reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
dzień dobry :)

normalnie lece tu z motylkami w brzuchu..bardzo przejmuję się waszymi starankami :)
co to będzie z moimi własnymi hehe:-p

Mama cichoszaaaaaa...ale strasznie podoba mi się wykres, &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& na maksa zaciśnięte
Piranha &&&& za rozwijającą się samodzielność Krzysia :)
Gal u ciebie też temperatura pięknie się utrzymuje... &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& ;)
MissBella ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~O niech sobie lecą, masz testy ow?
Czarodziejko ja się pisze na kawałek Torta. Kochana w ten wyjątkowy dzień śle gorące życzenia, zdrówka, małych i dużych radości każdego dnia, zadowolenia z twoich chłopaków. WSzystkiego NAJ
Kinga ale cię trzyma dolina :( tak bardzo chciałabym cię pocieszyć, ale wiem jak to trudno...
Ale myślami jestem przy Tobie, &&& bieustannie trzymam zaciśnięte i niech już uśmiech pojawi się sie na Twojej buźce :)
Monico...uparciuszka z małej, czekamy na wieści po wizycie
Patrysiak &&&&&& za wizytę, czekamy na wieści. Wiem jaki to stres, bo sama zaczęłam plamić w okolicach 9 tygodnia...na szczęście wszystko dobrze sie skończyło i Tobie też tego życzę :)

hej dziewczynki, wiedziałam że jak napiszę to mnie pocieszycie, dzięki!! Dam znać wieczorkiem
Piranho, no właśnie to plamienie nie jest czerwone jak krew tylko jasnobrązowe więc kompletnie nie mam pojęcia co to takiego może być. A jak tam twoja glukoza bo chyba nie dotarłaś w zeszłym tygodniu jeżeli dobrze pamiętam?
Kinguś uda się zobczysz, dlaczego miałoby się nie udać? Przecież macie już jedno dziecko, może te marcowe badania coś wyjaśnią?
Monico a kiedy Twoj mąż ma urodziny? Może Twoja córeńka czeka właśnie na ten dzień?

Truskafffko mam testy owu, dzisiaj zaczynam robić :-DNa wieczór przytulanki zaplanowane więc wszystko pod kontrolą

Pirahno powiedz mi kochana kiedy mam przestać pić zioła nr 3 i zacząc brać dupka???? Dzień po pozytywnym teście owu??

Ostatnia edycja:
miss owocnych przytulanek, już teraz czuję ze na koniec bedą II kreski.
monico może jeszcze na luty się załapiesz faktycznie :)

Kunguś kochana ja wierzę w Twój cykl, nieustannie i wciąż, naprawde !! Jak się czujesz?? Kiedy termin @?? Wiem, że nie chcesz testować wcześniej, ja też tak postanowiłam, czekam na @ i mierze tylko tempke.

Kunguś kochana ja wierzę w Twój cykl, nieustannie i wciąż, naprawde !! Jak się czujesz?? Kiedy termin @?? Wiem, że nie chcesz testować wcześniej, ja też tak postanowiłam, czekam na @ i mierze tylko tempke.
kochanie termin mam 1-2 marca. wiec spokojnie sobie czekam. myślę że do weekendu się wyjaśni u mnie sytuacja. Nawet nie zdążę testu zrobić pewnie. Miło że wierzysz, ja jeszcze też wierzę. Ciekawa jestem czego sie dowiem w marcu na badaniach. Aż sie boje. Oby było wszystko si.
Ja widzisz już nawet temp nie mierzę, nie chce :/ A czuje się paskudnie, jestem poirytowana, bolą mnie cycochy i sutki tak bardzo że na samą myśl o zdjęciu stanika mam łzy w oczach. Może to prolaktyna szwankuje ;/

reklama
Patrysiak, takie plamienia oznaczają czasem niedobór progesteronu więc dobrze gdyby gin Ci go przepisał, lada moment jednak wykształci się łożysko i to ono już przejmie produkcję progesteronu, stąd dupka albo lutkę łyka się do momentu wykształcenia się łożyska. Może też tak być, że pękło jakieś naczynko ale krew nie wypłynęła od razu - wówczas plamienie też nie jest jasnoczerwone a bardziej brunatne. Na pewno wszystko jest kochana w porządku, wchodzisz wielkimi krokami w drugi, bezpieczny już dla ciąży trymestr. Koniecznie odezwij się po wizycie! A krzywą cukrową robię jutro :-)

MissBella, ziółka nr 3 pij do owulacji (czyli w dniu pozytywnego testu i jeszcze następnego dnia), dupka zacznij łykać w 2 dpo (rano i wieczorem) czyli w 3 dniu po pozytywnym teście.

Kinga, tamten cykl miałaś 30-dniowy bo owulacja była bardzo późno, w obecnym cyklu owulka była 15 lutego więc w środę jest już 14 dpo i termin @, ja bym na 100% zakupiła test na środowy poranek gdyż na pewno już coś wykaże ...ja mam głębokie przeczucie, że te Twoje objawy to od rosnącego progesteronu, prolaktyna w ciąży też rośnie :-)

Do góry