reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

MAMA i GAL trzymam kciuki za wasze testowanie w tym tygodniu, wykresy ciążowe bardzo.

u mnie dolina ciąg dalszy.. jestem w pracy od 8.mam tyle pracy że ryczec mi sie chce. a nic mi nie wychodzi tak jak powinno.

AGATA

reklama
MAMA!!!!!!! hip hip huura, tempka cudowna....... trzymam kciuki &&&&&&&

Czarodziejko dobra duszyczko, sto latek w zdrowiu i miłości....

Pierogatko jak u Ciebie????

ja dzis wizyta na 14 u mojej gin, przyznalam sie ze nie stawilam sie do szpitala :zawstydzona/y: wczoraj wieczorem i jade do gabinetu sprawdzic szyjke, dziecko, łożysko i wody . I coś czuje że i tak będę musiala dzisiaj iść do szpitala, że już mi nie podaruje lub jutro rano

hej dziewczyny, witam po weekendzie

Czarodziejko, wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!
Mama, Gal- trzymam kciuki za Wasze tempki, oby roooosły.

U mnie niestety nie za dobrze, przez cały weekend bolała mnie głowa a poza tym- i to jest najgorsze, od czwartku zaczęłam plamić. Tak na jasnobrązowo. W sobotę zadzwoniłam do mojego ginka bo wizytę miałam mieć dopiero 7 marca a jego jak na złość nie było w weekend i dzisiaj jadę na 17.00. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Pocieszam się, że brzuch nie boli i skurczy też nie mam.
Ale nie będę Wam tu smędzić, bo tu dużo radośći ma być, dzisiaj mamy urodzinki Czarodziejki przecież. A co za poczęstunek przygotowałaś dla forumowych koleżanek Czarodziejko?:-) chyba o nas nie zapomniałaś?

Hej babeczki!

Mama, piękny wzrost, właśnie na takie wieści rano czekałam! Ja tam bym już rano dupka połknęła i dziś lub jutro leciała na betę! :-) Pamiętasz jak Ci wykrakałam ciążę w tym cyklu a potem zapierałam się, że w labo się pomylili przy pomiarze progesteronu? Ale numer jeśli w obu przypadkach miałam rację i tego Ci kochana z całego serca życzę! To musi być niesamowite uczucie ujrzeć magiczne 2 kreski na teście po 2 latach starań! Normalnie usiedzieć z tych emocji nie mogę!

Kinga, w Twój cykl też mocno wierzę pomimo, że zapierasz się rękami i nogami :-) Ten brak koncentracji i nastroje to naprawdę mogą być spowodowane progesteronem, nasze organizmy to zwykła chemia :-) No i wierzę w zbawienne działanie witaminy B6!

Czarodziejko, wszystkiego najlepszego kochana, sto lat, dużo zdrówka i miłości oraz oczywiście spełnienia wszystkich marzeń!!!
t3319.gif

Gal, teraz czekamy na skok na Twoim wykresiku, tempka nadal ładnie w górze! :-)

Ale mnie dziś 2 bolesne skurcze łydki złapały, 2 dni temu skurcz stopy, chyba muszę zacząć suplementacje magnezu.

Ostatnia edycja:
monico jak trzeba do szpitala to trzeba, nie czekaj bo przecież jesteś już na porodówce jedną nogą. Lada chwila może się zacząć. Uważaj na siebie i daj znać jak bedziesz mogła.

patrysiak też myślę i mam wielką nadzieje że to nic poważnego ale lepiej sprawdzić i dobrze że idziesz szybciej do ginekologa.
też daj znać jak bedziesz już po wizycie.

patrysiak, na pewno wszystko będzie w porządku! Wchodzisz już w końcu w drugi bezpieczny trymestr i te najgroźniejsze tygodnie masz już za sobą. A to było plamienie jasnoczerwoną krwią czy takie brunatne? Mi się czasem w pierwszej ciąży zdarzały plamienia krwią, na USG potem okazywało się, że wszystko jest w porządku i po prostu pękały jakieś naczynka. Koleżanka całą ciążę miała brunatne plamienia, łykała w progesteron i urodziła śliczną, zdrową córeczkę. Trzymam kciuki i odezwij się koniecznie zaraz po wizycie!

MissBella, u Ciebie tempka w dół więc pewnie zbliżają się wielkimi krokami dni płodne
t2008.gif

Ostatnia edycja:
monico jak trzeba do szpitala to trzeba, nie czekaj bo przecież jesteś już na porodówce jedną nogą. Lada chwila może się zacząć. Uważaj na siebie i daj znać jak bedziesz mogła.

patrysiak też myślę i mam wielką nadzieje że to nic poważnego ale lepiej sprawdzić i dobrze że idziesz szybciej do ginekologa.
też daj znać jak bedziesz już po wizycie.

Kinguś wiem, wiem... dam znac po 14
A U Ciebie dalej dołek, czy troszkę lepiej? mam nadzieję że szybko z niego wyjdziesz, taaka ładna u nas pogoda, że przesyłąm Ci troszkę słoneczka....:-D

Kinguś wiem, wiem... dam znac po 14
A U Ciebie dalej dołek, czy troszkę lepiej? mam nadzieję że szybko z niego wyjdziesz, taaka ładna u nas pogoda, że przesyłąm Ci troszkę słoneczka....:-D

ja już nawet nie smęcę o sobie wiesz... widzę że tu dziewczynki są na dobrej drodze do II kresek wiec cieszę się ich szczęściem. Może kiedyś i ja się doczekam a jak nie to cóż nic nie poradzę, w koncu odpuszczę.Dobrze że mam Filipka. Daje mi siłe. I mąż mnie wspiera ale ogóle faceci nie rozumieją tego... nie tak jak My.
U nas też słoneczko ale jakoś mi to nie pomaga;/
BUZIAK

Kinga, w Twój cykl też mocno wierzę pomimo, że zapierasz się rękami i nogami
biggrin.gif
Ten brak koncentracji i nastroje to naprawdę mogą być spowodowane progesteronem, nasze organizmy to zwykła chemia
biggrin.gif
No i wierzę w zbawienne działanie witaminy B6!
kochana jesteś, dziekuje Ci

reklama
hej dziewczyny, witam po weekendzie

Czarodziejko, wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!
Mama, Gal- trzymam kciuki za Wasze tempki, oby roooosły.

U mnie niestety nie za dobrze, przez cały weekend bolała mnie głowa a poza tym- i to jest najgorsze, od czwartku zaczęłam plamić. Tak na jasnobrązowo. W sobotę zadzwoniłam do mojego ginka bo wizytę miałam mieć dopiero 7 marca a jego jak na złość nie było w weekend i dzisiaj jadę na 17.00. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Pocieszam się, że brzuch nie boli i skurczy też nie mam.
Ale nie będę Wam tu smędzić, bo tu dużo radośći ma być, dzisiaj mamy urodzinki Czarodziejki przecież. A co za poczęstunek przygotowałaś dla forumowych koleżanek Czarodziejko?:-) chyba o nas nie zapomniałaś?

patrysiak nie przejmuj sie to pewnie nic zlego ja tez tak mialam w pierwszej ciazy i to po prostu z lozyska mi troszke plamilo poniewaz bylo nie rowne wszystko szybko wrocilo do normy tego tez ci zycze:)

Do góry