reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej, hej!

Mama05- nie zdążyłam Ci odpowiedzieć, bo musiałam synka położyć spać. Jednak nie idę jutro, bo tak jak Piarnha mówi jutro to 8dpo , wiec pewno dużej różnicy nie będzie od soboty. Ja tam i tak na 99,99% obstawiam, że nic z tego przez te irygacje w ciemno... Gdyby nie to, to myślę, że byłyby duże szanse na ciąże, bo czułam , ze to był ten czas, ale myślę, że wtedy byłby kolejny chłopak ....

Piranha- dzięki, dzieki, och gdyby to wszystko było prostsze! Mój organizm to jest chyba jednak stworzony do płodzenia chłopaków, tak sobie myslę....i albo chłopak, albo brak ciąży....

Truskafffka- dzieki kochana, ja za Ciebie też, co by szybko nowy cykl się rozpoczął!:tak:

Natusia- kochana, teoretycznie 3.03.12, ale to jest taka czysto hipotetyczna data, bo raczej na pewno nie będę testować...

reklama
Pirogatka- no to dobra jesteś:-) Ja to bym już pewnie w szpitalu była:tak: A to nie powinno się już jechać jak są skurcze co 5 minut? Kciuki aby szybko Ci poszłoooooooooo&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Truskafffko, dzięki kochana! Idę właśnie zaparzyć meliskę :-) Tyle dziś emocji na forum, że uspokajacz na noc mile widziany! :-D

Pierogatko, no to masz stalowe nerwy :-), ja podobnie jak Gal już bym pewnie dawno w szpitalu była :-), trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród kochana, jutro już na pewno zobaczycie się z córeczką po drugiej stronie brzuszka!

Gal
, zobaczysz, będzie córeczka, ja tam innej opcji nie przewiduję!
t2020.gif

Wiecie co, zaczyna mnie tyci stresować fakt, że ten bociek na moim suwaczku sukcesywnie przesuwa się w prawą stronę :-D, czas leci jak szalony i zbliżają się cudowne ale i zarazem początkowo ciężkie chwile (zwłaszcza, że mój Krzysiu cały czas musi mieć mamusię przy sobie i sam się niczym nie zajmie).

Ostatnia edycja:
Piranha- dzięki, tylko kiedy? Szkoda, że tyle miesięcy straciłam na staranka zawsze przed tym sluzem płodnym, a on widać u mnie pojawia się chyba 3,5 dnia przed owu. Ostatnio miałam nadzieję, że będzie go mniej niż poprzdnio przez te suplemnty, a było go jeszcze więcej niż normalnie. Myslę, że to przez te ziółka nr 3, wydaje mi się, że one chyba powodują wzrost estrogenu, a on chyba jest odpowiedzialany za śluz płodny (może pokręciłam, nie jestem pewna z tymi estrogenami). ALe jedno jest pewne ziółka nr 3 poprawiają u mnie i tek mega płodny śluz, wiec chyba w przyszłym miesiącu nie powinnam ich pić, a szkoda by było z nich jednak rezygnować:tak:
A tak mi szkoda tego cyklu i pomysleć, że od pasków ph może zależec czy będę w ciąży:wściekła/y:

Doczytałam, ze się trochę stresujesz, że czas już tak szybko biegnie, ale na pewno dasz radę, a
Krzysiu na pewno się zmieni, niech tylko skończy 2 latka, a wtedy zacznie wiecej sam się sobą zajmować, zobaczysz:)

Ostatnia edycja:
Gal, też myślę, że to z powodu ziółek, skoro ta mieszanka wspomaga owulację to zapewne podnosi właśnie poziom estrogenu (a estrogeny tak jak piszesz odpowiedzialne są za śluz płodny no i pik estrogenowy wywołuje pik LH). A tamtych miesięcy nie straciłaś bo człowiek uczy się na błędach i dzięki tamtym miesiącom jesteś bogatsza o nowe doświadczenie i wnioski - tak więc nie możesz sobie nic zarzucać! Co do Krzysia to oby było tak jak piszesz :-), na razie to mnie wszyscy słynnym buntem dwulatka straszą więc może być jeszcze gorzej :-D Kciuki za jutrzejszą tempkę, z samego rana wlatuję od razu na 2 wykresy: Mamy i Twój! :-)

Piranha- dzięki kochana, kładę się już spać, a Tobie życzę aby noc przyniosła Ci meeeeeeeeega wypoczynek i spokój!:tak:

reklama
WITAJCIE-UDAŁO SIĘ WLECIEĆ NA CHWILKĘ...

niespodzianka-tempka w górę...
jadę do pracy..będę koło 16-17 jak poodbieram dzieci..

wszystkie mocno ściskam..

Pierogatka,Monico-telefon mam wciąż przy sobie ...&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za akcję P!

Do góry