reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Truskafffka no ja tak robiłam z dziećmi od początku-jak udało się z jednym dzieckiem to wiedziałam ,że uda się i z kolejnym:)

teraz właśnie bąki poszły z Tomem na góre..poczyta im a potem każde do swojego pokoju spać....
Zuza ma swoją żyrafkę..
Domi skubidu(nie wiem jak to sie pisze hahaha)
tak więc ważny jest przyjaciel do spania ..

cudna jest ta fotka Mateusza z roczku-wycałowaććććććććććććć to mało!!!

reklama
Mama, w sumie fryzurkę mam podobną a jedynie krótszą, następnym razem bardziej zaszaleję i zafunduję sobie mega zmianę :-) Na glukozie byłam dzielna :-D ale oby wszystko wyszło w porządku - podobno przy krzywej 3-punktowej trzeba wypić jeszcze większy kubek glukozy ...brrr. Trzymam od rana kciuki za tempkę - jutro już 13 dpo więc całkiem ładna ta FL z zerowym progesteronem :-D

Truskafffko, no tak, zapomniałam o najgorszym - czyli kłuciu. Będę trzymać kciuki by Twoja kolejna ciąża była bez tego rodzaju "atrakcji".

Kinga, ja cały czas trzymam kciuki! ...może skoro na początku ciąży zdarzają się nawet skąpe krwawienia (zwłaszcza w terminach @) to i szyjka się wtedy otwiera? ...niestety nigdy nie badałam szyjki. Ja jeszcze przed pozytywnym testem zauważyłam, że w środku zrobiło się strasznie ciasno (we wczesnej ciąży śluzówka pochwy może być rozpulchniona, bardziej ukrwiona i to może sprawiać wrażenie "ciasności"). Podobno w ciąży szyjka jest rozpulchniona ale ja nie miałam okazji wyczuć tej różnicy.

Mama Mati ma misiaka i psiaka do spania, zgadza się przytulanka ważna rzecz;-)
Ja też młodego od małego uczyłam zasypiać samodzielnie, chwalę sobie i z drugim tak samo będę postępować :)
dzięki :happy:
Piranha a wiesz nawet cukrzyca mi nie straszna, byleby udało się spłodzić małą kruszynkę:tak:

Pirania dzięki za &&& :) rano przed pracą melduję jaka tempka.. fajnie,że po fryzjerze oki.. no i dzielna jesteś z tą glukozą-ja miałam 75g i po 2 h znów krew.. kochana rozumiem,że przesyłki jeszcze nie dostałaś??:((

Hej Dziewczyny!!

Nie pisałam ostatnio bo trochę przytłoczona jestem wszystkim, planowaniem, myśleniem o tym jak to będzie jak się uda a jak jak się nie uda....no i jeszcze mój wykres do dupy, który świadczy o cyklu bezowulacyjnym!!
Piranha nie wiem czy to możliwe ale w poprzednim cyklu brałam wit.b z magnezem i miałam piękny książkowy wykres a teraz bez niczego i zobacz:-( może powinnam brać b-complex już teraz choć staranka od czerwca, nie będzie to za dlugo? Co o tym sądzisz? Teraz nawet nie będę badała PRL i progesteronu bo kiedy?Nawet owu nie było:-(

Mama ściskam Cię mocno i wierzę, że damy radę z tymi hormonami choć ja ostatnio nie potrafię tego wszystkiego udźwignąć....

Gal może się uda wykres obiecujący, Ty bierzesz b-complex?Widzisz wyraźne zmiany w cyklu?

Mama, znalazłam dziś awizo w skrzynce, znaczono jednak na nim "odbiór od jutra", poprosiłam M by mi jutro po pracy odebrał, dzięki raz jeszcze, kochana jesteś!
t4614.gif

Noemi, witaminę B6 jak najbardziej możesz brać już teraz, warto uregulować hormony i zwiększyć produkcję progesteronu przed staraniami a wymaga to czasem kilku cykli. Albo masz cykl bezowulacyjny albo owulacja będzie mocno spóźniona. Łykaj B-Complex i wszystko wróci do normy
t2007.gif
, a Ty sprawdzałaś sobie LH, FSH, estradiol, progesteron i prolaktynę?

Noemi cześć ...i dzięki..
wiesz..silne baby jesteśmy damy radę.......chyba...

Pirania ufffff bo już myślałam,że listonosz zjadł po drodze;)

czy nikogo Wam nie brakuje?????????????????????????

dostałam smska od PIEROGATKI...........

URODZIŁA DZIŚ O 17 CÓRCIĘ-3230G I 54CM,10PTN.WŁAŚNIE SŁODKO SOBIE ŚPI I JEST PRZEŚLICZNA:):))

NO TOOOOOO zostałyśmy ciotkami znowu:):):)

Pierogatka ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!

Piranha ja mam ok LH do FSH wskaźnik 1, estradiol i testosteron ok(lecz w górnej granicy dlatego chcę brać saw palmetto na testosteron), natomiast prolaktyna podwyższona i 1 ciąża z bromergonem. Obecnie prolaktyna w okolicach 19 przy normie do 30 jak brałam anty to miałam wynik 30, po zaprzestaniu brania anty spadło do 19. Nie będzie to niebezpieczne jak np przez 5 cykli będę brała b-complex?

Mama, hahaha, przypomniało mi się jak zamówiłam kiedyś telefonicznie pizzę z Pizza Hut, przywiózł to ich pracownik na skuterku, jak otworzyłam w domu to okazało się, że ktoś zjadł po drodze jeden kawałek :-D Co za cudne wieści nam przynosisz, Pierogatko - gratuluję Ci z całego serca a Twojej ślicznej maleńkiej córeczce życzę dużo zdrowia i beztroskiego dzieciństwa!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry