reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama, a ja się dalej upieram, że popełniono błąd przy pomiarze Twojego progesteronu (ten wynik jest zbyt absurdalny by był prawdziwy), ciekawe jaka jutro będzie tempka bo ten ból (.)(.), wzrost tempki i podniesienie szyjki faktycznie nasuwają pewne myśli!
t8313.gif
A może by tak beta jutro gdyby tempka nadal rosła? Trzymam kciuki kochana!
t2014.gif

Ewcik, owulka jak najbardziej może być w 32 dc, siostra w drugą ciążę zaszła mając bardzo długie cykle (50-dniowe, karmiła piersią) więc owulki były w tych cyklach bardzo późno. A pamiętasz w których dniach cyklu były przytulanki? A tu dla Ciebie przykładowy ciążowy wykresik z owulka w okolicy 37 dc :-)
chart144742-1.png

axarai, doskonale Ciebie rozumiem, ja z mdłościami męczyłam się do 16 tc i myslałam, że nie dam rady ...ale oczywiście dałam radę :-D i mdłości po finałowym bliskim spotkaniu twarzą twarz z klozetem zniknęły nagle jak ręką odjął ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Pirania ..ręce mi opadają bo już nie wiem czego słuchać-serca czy rozumu...
serce mówi-może,może....
rozum- oszalałaś ..na co liczysz-widziałas wynik...

i tak sie leję z myślami..no,ale do czwartku coraz bliżej...

jak sie kochana czujesz ??Malutka daje pospac w nocy czy kopie??
jak Krzyś kochany??
pamiętaj ,że ja wciąż &&&&&&&& za mężowa pracę trzymam!!

Hej Piranha!:-)

Mama05- jeszcze i to, ta szyjka ! No ładnie, my tu się o Ciebie zamartwiamy, a Ty nam tu taki numer wywijasz? :-D ładnie to tak?:-) A tak serio, no to ja się spodziewam jutro u Ciebie meeeeega wzrostu tempki i proszę mi sie tu nie ociągąc i koleżankom jutro sprawić przyjemność. :-D
Może by tak jutro, albo pojutrze betę, tak jak Piarnah radzi:tak:

Gal kochana tak bardzooooooooooo bym chciała mieć jutro dobre wieści...
ale....

a za Twój progesteron mega &&& zaciskam bo jutro powtarzasz tak?
a w ogóle to nie za progesteron tylko za fasollę trzymam ;))

Mama, ale przecież błędy przy pomiarach podczas badań krwi się zdarzają (któraś z dziewczyn tu pisała, że często się z tym spotykała, zdaje się, że była to agulek), stąd tak bardzo mi zależało wtedy byś powtórzyła następnego dnia progesteron (ten wynik był po prostu niemożliwy przy Twoim wykresie, przecież to był prawie zerowy wynik wskazujący na brak owulacji a wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że u Ciebie owulka była a ciałko żółte produkuje progesteron w fazie lutealnej). Pomyślałam wtedy, że albo popełniono błąd albo będziesz mieć krótką FL i szczyt progesteronu wypadł kilka dni wcześniej ...no ale coś @ ani widu ani słychu, tempka rośnie ...no i te pozostałe objawy ....oj ja bym dziś jednak unikała % w napojach :-D Dzięki kochana za kciuki, ja z samego rana z całej siły zaciskam kciuki za Twoją tempkę!
t2020.gif
Co do nocy to jakoś cierpię na bezsenność od jakiegoś czasu, ciężko mi się zasypia, budzę się bardzo często, dziś już od 5 rano nie mogłam spać pomimo iż położyłam się o 1. Mała nawet nie daje czadu w nocy ;-), Krzysiu w nocy najbardziej wierzgał ...no chyba, że jeszcze córcia postanowi mi w nocy bardziej dokopać! :-D

Gal, witaj! :-) Za Twoją poranną tempkę też jutro z całych sił trzymam kciuki!
t2020.gif

Uciekam kąpać synka, potem do Was zajrzę :-)

Pirania ja oczywiście pytałam wczoraj panią w labo czy moge zrobic badanie ,ale w sobote tylko wydaja wyniki;/
od jutra wracam juz do pracy ,ale bardzo sie postaram wlecieć rano z tempkę nawet jak spadnie..

właśnie wiem kochana ,że ciałko zółte produkuje progesteron..
i wiem też ,że jak miałam bezowulkowy cykl to trwał krótko-raz nawet 18dni!!!

miłego kąpania synka;)

ja dzis spać nie mogłam ,2 razy do wc wstawałam mimo ,że mało piłam wieczorem ..i tak jak piszesz..dzis 0 % bo sama jestem tempki ciekawa;))

grrrrrr....oszaleję, wypisałam pięknego posta i na koniec coś sobie wcisnęłam z rozpędu i post pofrunął niewiadomo gdzie :wściekła/y:

witam...
sorki, ale nie będę pisała jeszcze raz posta...tak na szybko...

Piranha, taki duży pokój z pewnością super się przyda wam i dzieciakom do szaleństwa
Gal &&&&& za testowanie
Nullka piękne plany wakacyjne wam się szykują :)
Czarodziejka dobre spanie ma mąż hehe
Monico Pierogatko nieustannie &&&&&& za szybkie porody...oo doczytałam Pierogatka dawaj czadu!! jesteśmy z Tobą!!
Mama ło hoho to ciekawe archiwum X...czekamy na rozwój wydarzeń ;)
Axarai o matko u ciebie juz 10 tydzień leci...gdzie ten czas się podział
Kinga dziękuję kochana :) i tulę i czekam i kciuki zaciskam &&&
Ewcik oo to ja nie wiedziałam że ty zawodowo tak związana z porodami :) fajnie :)

Dziękuję za miłe słowa pod adresem suwaczka :happy:

Mama, kuka naprawde zagadka z tym wszytskim, ale i tak ciągle TRZYMAM&&&&&& no niestety wpadne dopiero po pracy zob jak twoja tempka;/ ale ciekawa bede caly dzien;)))
Gall, za Ciebie słonce też nieustannie &&&& a kiedy testujesz?(nie doczytalam)
Piranha, moze meliski sie napij na noc? ja tez zle spalam w nocy;/ oby Ci szybko minelo bo musisz miec duzo ily w caglu dnia, pzy pierwszym dzieciatku moglysmy sobie w dzien pospac a teraz sie nie da:-D
Oj coś czuję ze Pierogatka dziś ujrzy swoja królewne mocno zaciskamy&&&& i Myslimy o Tobie, no i Monico jeszcze ty nam zostaniesz:))) uparta córunia:)))hihi
Truskaffka, a jak tam niedziela minela/;))
Ewcik, a ty położną jestes?:0

reklama
Piranha do 16 tygodnia!!! Ty mnie nie strasz, mnie już mdli 6 tygodni, jeszcze 6 no nie wytrzymam!!!!:eek:
Truskafffka no już prawie 11 tydzień, i 6 tygodni z cofkami:eek: ta ciąża, całkowicie inna, zawsze śpiączkę miałam, a teraz spać nie mogę, zasypiam 1,2 w nocy, i totalnie mam wszystko gdzieś, nawet włosów nie chce mi się umyć:confused2:a avatarek, fakt, prześliczny:tak:

Do góry