reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kosmo, no to jedziemy na jednym wózku bo z M też mamy coś inne gusta i ciężko o kompromis. Mi się bardzo podoba Zuza ale M coś kręci nosem, zdecydowanie bardziej podoba mu się moja druga propozycja - Kaja ;-) A Oskar - bardzo ładne! Gracjanów akurat sporo znam :-)

reklama
Kinguś kochana Ty moja proszę Cię nie poddawaj się. Może porób wszystkie badania żebyś była spokojna że wszystko jest OK a jeśli nie to będziesz miała możliwość żeby to szybko naprawić. Przecież musi się udać skoro masz już synka, zobaczysz kiedyś będzie miał rodzeństwo. Naprawdę pomyśl o kompleksowych badaniach dla własnego dobra...
w marcu mam taki zamiar. kasę odkładam na badania specjalnie. mama wielką nadzieje że się wyjaśni wszystko.

Dziekuje Wam za pocieszania i te miłe słowa.. wiem że chcecie dobrze i jesteście dobre koleżanki.
Przejdzie mi..
Jeszcze wpadne do was mam nadzieje pełna energi i uśmiechnieta.
Mama 3mam kciuki mocno. Niech Ci się teraz uda! &&&
nullka fajnei z tym meczem! zdaj relacje jak będziesz po meczu na pewno bedzie ciekawie

O jesooo baby jedne za Wami nadązyc....czlowiek na chwile zniknie i juz 4 strony do czytania:)
No nic to....
Patrysiak masz szczescie ze sie odezwalas bo juz by lańsKo bylo..wiesz jak my tu czeKalysmy..oj popraw sie dziewczyno, popraw Bo cie wykluczymy
A tak serio sero to BARDZO sie ciesze ze dzidzius zdrowy ze rozwija sie prawidlowo...no i tetno babeczKowo...i zostanmy przy tej wersji

Mama - rozumem ze u Ciebie to samopoczucie to po badaniach?????
Moze zostan w domu i odpocznij..
Czarodziejko- ja to nawet nie wiem, jak to u mnie, bo jeszcze nie wychodziłam, ale pewnie podobnie jak u Ciebie:-)
.
Przypomnij mi Kochana gdzie Ty mieszkasz? W Wawce czy okolice?
Ja na dworze dzis tez nie bylam tyle co psa wypuscilam ale i tak widze co sie dzieje na zewnatrz bo mam w domu mega ogromne okna...i sie nie da przeoczyc wszelakich zmian pogodowych:)
Poza tym mieszkam w miejscu gdzie nie ma jeszcze duzo domow i przede mna ląki i w oddali las i za domem tez łaki...wiec meeega przestrzen...fajnie w lato burze widac..bo nie zaslaniaja budynki:)

Czarodziejka-tak ,wieje u nas ,że hoho...........
jak tam z firanami??na kiedy będą ?:)
..
Skarbie jeszcze...za tydzien dopiero roletKi beda a zaslony i reszta pare dni po roletach..
Jeszcze ma do mnie podjechac babeczKa i pokazac lambrekin czy mi kolorystycznie pasuje...aha i wezmie materialy na biezniki na stół bo tez chce sobie uszyc

Kosmopolitan- patrze na Twoj suwaczek i za glowe sie łapie jak to u Ciebie leci..SzoK!!!!
CO DO IMIENIA..zobaczysz ze znajdziesz odpowiednie...ja tez mialam problem przy drugim synKu bo kurde mial byc Hanią..ale przyszedl taki dzien ze je wypowiedzialam i poczulam ze to jest to:)

Ostatnia edycja:
Jestem wróciłam :)
Oprócz wymiany bransoletki która teraz jest dobra i jest bardzooo ładna ;) załatwiłam jeszcze dwie sprawy.

Czarodziejka odpowiem za Gal - Gal jest z Targówka :) więc we trzy mamy szansę kiedyś się spotkać :)

Kinga zdam relacje zdam z meczu. Powiem szczerze że nigdy nie byłam na meczu ale w tej sytuacji nie wypada nie iść ;)

Muszę zaraz położyć ANtka i ogarnąć górę bo z dołem walczyłam wczoraj

Ziółka na progesteron co podawała któraś z Was spisałam sobie a jak się robi lub gdzie kupuje na owulacje?

Piranha chciałam w tym cyklu zrobić badania w 7dpo ale coś owu nie widać :( a w 3dc chyba zrobię jeszcze raz.
Jak tak dalej pójdzie to do czerwca nie zacznę tych starań bo wszystko u mnie takie pokręcone :(

DOkładnie szaro buro i ponuro. Kurde nic a nic mi się nie chce .
Jutro na wieczór znajomi nas zaprosili ale nie chce mi się narazie o tym myśleć bo teraz najchętniej wskoczyłabym pod kołdre i tak leżała.

Mam zamiar dziś na obiad zrobić naleśniki ze szpinakiem i szukam inspiracji w necie. ;)

nullka, oto przepis (na ziółka a nie naleśniki :-D):

Mieszanka 3 - Ojca Grzegorza Sroki

lebiodka (oregano) {Origani Herba} 50gr
koszyczek rumianku {Anthodium Chamomillae} 50gr
macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
ruta {Herba Rutae} 20gr
nagietek {Calendulae flos} 20gr
nostrzyk {Herba meliloti} 20gr

Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny.
Pić szklankę odwaru przed snem.

Mieszankę nr 3 można pić na dwa sposoby:
1. całe 3 cykle i potem chociaż jeden cykl przerwy lub
2. pić tylko do owu (jeśli jest pewność, że owu była) i potem nic nie pić lub pić zioła na II fazę (w przypadku problemów z progesteronem)

Można też kupić gotowca na Allegro: CIĄŻA!! -OWULACJA!200 GRAM ZIOŁA SROKI NR 3!! (2159901560) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny polozylam Maksia o 11:00 i wciaz spi...zauwazylam ze On taki senny po syropie Eurespal.....chociaz teraz to sie chyba nazywa PULNEO...smiejemy sie z mezem ze jak skonczy leczenie to tak jeszcze profilaktycznie bedziemy mu podawac przed snem:))))))
ide go delikatnie budzic bo potem wieczorem beda jaja!
paapa

reklama
Do góry