reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

umówiłam się wreszcie z fryzjerką-na środę, muszę kolorek odświeżyć. Także w środę załatwię gin i fryzjera i bibliotekę, bo znów nie mam co czytać.

Jak dostanę COŚ na wywołanie, to wiecie jak to wygląda??? jak długo się bierze i kiedy @ występuje? bo ja nigdy nie miałam nic na wywołanie...

reklama
dzięki dziewczyny!!!
jak rano się obudziłam to najbardziej byłam zła własnie za to, że nic Wam wczoraj nie napisałam:-)
zobaczycie staraczki, niedługo będziemy czekać na Wasze raporty z usg, musi tak być i koniec!

Kingus przytulam mocno

Piranho jaki radzisz schemat staranek na ten cykl?? Zaczynać juz dzisiaj (7dc) czy się jeszcze wstrzymać??

W poprzednim cylku owu była w 12 dniu a wcześniej w 14 dc.

Ostatnia edycja:
Tak tak ph piękne tylko ciekawe czy będzie też takie jak rozpoczniemy starania czyli w kwietniu. Ja jestem zalamana brakiem owu w tym cyklu. MOże to będzie bezowulacyjny bo test owu przez 2 dni pokazywał prawie takie same a potem znowu bladziochy. I tempka cały czas w dole.
Co powinno pomoc na skrócenie fazy I??? Widać czekają mnie bardzo nieregularne cykle i weź tu człowieku planuj płeć Heh

Patrysiak super że z dzidzia wszystko dobrze i niech pięknie rośnie :)

JEśli chodzi o wkurw i doły to ja potrafię tak wysprzatac chałupę podczas nerwów że hoho ;)

Ja na wieczór wypłam piwko małe 0,3 ale na moja tempke to nie wpłynęło ;)

29.02 idę z mężem na mecz Polska-Portugalia na Stadion Narodowy :) w końcu budował to muszę popodziwiać ;)

MissBella, ja bym zaczęła już dziś żeby nie osłabiać plemników długą wstrzemięźliwością
t2009.gif
...a idziesz na monitoring w tym cyklu?

nullka, a może by tak ziółka nr 3 (Ojca Sroki) na owulację? :-) Będziesz raz jeszcze sprawdzać LH i FSH w 3 dc żeby sprawdzić czy LH:FSH spadło? Wysoki stosunek tych hormonów może powodować długie oraz bezowulacyjne cykle. Podobny wpływ może mieć też prolaktyna (obniża też progesteron).

MissBella, ja bym zaczęła już dziś żeby nie osłabiać plemników długą wstrzemięźliwością
t2009.gif
...a idziesz na monitoring w tym cyklu?

nullka, a może by tak ziółka nr 3 (Ojca Sroki) na owulację? :-) Będziesz raz jeszcze sprawdzać LH i FSH w 3 dc żeby sprawdzić czy LH:FSH spadło? Wysoki stosunek tych hormonów może powodować długie oraz bezowulacyjne cykle. Podobny wpływ może mieć też prolaktyna (obniża też progesteron).

Nie, w tym cyklu nie idę. Powiem szczerze, że to kwesta kasy, u mojej ginki wizyta + USG kosztuje 200 zł także w tym miesiącu muszę obyć się bez tego bo mam już zaplanowane 2 wizyty u dentysty a to też duży koszt.

jestem...zakupy dla Pana Zbyszka zrobiłam...
robie też sernik bo jutro brat nam auto przywiezie i "zamówił" sobie serniczek bo niby nikt nie robi takiego jak ja:-D

o 12 jedziemy z dziećmi do tego centrum zabaw..
mi nadal słabo w głowie mi się kręci i gorąco mi...;/

dobrze,że jest Tom i moge na Niego liczyć...

Bella juz &&&&&& za ten cykl zaciskam !!

Pirania ja licze ,że tempka mi jutro podskoczy ;)) także trzymaj &&& proszę ;)

Truskafffcia przyjemnych wagarów i odśwież kolorek;))

czesc dziewczyny:tak:

przyszlam sie zameldowac bo teraz bede staraal byc na biezaco. bedzie trudno ale sprobuje:tak:

piranha jak Twoja glukoza? u mnie wszystki wyniki wciaz w normie:tak: i glukoza tez:tak: tak sie ciesze. ostatnio byla i jestem bardzooooooo zmeczona (naprawde bardzo) i myslalam ze wyniki mi bardzo polecialy. no ale nie, wiec bardzo sie ciesze?

patrysiak ciesze sie bardzo ze wszystko dobrze z Twoim maluszkiem:tak:

nullka zazdroszcze takiego ph! nic tylko robic corcie:tak:

kinga, mama, miss.bella i inne staraczki- przytulam i trzymam kciuki zeby w koncu sie udalo:tak:
a jak sie maja wszystki brzuchatki?

Mama, no jasne, że trzymam od rana kciuki za Twoją tempkę, dziś trzymam kciukasy za wysoki progesteron i czekam z niecierpliwością na wyniki!
t2014.gif

Kosmo
, mi wczoraj syncio wywinął numer i nie spał w nocy od 5 do 7 rano, potem postanowił to odespać ;-) i przez niego nie zdążyłam na krzywą cukrową, M weźmie urlop w przyszłym tygodniu (3 marca już kolejna wizyta i muszę mieć wyniki) to zrobię w końcu to badanie. A jak Twoje ciążowe samopoczucie? Ja już ledwo się ruszam a do finału jeszcze przecież prawie połowa :-) - bardzo przy chodzeniu boli mnie spojenie łonowe, jest to ból kości połączony z dziwnym pieczeniem (siostra mówi, że miała identycznie w 2 ciąży, podobno w kolejnych ciążach macica jest umieszczona coraz niżej), mała mnie często w pęcherz kopie ;-), obracanie się z boku na bok w nocy to katorga ale żaden ból niestraszny jak się pomyśli, że to nasze kolejne maleństwo takie figle nam płata :-)

reklama
piranha ja generalnie czuje sie dobrze tyle ze wlasnie to wieczne zmeczenie mnie dobija- nic nie moge zrobic, nic mi sie nie chce:/ to jest wkurzajace. no i moj synke tak jak Twoj corcia kopie mnie po pecherzu przez co moje zycie kreci sie tylko w ogole toalety;-)
a tak pozatym to dobrze.
imie jeszcze nie wybrane, no nie mozemy sie zdecydowac. mezowi podoba sie Olaf, a mi juz niekoniecznie. wczesniej podobal mi sie Oskar, ale mezowi oabsolutnie. mnie sie tez podoba Gracjanek, ale przekonana tez nie jestem. takze nie mam pojecia jak my sie w ogole na cos zdecydujemy hihih
a Wy juz macie wybrane imie dla ksiezniczki?

Do góry