reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

agulek, dużo zdrówka kochana!

Truskafffko, jejku, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze gdyż jakoś przeraża mnie specjalna dieta cukrzycowa. A były jakieś objawy cukrzycy ciążowej przed badaniem? Ale Ci synuś boski komplement strzelił :-) ...ja też chcę takie słyszeć :-) ale mój Krzysiu dalej nawija w jakimś "suahili" ;-)

Kinga
, do odważnych świat należy :-), w 14 dpo na pewno już coś wyjdzie, ja tam na wszelki wypadek (gdybyś się jednak zdecydowała) trzymam od rana za Ciebie kciuki i czekam na super newsa z samego rana! Posyłam Ci też ciążowe różowe fluidki żeby swoim różem podkolorowały kreskę testową na teście (oczywiście przesyłam też zapas fluidków dla pozostałych naszych staraczek):
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

fikusowo, sama chętnie posłucham rad koleżanek gdyż mam podobny problem :-)

Czarodziejko
, kubek z glukozą był ogromny, aż nie chcę myśleć ile to to kalorii miało :-D ...ale jakoś dałam radę ;-)

Uciekam zjeść obiadek a potem mykam do fryzjera :-)

reklama
jestem po pracy...

u nas od nocy pada deszcz...Bono mokrusieńki po spacerze...
Domi u góry ,Zuza koło mnie odrabia lekcje..

dziękuję WAM wszystkim babeczki za wsparcie...
jutrzejsza tempka wyjaśni wszystko...i może w końcu pójdę na solarium hahhahaa

Pirania jak tam byłaś dzielna na glukozie??
jak po fryzjerze??

Truskaffka ukochaj małego uwodziciela ;))

Bella&&&& za skok!!

Kinga &&& za II !

Gal kochana wciąż myślę o Tobie i czekam na dobre wieści-&&&&&&&&&&!!!

Lor dzięki za ~~~~~~~~~~~nałapalam trochę bo cykl jeszcze trwa ,wiec i nadzieja jest...

Fikusowo ja tak jak Jagienka nie mam problemu z wieczornym położeniem dzieci,ale...moje nie znają innego scenariusza jak kąpanie,kolacja,bajka..potem na górę i książę poczytam chwilę,opowiedzą co się działo w szkole,przedszkolu...poprzytulamy się chwilę-przykrywam i wychodzę..
wracam po 10 min i oboje śpią..
możesz spróbować na początek siadać na łózku ,poczytać ,żeby się wyciszyli..
i wyjść..jeśli wołają wracaj po chwili i spokojnym tonem mów ,że już czas spania.ukochaj ,poprzytulaj ,ale nie daj się wciągnąć w rozmowę...i wyjdź..
jeśli za chwilę wolają powtarzasz wszystko -wchodzisz i spokojnie mówisz ,że czas spać ,przykrywasz i wychodzisz...
jeśli wychodzą z pokoju odprowadzasz..
KONSEKWENTNIE!!
to najważniejsze...będzie ciążko przez pierwsze 2,3 może 4 wieczory ,ale nagroda wielka...
zadbaj o to ,żeby od 18.00 wyciszać dzieci...żeby już nie szalały tylko się wyciszały..
kąpiel też relaksuje ,więc może przez pierwsze wieczory pozwól dłużej posiedzieć w wodzie..potem kolacyjka,ząbki i spanie...

Fikusowo,Pirania-powodzenia-da się :))&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Agulek dziękuję kochana i zdrówka dla Ciebie..

Daria mam nadzieję ,że test owu byl niemiarodajny ...
jak tam pierogi-wszystkie zjedzone??

Czarodziejka -kochana koniecznie pochwal się swoim szczęściem na oknach:))
cieszę się razem z Tobą nowym nabytkiem -wiem ,że to kaska nie mała i pewnie trochę czekałas ,żeby sobie zaszaleć ;)

właśnie dostałam telefon od mojego brata ,że naszą poprzednią vectrę sprzedaje:))))))))ledwo w poniedziałek się tym zajął a dziś już klienta ma ;))
zmykam coś zjeść bo już podwójnie widzę hahaha :)

ściskam Was moje babeczki.
przepraszam jak nie wszystkim odpisałam-wybaczcie starej mamie hahahaaa

aaaaaaaaaaaaa-Patrysiak oby plamienia już nie wróciły..

Kate kochana zaglądnij czasem-wiedz ,że myślimy o Tobie :)

Pierogatka,Monico nieustanne &&&&&&&&&&& za rozwój sytuacji porodowej:))

Jestem na chwilę.

Dzięki za dobre słowo nullka, Ewcik, Daria, Piranha, Agulek, mama05:tak::-)

Agulek- zdrowiej szybko, co by cykl nie przepadł!:tak:

Truskafffka- chyba masz rację, pewno o to mu chodziło, a że by zaspany, to nic nie mówił tylko płakał w niebogłosy.
Pewno nie wszystkie dzieci jednakowo przechodzą okres dojrzewania, ale mi się trafił niezły egzemplarz, jak był mały to był taki spokojny, a teraz to czasami tak da w kość, że ech....

A wiecie, pewno zauważyłyście, że nie podaję imion moich synków, ale to przez tego mojego starszego. On to jest taki spec od komputerów, że oczywiście, zauważył, że jego mama wchodzi na takie forum, a nawet wyczaił jaki mam nick ( to już może podsłyszał w rozmowie z M). Ot, lekko z nim nie mam i wiem, ze nie był by zadowolony, gdybym podała jego imię, a tym samym jego brata...
Także sorki za to, ze tak na forum ich imion nie podaję:zawstydzona/y:

Maam05-kiedy w końcu nam się uda?, wiesz co, umawiamy się na marzec, ok?:-) (chyba , ze Tobie już w tym cyklu sie uda, wtedy się nie obraże, że nie poczekałaś;-):-))

Mama05- a Twoje rady odnosnie usypiania dzieci- będę korzystać, ale moje dzieci to uparciuszki;-)

Czarodziejko- też czekam na zdjęcia!:tak:
Piranha- wracaj do nas piękna od fryzjera!:-)

Patrysiak- kciuki, aby plamienia ustały, będziesz wtedy spokojniejsza:tak:
Kochana rozumiem Ciebie, że już czujesz stresa odnośnie płci, jest to jak najbrdziej zrozumiałe, mówi Ci to matka 2 synków:tak: łącze się z Tobą, aby spełniło sie Twoje marzenie, mysl pozytywnie&&&&&&&&&&&&&&

No Kinga- czy chociaż jedna z nas zakonczy ten luty z II kreseczkami? Już jest brak słow na to, że tak się dzieje. Przytulam mocno i może faktycznie badania w marcu może cos w niosą:-(

Mama05- coś Ty, nic mi nie rosnie, to tylko przechlapana noc, a może raczej przesikana, wstawałam i co chwilę mnie budził synal jeden:tak:

Teraz jade do centrum bo starszak przypomniał sobie, ze zeszyt z polskiego mu sie skończył, a tam napredzej kupię.

Paaa dziołszki...

reklama
Lorelain to ja łapie trochę tych cudnych ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i przechowam sobie do kwietnia:-D
jeszcze raz GRATKI:tak:
Fikusowo pięknie Mama streściła sposób postępowania. Po pierwsze konsekwencja, po drugie stały rytm dnia-wyciszanie, kąpiel, kolacja, książeczka czy bajka na dobranoc, po trzecie-jak już maluch w łóżku nie wchodzić z nim w dyskusje, dokładnie jak to Mama opisała, buziak przytulenie i wyjście. Na początku bywa że robi się sporo tych kursów. Ale warto ;)
Jeszcze zobacz co z drzemką, czy synek jej potrzebuje faktycznie, może przesunąć ją na wcześniejszą godzinkę?
aaa i jak zaczniecie, to nie szalejcie od razu z przejściem z godz. 22 na 20, tylko stopniowo o pół godzinki się cofajcie.
Może jeszcze warto zachęcić małego do łóżka przez jakąś fajną pościel, misiaka przytulaka czy coś w tym stylu :)
to zamieszanie zrozumiałe, mała istotka wtargnęła w życie synka i przewróciła je do góry nogami, w tym momencie wieczorem ma tate na wyłączność i z tego korzysta.
Trzymam kciuki &&&&

Piranha ta dieta cukrzycowa nie straszna :) mnie wukrzało jedynie te kłócie się 6x dziennie żeby sprawdzać cukier. Na szczęście obyło się bez insuliny..także ja serio miałam lajcik
a mój synek w suahili gadał do 3 roku życia hehe-po mamusi:-D
poszedł do przedszkola, nieco się rozgadał, ale generalnie jest pod opieką logopedy cały czas :)

Mama uwodziciel ukochany :-D

Kinga :( tulę, choć nadal mam nadzieję

Gal ach ta młodzieć obcykana:rofl2:

Do góry