reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nullka, ziółka nr 3 pijesz raz dziennie wieczorem, zaparzasz 1 łyżeczkę. Pijesz je albo przez 3 kolejne całe cykle (wówczas, po 3 cyklach robisz miesiąc przerwy) albo tylko do owulacji (zaś po owulacji pijesz już ziółka na progesteron, parzy się wówczas 1 łyżkę i pije 3 razy dziennie, ja bym zaczęła je pić w 1-2 dpo). Faktycznie niezłe spotkanie po latach!

Gal, jak to mówią, małe dzieci - mały kłopot, duże dzieci - duży kłopot, ja tak czekam aż Krzysiu skończy 3 latka i będzie z górki a to widocznie wcale tak kolorowo nie jest ;-) Oby Twoje zmartwienia się szybko skończyły i dały wytchnąć Tobie ...i prolaktynie ;-) Kciuki za jutrzejszy progesteron!

reklama
jestem..............
masakra...........wyniki dostałam przez telefon jak jechaliśmy do centrum zabaw..
prl-10.1
progesteron ...................0,59....................

ciąży z tego nie bedzie......
po tempce nie widac że prog.taki niski..
badanie robiłam w 7dpo..

ide poczytać ..

poczytałam..
Gal cierpliwości do syna..taki wiek.......

Nullka niech bransoletka zrobi swoje&&&&

Czarodziejka no to super,jeszcze kilka dni i bedziesz wszystko miała-i firanki i bieżnik..

Truskafffka no to sie objadłaś i opiłaś ;))

my w centrum zabaw bylismy 3 h
potem pojechalismy do restauracji na obiadek ,ale oczywiście po 16.00 to godziny szczytu i 40 min czekalismy na jedzonko-ale smaczne było..choć tyle dobrego.

teraz piję kawę ..czekam na @ i idę do ginki pytac co tu robić z takim progesteronem............................
norma to od 0,95 do 21
a ja nawet nie mam tego najniższego poziomu:((((((((

Ostatnia edycja:
Mama, 0,59 ng/ml? Na pewno nie zaszła pomyłka? :-( Taki progesteron to raczej przy cyklu bezowulacyjnym :-( (progesteron <= 3 ng/ml oznacza brak owulacji), dobrze, że w kolejnym cyklu owulka będzie z lewego jajnika. Koniecznie załatw sobie dupka na kolejny cykl jeśli masz niewydolność ciałka żółtego (co może potwierdzać niskie LH:FSH), mam jednak nadzieję, że ten niski progesteron to przez fakt, że w tym cyklu uczestniczył Twój prawy jajnik.

Ostatnia edycja:
Pirania ....no niestety dobrze podała......
masakra poprostu..
wyniki odbieram jutro bo dziś nie zdążyłam.rano pojadę i bedę miała czarno na białym.....
skoro pęchola miałam 20mm to albo nie pękł albo nie wiem co......

Mama, a może to miało być 5,9 ng/ml (albo ktoś popełnił błąd), strasznie mi to 0,59 nie pasuje gdyż Twój wykres wygląda owulacyjnie, jednak tempki w 2 fazie cyklu są trochę wyższe więc wygląda to tak jakby ciałko żółte produkowało jakieś tam niewielkie ilości progesteronu ...bardziej to pasuje do niewydolności ciałka żółtego (liczę, że zawinił tu fakt iż w tym cyklu brał udział Twój prawy jajnik). Załatw sobie koniecznie dupka na kolejny cykl. Dziwny strasznie ten wynik :-(

Pirania no dziwnie wygląda ten wynik..ale cóż ,taki jest..
wykres pokazuje co innego a co innego sie dzieje w organizmie ..
po cholerę ja mierzę ta tempkę?????????????
w nocy nie wstaję,żeby nie zaburzyć...
nie wiercę się nad ranem żeby nie zaburzyć ....
nie pije alkoholu żeby nie zaburzyć.....

tempka swoje ,krew swoje..

no nic..czekam na @ a potem umawiam się do ginki i niech cos radzi...

Mama, pewnie nie masz ochoty powtórzyć jutro progesteronu w innym labo? Coś tu nie gra, przecież to progesteron podnosi tempkę w fazie lutealnej a taki niemal zerowy jak na tym wyniku nic by z tempką nie zdziałał. No i jak tempki są wyższe w fazie lutealnej (a u Ciebie są bez dwóch zdań) to znaczy, że powstało ciałko żółte, co z kolei oznacza, że doszło do owulki. Strasznie mnie męczy absurdalność tego wyniku :-( ...normalnie jakby ktoś popełnił błąd przy pomiarze.

Ostatnia edycja:
Pirania...dostałam telefon od babki z labo w drodze do centrum zabaw...wyobrażasz sobie,że dojechałam i nawet nie wiem jak..nie pamiętam drogi a prowadziłam...........
tak byłam zamyślona jak taki wynik jest możliwy???????
podjadę jutro po te wyniki i zapytam czy też pobierają krew czy tylko w sobotę wyniki wydają..
ale boję się ,że znów zemdleję;/;/

co może mi "zaproponować " ginka???
masę lutki lub dupka po owu prawda??
nic więcej zdziałać nie może....nie wiem w takim razie ile ja mam tego łykać???????????
w tamtym cyklu krem z progesteronem + 2 tabletki dupka...
w tym krem + 3 razy dziennie zioła nr5

łapy i giry opadają...

Mama, oglądam właśnie wykresy bezowulacyjne na Fertility Friend (są tam tego setki) i tempka skacze góra i dół ale jest cały czas na podobnym poziomie, nie ma wyraźnego podziału na fazę wyższych i niższych temperatur, poniżej przykład:

chart144391-1.png

Strasznie to dziwne :-(

reklama
Mama, w kolejnym cyklu owulka będzie z lewego jajnika i do tego będziesz już sporo czasu na witaminie B6 (a ona z cyklu na cykl coraz bardziej wszystko "naprawia"). Jak jeszcze dodasz do tego ziółka i dupka 2 razy dziennie to ja nie wierzę, że się nie uda! Pewnie ginka przepisze po prostu Duphaston ale on bardzo się przyda, może uda Ci się w przyszłym cyklu sprawdzić LH, FSH w 3 dc oraz PRL z obciążeniem? I może by tak jeszcze USG potwierdzające pęknięcie pęcherzyka? A to zemdlenie było przez pobieranie krwi? Dobrze by było powtórzyć jutro progesteron bo coś tu ewidentnie nie gra :-( ...no chyba, że babka pomyliła się o jeden przecinek dyktując wynik.

Do góry