reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dzien dobry wszystkim w ten piękny dzionek
kwiatuszki za oknem tak ladnie kwitna ze az sie wyjsc na dwor chce
mama ja nadal wierze w ten cykl i trzymam kciuki i za gal i kinge
boze w tej ciazy mam takie zachcianki na owoce i warzywa i jedzenie z Zobacz załącznik 441814wczoraj to chyba tone zjadlam jeszcze na koniec szejka :)

Patrysiak i jak wyjasnilo sie cos z tymi plamieniami ?ja wczoraj tez plamilam nie wiem od czego tak co jakis czas tak mam ;/

Ostatnia edycja:
reklama
cześć

ja dziś od 9 w firmie.
zjadłam na śniadanie mojego ulubionego pawełka i śmigamy z maszyną. śmierdzi mi ta guma bleee:baffled: gdyby nie ten smród było by znośnie. rzygnąć można

zmierzyłam sobie dziś z ciekawości temp aby wiedzieć czy już spada ale jest 37 wiec jeszcze nie. może jutro klapnie w dół

mama szkoda że spada ale to żaden jeszcze spadek wiec może być jeszcze pozytywnie, ciekawe jak jutro.buziak.
a testem owu się nie sugeruj.

monico, piergotka musi wam być teraz na maksa ciężko. życze wytrwałości. i aby szybciutko ja porodówce wam poszło. ściskam

daria ja w ciąży pamietam zajadałam sie nieustannie frytkami :]

MAMA05--1 marca
KINGA-- 1 marca

GAL-- 3 marca
AGULEK-- 16 marca
MISSBELLA -- 18 marca
BETSIE-- 21 marca
JULIANA-- ?
NULLKA -- zaczyna marzec/kwiecień
TRUSSKAFKA -- zaczyna w kwietniu
NATUSIA301--zaczyna w maju

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzien dobry wszystkim w ten piękny dzionek
kwiatuszki za oknem tak ladnie kwitna ze az sie wyjsc na dwor chce
mama ja nadal wierze w ten cykl i trzymam kciuki i za gal i kinge
boze w tej ciazy mam takie zachcianki na owoce i warzywa i jedzenie z Zobacz załącznik 441814wczoraj to chyba tone zjadlam jeszcze na koniec szejka :)

Patrysiak i jak wyjasnilo sie cos z tymi plamieniami ?ja wczoraj tez plamilam nie wiem od czego tak co jakis czas tak mam ;/

no ja się trochę wystraszyłam bo wcześniej nie plamiłam, dopiero teraz zaczęłam. Byłam wczoraj, mój gin twierdzi, że jest ok. Kosmówka zachodzi na ujście szyjki macicy i to ponoć może wywoływać te moje plamienia. Zapisał mi duphaston, nospe na noc i jakieś cycloforte 3, czort wie co to jest. Za tydzień do kontroli. Dzidziusia nie oglądaliśmy, tylko tą szyjkę, więc żadnej frajdy z wizyty nie miałam:-) A co u Ciebie, kiedy masz teraz wizytę?

Hejka!

Mama, taki spadek jeszcze nic nie przesądza, u mnie na szczęśliwym wykresie po drugim skoku tempka też poleciała w dół (o 0,1) i zaczęła odbijać z powrotem w górę dopiero w 14 dpo. A że test owulacyjny nic nie pokazał to nadal o niczym nie świadczy, dziś dopiero 12 dpo a u mnie w tym dniu wyszedł na teście ciążowym 10 mIU/ml cień cienia widoczny dopiero po jakimś czasie pod światło ...a z tego co pamiętam Ty odczekujesz przepisowy odstęp czasu, zerkasz i wyrzucasz :-D A jeśli nawet w tym cyklu się nie udało to tak jak już pisałam: ten cykl na pewno był owulacyjny (z piękną długością fazy lutealnej więc ten wynik progesteronu to na pewno bzdura), obudził się w nim prawy, nieczynny dotąd jajnik więc w kolejnym cyklu z lewego jajnika będzie MEGA owulacja z MEGA newsem na końcu cyklu! :-)

MissBella, ja podobnie jak nulllka czekam na owulkę z ustawieniem granicy wyższych temperatur, nie wiadomo czy to nie jest tylko chwilowy dołek i skok.

Gal, mój syncio wczoraj poszedł spać o 24, współczuję ciężkiej nocki, Krzysiu mi się tez kilka razy z płaczem budził ale na szczęście potem w miarę szybko zasypiał.

nullka
, z testów wynika, że owulka była w 19 dc, tempka może zacząć rosnąc nawet po 3 dniach od owulki więc trzymam kciuki by jutro była wyższa!

Ewcik, gruba pozioma linia to linia podstawowa, przechodzi przez najwyższą z 6 niskich temperatur przed skokiem, gruba pionowa to granica wyższych temperatur a cienka pozioma jest o 0,2 wyżej od linii podstawowej - na jej podstawie określamy czy był skok po owulce gdyż warunkiem skoku jest to by jedna z 3 kolejnych temperatur była wyższa o co najmniej 0,2 od najwyższej z 6 niskich temperatur. Żeby ustawić granicę wyższych temperatur to klikasz w ten dzień - nad miejscem, gdzie wpisujesz komentarz na dany dzień jest pole do wyboru granicy. Linia pomocnicza i podstawowa powinny pojawić się wówczas same, jeśli jednak po ustawieniu tej granicy nie wyświetli Ci się ta cienka linia pomocnicza to wejdź w ustawienia -> ustawienia obserwacji i tam będzie pole "linia pomocnicza", zaznacz wyświetlaj.

merylin
, dużo zdrówka!

Kinga
, tempka super jak na 13 dpo! Testujesz jutro?

Patrysiak, super, że wszystko w porządku, bardzo się cieszę!

Uciekam powoli, muszę się zebrać i jechać na krzywą cukrową ...a żołądek mi ściska z głodu :-), zaraz wypiję "pyszne" śniadanko w postaci kubka glukozy ;-)

ja mam teraz wizyte 6 marca :)byla by predzej bo kazala mi chodzic co 2 tygodnie;/ ale bylam w polsce i sie przeciaglo;p a juz sie doczekac nie moge :-)

Piranho dzięki i powodzenia, nie jest to niestety najprzyjemniejszy napój:-)
Daria no nie dziwię się, to niesamowite uczucie jak widzi się na usg brykającego dzidziusia. W każdej ciąży z kolei i każde usg to niezapomniane przeżycie. A ja Ci powiem szczerze, że coraz bardziej zaczynam się denerwować że już za prę tygodni będę mogła poznać płeć i jak to przyjmę jeżeli okaże się, że to 3 synek. chciałabym zachować się tak żebym później nie musiała się wstydzić za samą siebie:no:

piranha jutro jeszcze chyba nie zrobie testu.
myślę że tempka jeszcze spadnie mi..
wypij ładnie do dna słodkości ;)

Piranho dzięki i powodzenia, nie jest to niestety najprzyjemniejszy napój:-)
Daria no nie dziwię się, to niesamowite uczucie jak widzi się na usg brykającego dzidziusia. W każdej ciąży z kolei i każde usg to niezapomniane przeżycie. A ja Ci powiem szczerze, że coraz bardziej zaczynam się denerwować że już za prę tygodni będę mogła poznać płeć i jak to przyjmę jeżeli okaże się, że to 3 synek. chciałabym zachować się tak żebym później nie musiała się wstydzić za samą siebie:no:

napewno w kazdnej z nas jest takie uczucie nie pewnosci i strachu czy jednak bedzie ta wymarzona corka czy syn :) ale trzeba byc dobrej mysli

Cześć kochane:-)
Mama, Gal, Kinga abyście zasiliły liste szczęśliwie zaciążonych &&&&&& bo zaczyna się powoli skracać. W każdym bądz razie macie pierwszeństwo.
Ja dziś planowałam start, ale puki co złapałam jakieś choróbsko, bolą mnie kości, mam gorączke, gardła nie czuje dosłownie, boli mnie po prostu każda część ciała także na samą myśl o sexie włosy mi dęba stają. Dziś stanowczo mówię nieeeeee....
Ale dla was dobrego dzionka:-)

reklama
Do góry