napisała :)

a u mnie tempka w dół więc wszystko już jasne kochane...jutro @..

buziaki i świetujcie pojawienie się 2 księżniczek ;)))

Do góry