reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam Wszystkich!
Ja będę Wam cały czas kibicować i podczytywać, ale nie mam za bardzo czasu pisać. W dodatku chcę odpocząć nie myśleć jeszcze o starankach bo zgłupieje (wiadomo jak się człowiek nakręca ) a tak dołączę jak zaczniemy działać może już w czerwcu jak mi @ się unormuję;-)
Jeszcze raz życzę Wszystkim powodzenia i udanego Weekendu :-)

reklama
hej dziewczynki, melduje się i wielkie dzięki za pamięć. Sorki, że wczoraj się nie odzywałam, ale ta pogoda mnie wykańcza. Jak wróciłam to położyłam się na chwilę pod kocykiem coby się ogrzać i ... obudziłam się rano. Niewykąpana i z kapciem z buzi. Fuuuj, nieładnie.
Na badaniu wszystko ok- dzidziuś mierzy 59,9mm, wszystkie narządy ma na swoim miejscu. NT- 1,8. Oznacza to podobno normę, więc ryzyko wystąpienia zespołu downa u mojego dziecka jest takie same jak u innych, nie większe. Robili mi jeszcze badania biochemiczne z krwi, tzw test podwójny, jeżeli on potwierdzi to co wskazało usg nie ma podstaw do wykonania badań inwazyjnych (amnipunkcji). Wiek ciąży- 12t 4 dzień, termin porodu- 03.09, tętno 167. Raport zameldowany, dzięki dziewczyny za kciuki. Teraz idę nadrabiać zaleglości i poczytać co tam naprodukowałyście.
Aaa- o płci nic lekarz nie mówił, a ja nie zapytałam. 7 marca mam wizytę u swojego gina, może wtedy się uda coś wypatrzec?

Czarodziejko- ja to nawet nie wiem, jak to u mnie, bo jeszcze nie wychodziłam, ale pewnie podobnie jak u Ciebie:-)

Nullka- ja mam rozmiar M i była taka karteczka z rozmiarem przyczepiona, ale ja to grubaska jestem:-)
Na razie mi się nie odpina:tak: A babka miła rzeczywiście i nie robi problemu.

A paski to w takim razie u Ciebie działają, super, że masz takie ph:-).
I dzieki za kciuki, ale to musiałby być jakiś cud chyba, gdyby się udało po tym wszystkim.

Nullka dzięki za &&&
mam nadzieję,że bransoletka się sprawdzi..

Patrysiak raport przyjęty-dobre wieści a test PAPPA na pewno bedzie si:)

Gal smakowało???na wolnym ogniu gotuj..ja własnie wcinam.

Pirania no ileż mozna spać ;)))

Czarodziejka-tak ,wieje u nas ,że hoho...........
jak tam z firanami??na kiedy będą ?:)

Myszka spoko-rozumiemy-wlatuj kiedy masz chwilę :))

Martika cześć ,wpadaj częściej bo potem ciężko nadrobić..

hejka

...jesteśmy na wagarach
nie chciało mi się rano wstawać, młody też mnie w tym wspierał...i zostaliśmy w domu:-D

Kinguś dawaj dzióbka, tulę!! wypłacz się..sa takie momenty że nie ma pocieszenia. Ale pamiętaj że jesteśmy z Tobą, wspieramy.
i na razie czekamy...bo może w tym cyklu właśnie się udało. A jak nie..to badania i w kwietniu do dzieła. Razem będziemy szaleć i ujrzymy upragnione II kreseczki.
Mama chwali się taką inicjatywę :) brawo :)
Gal hehe to by ciekawie mąż na ciebie patrzył, jakbyś oznajmiła że wypijasz całą flaszkę żeby sprawdzić skutki w temperaurce:szok::-D
Martika zazdroszczę książkowych cykli:cool2:
MissBella dziś piątek, czas na rozpoczęcie misji:cool2:
Czarodziejka...oj tak, paskudnie na zewnątrz..
Nullka pięknie ph!!! dziewczynkowe!!
tylko bez Pana O przy działaniach hehe
Myszka :) dzięki za kibicowanie, czerwiec szybko przyleci i my będziemy trzymać za ciebie kciuki :)

Mama05- jeszcze nie zrobiłam, jakoś nie mam kiedy, ale na pewno spróbuję i dam znać:-)

reklama
Hej babeczki!

Kinga, ja w Twój cykl ogromnie wierzę! Miałaś idealny rozkład staranek! Po prostu nie robisz wykresu w tym cyklu więc nie mam jak tempki komentować jak u Mamy ;-) ...ale to rozkojarzenie to też jeden z pierwszych objawów ciążowych :-) (określane jest to jako obniżona sprawność intelektualna i wynika chyba z mniejszego ukrwienia mózgu). Tak jak radzi MissBella zrobiłabym badania podstawowych hormonów żeby się upewnić, że tu wszystko gra ...ale życzę z całego serca by nie było już takiej potrzeby!
t4602.gif

Mama, dobrze, że tempka wciąż wysoko, teraz czekam na super wyniki!
t2020.gif
Mi też sprzątanie no i oczywiście jakieś szałowe zakupy pomagają na dołki! :-)

Gal, u Ciebie pewnie w 4 dpo był drugi wyrzut estrogenu i to on obniżył tempkę, na razie wszystko gra!

Patrysiak, cieszę się ogromnie, że dzidzia zdrowa!

Nullka, piękne pH, będzie córa jak nic! :-)

MissBella, trzymam kciuki i mocno kibicuję! :-)

Czarodziejko, u nas też potworne wichurzysko, mam nadzieję, że przywieje wiosnę :-)

Ostatnia edycja:
Do góry