reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranho a czy dupka koniecznie muszę brać 2 razy dziennie?? Bo mam tylko jedno opakowanie, tzn 18 tabletek i biorąc 2xdziennie nie starczy mi ich do końca cyklu a żeby brać tak jak zalecasz konieczna jest recepta niestety :baffled:

reklama
hej kobietki !!!
ja dalej nierozpakowana....noc tragiczna skurcze regularne co 15 min ale dupa blada rano wszystko ustało
właśnie wróciłam z wizyty i KTG....leżałam 50 min i zapisał się może jeden malutki skurczyk, szyjka miękka przepuszcza na 2 palce
jestem załamana bo lekarka kazała mi się wstawić na prowokacje
ale mam to głęboko w d..ie, bo położna powiedziała że jak się nic nie dzieje to spokojnie można czekać 10 dni po terminie
MissBella dzięki za gratulacje
mama05 no jak coś to tel do BBciotki :-)

i dalej ślę ciążowe fluidki bo widzę że tempka piękna....jej tak chciałabym żeby sie udało
i dla całej reszty
monico no jak widzisz u mnie totalna kicha....ale może coś u Ciebie się przesądzi...
rozumiem Twój lęk do szpitala, bo ja mam to samo, mi ginka kazała jutro przyjechać jak nie urodzę ale ja mam to gdzieś jak będzie ok to nie jadę
aaaaaa właśnie lekarka powiedziała że na jej oko urodzę dziś w nocy, że już jedną noga jestem na porodówce

Kinga, tamten cykl miałaś 30-dniowy bo owulacja była bardzo późno, w obecnym cyklu owulka była 15 lutego więc w środę jest już 14 dpo i termin @, ja bym na 100% zakupiła test na środowy poranek gdyż na pewno już coś wykaże ...ja mam głębokie przeczucie, że te Twoje objawy to od rosnącego progesteronu, prolaktyna w ciąży też rośnie
biggrin.gif
no zobaczę. moze w środę zrobię owulacyjny bo mam ich dużo. ciążowy mam tylko jeden.
nie wiem czy to dobrze że tak mnie bolą mocno piersi i te sutki. Jestem drażliwa na ich punkcie teraz.Nie dam się dotknąć. Może w dniu @ bóle ustąpią.. nie wiem.

ja się tak wkręcam w wasze ciąże że normalnie mnie mdli:-D

Pozytywne wibracje krążą po forum :tak:
Mama Kinga Gal... &&&&&&&&&&&&&&& niech cykle zakończą się II cudnymi kreskami. Emocje boskie nam fundujecie

MissBella :cool2: boboseksy na start!!!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Monico Pierogatko Wy to dopiero nam emocje fundujecie:-D a właściwie wasze córunie :-D

dziś czuję w sobie MOC:-D musi się udać nam wszystkim!!!
rozsyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ !!!!

Piranha już kiedyś miałam się pytać, jak zaaplikować sobie sylk żeby sprawdzić jak działa na moje ph?

Kinga, ból piersi to jeden z pierwszych i najczęstszych objawów ciąży (sama zobacz jak Mama cieszy się z tego bólu :-D), mnie nie bolały bo moje (.)(.) jakieś nieczułe są ;-) ale większość moich koleżanek miała ból piersi jeszcze przed terminem @ ....no i to rozkojarzenie, które opisujesz, ja tam jestem dobrej (baaa, nawet bardzo dobrej :-)) myśli! A masz jakieś bóle podbrzusza zwiastujące @ czy nic z tych rzeczy?

Pierogatko, monico, uparciuszki z tych Waszych córeczek i nie chcą opuszczać przytulnego i cieplutkiego gniazdka w brzusiu :-), obyście kochane urodziły niebawem bez żadnego wywoływania!

MissBella, lepiej zażywać 2 razy dziennie ale jak nie masz takiej możliwości to łykaj raz dziennie - lepiej łykać mniejszą dawkę i nie serwować organizmowi odstawienia progesteronu przed testem ciążowym.

Truskafffko, nakładasz na palec 2 krople (ja nakładałam wielkość małego ziarna grochu, Sylk jest dość gęsty i jakoś ciężko mi było odmierzać go na krople ;-)) a potem instalujesz to do środeczka :-) Jeśli chcesz znać wpływ Sylku na pH to musisz zmierzyć pH przed jego aplikacją i np. 10 minut po niej. Ja nie sprawdzałam gdyż paski pH pokazywały mi stałe i niezmienne 4.5, pewnie miałam to "low ionic strength" śluzu.

Ostatnia edycja:
Piranha bóli brzucha nie mam. ale na to za wczesnie. wiesz mnie piersi bolały i w zeszłym cyklu i jeszcze kiedyś też.. u mnie to żadna dobra nowina. Tylko teraz ten ból mam od owulacji i do tego te brodawki tkliwe bardzo. Czas pokarze.
mam nadzieje ze Krzysia zaciążyła! skoro u niej ten ból jest a tak jak pisała tylko w ciąży takowy miała.

Czekam do środy.

Witam !
Jak jak zwykle nie moge nadrobić, przeczytałam tylko pare wpisów.
Pierogatka ja mimo tego, że miałam rozwarcie na 3 palce to i tak poszłam pod kroplówkę, skurcze miałam nieregularne i poród nie poszedł tak źle (z drugim dzieckiem też miałąm prowokacje),
Mały ważył 3650 nie miam cięcia ani nie pękłam tak, że obeszło się bez szycia i miałm znieczulenie czego sie troche bałam, ale całkiem niepotzrebnie.

Pirhania czy możesz mi przesłac na PW "przepis " na córke bo wiem że masz takie streszczenie a koleżanka bardzo mnie o to prosiła bo też zaczyna starania.
Czarodziejko sto lat i spełnienia marzeń !!!

kate, poszło PW :-), daj znać czy dotarły wytyczne bo kiedyś Ewcik pisała, że nie dostała ...może tekst jest za długi dla forum ;-)
Właśnie zerknęłam w elementy wysłane i nie ma tam mojej wiadomości, pewnie znów nie przepuściło z uwagi na długość tekstu, jeśli nie dostałaś PW to zamieszczę raz jeszcze wytyczne na forum do skopiowania.

Ostatnia edycja:
reklama
Piranha dzięki wielki, będę eksperymentować.. :)
Kinga ehh niestety teraz tylko czekać na rozwój wydarzeń możemy, ale damy radę, w kupie raźniej:-D
Kate pocieszający ten twój opis porodu:-D

Do góry