reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam Wszystkich!
Ja będę Wam cały czas kibicować i podczytywać, ale nie mam za bardzo czasu pisać. W dodatku chcę odpocząć nie myśleć jeszcze o starankach bo zgłupieje (wiadomo jak się człowiek nakręca ) a tak dołączę jak zaczniemy działać może już w czerwcu jak mi @ się unormuję;-)
Jeszcze raz życzę Wszystkim powodzenia i udanego Weekendu :-)

reklama
hej dziewczynki, melduje się i wielkie dzięki za pamięć. Sorki, że wczoraj się nie odzywałam, ale ta pogoda mnie wykańcza. Jak wróciłam to położyłam się na chwilę pod kocykiem coby się ogrzać i ... obudziłam się rano. Niewykąpana i z kapciem z buzi. Fuuuj, nieładnie.
Na badaniu wszystko ok- dzidziuś mierzy 59,9mm, wszystkie narządy ma na swoim miejscu. NT- 1,8. Oznacza to podobno normę, więc ryzyko wystąpienia zespołu downa u mojego dziecka jest takie same jak u innych, nie większe. Robili mi jeszcze badania biochemiczne z krwi, tzw test podwójny, jeżeli on potwierdzi to co wskazało usg nie ma podstaw do wykonania badań inwazyjnych (amnipunkcji). Wiek ciąży- 12t 4 dzień, termin porodu- 03.09, tętno 167. Raport zameldowany, dzięki dziewczyny za kciuki. Teraz idę nadrabiać zaleglości i poczytać co tam naprodukowałyście.
Aaa- o płci nic lekarz nie mówił, a ja nie zapytałam. 7 marca mam wizytę u swojego gina, może wtedy się uda coś wypatrzec?

Czarodziejko- ja to nawet nie wiem, jak to u mnie, bo jeszcze nie wychodziłam, ale pewnie podobnie jak u Ciebie:-)

Nullka- ja mam rozmiar M i była taka karteczka z rozmiarem przyczepiona, ale ja to grubaska jestem:-)
Na razie mi się nie odpina:tak: A babka miła rzeczywiście i nie robi problemu.

A paski to w takim razie u Ciebie działają, super, że masz takie ph:-).
I dzieki za kciuki, ale to musiałby być jakiś cud chyba, gdyby się udało po tym wszystkim.

Nullka dzięki za &&&
mam nadzieję,że bransoletka się sprawdzi..

Patrysiak raport przyjęty-dobre wieści a test PAPPA na pewno bedzie si:)

Gal smakowało???na wolnym ogniu gotuj..ja własnie wcinam.

Pirania no ileż mozna spać ;)))

Czarodziejka-tak ,wieje u nas ,że hoho...........
jak tam z firanami??na kiedy będą ?:)

Myszka spoko-rozumiemy-wlatuj kiedy masz chwilę :))

Martika cześć ,wpadaj częściej bo potem ciężko nadrobić..

hejka

...jesteśmy na wagarach
nie chciało mi się rano wstawać, młody też mnie w tym wspierał...i zostaliśmy w domu:-D

Kinguś dawaj dzióbka, tulę!! wypłacz się..sa takie momenty że nie ma pocieszenia. Ale pamiętaj że jesteśmy z Tobą, wspieramy.
i na razie czekamy...bo może w tym cyklu właśnie się udało. A jak nie..to badania i w kwietniu do dzieła. Razem będziemy szaleć i ujrzymy upragnione II kreseczki.
Mama chwali się taką inicjatywę :) brawo :)
Gal hehe to by ciekawie mąż na ciebie patrzył, jakbyś oznajmiła że wypijasz całą flaszkę żeby sprawdzić skutki w temperaurce:szok::-D
Martika zazdroszczę książkowych cykli:cool2:
MissBella dziś piątek, czas na rozpoczęcie misji:cool2:
Czarodziejka...oj tak, paskudnie na zewnątrz..
Nullka pięknie ph!!! dziewczynkowe!!
tylko bez Pana O przy działaniach hehe
Myszka :) dzięki za kibicowanie, czerwiec szybko przyleci i my będziemy trzymać za ciebie kciuki :)

Mama05- jeszcze nie zrobiłam, jakoś nie mam kiedy, ale na pewno spróbuję i dam znać:-)

reklama
Hej babeczki!

Kinga, ja w Twój cykl ogromnie wierzę! Miałaś idealny rozkład staranek! Po prostu nie robisz wykresu w tym cyklu więc nie mam jak tempki komentować jak u Mamy ;-) ...ale to rozkojarzenie to też jeden z pierwszych objawów ciążowych :-) (określane jest to jako obniżona sprawność intelektualna i wynika chyba z mniejszego ukrwienia mózgu). Tak jak radzi MissBella zrobiłabym badania podstawowych hormonów żeby się upewnić, że tu wszystko gra ...ale życzę z całego serca by nie było już takiej potrzeby!
t4602.gif

Mama, dobrze, że tempka wciąż wysoko, teraz czekam na super wyniki!
t2020.gif
Mi też sprzątanie no i oczywiście jakieś szałowe zakupy pomagają na dołki! :-)

Gal, u Ciebie pewnie w 4 dpo był drugi wyrzut estrogenu i to on obniżył tempkę, na razie wszystko gra!

Patrysiak, cieszę się ogromnie, że dzidzia zdrowa!

Nullka, piękne pH, będzie córa jak nic! :-)

MissBella, trzymam kciuki i mocno kibicuję! :-)

Czarodziejko, u nas też potworne wichurzysko, mam nadzieję, że przywieje wiosnę :-)

Ostatnia edycja:
Do góry